Nikon 1 S2 | fototv.hu

0
0

A Nikon 1 S2 a legújabb Nikon 1 rendszerkompakt, mely tovább gyarapítja az 1"-os szenzorméretű MILC-ek mezőnyét. 14,2 megapixeles CMOS-képérzékelőt kapott a japán cég legkisebb 1-es váza, várhatóan júniusban kerül a boltokba sárga, fehér, vörös és fekete színekben.

A Nikon 1 S2 objektív Nikon 1 bajonettes.

Sajtóbejelentés:

Gyors és stílusos vagyok

Gyors, könnyen hordozható és mesés Nikon 1 S2 mindig sikert arat. Az S2 kit (11-27.5 mm f3.5-5.6) objektívvel 450 dollár, 2 objektívvel (11-27.5 mm f3.5-5.6, VR 30-110mm f3.8-5.6) 700 dollár lesz.

Amszterdam, Hollandia, 2014. május 14. A Nikon a mai napon a mesés megjelenésű Nikon 1 S2 modellel bővíti a gyors, könnyen hordozható Nikon 1 rendszerkamerák választékát. Minden megvan benne, ami a pergő események megörökítéséhez szükséges; ez a feltűnő megjelenésű fényképezőgép amilyen szemet gyönyörködtető, olyan egyszerűen használható.

A Nikon villámgyors, fejlett hibrid automatikus élességállítási rendszere könnyedén fókuszál még a gyorsan mozgó témákra is, a világ legnagyobb sorozatfelvételi képkockasebessége1 révén pedig a másodperc törtrésze alatt lezajló történéseket gyorsabban örökítheti meg, mint ahogy szabad szemmel észlelné őket. A Nikon világhírű EXPEED képfeldolgozó egysége, a 14,2 megapixeles CMOS-képérzékelő és a széles fényérzékenységi tartomány (ISO 200 ? 12 800) közösen gondoskodik arról, hogy minden pillanat varázsát elképesztő részletességgel lehessen elkapni, miközben a Nikon új Kreatív paletta funkciója azonnali művészi lehetőségeket kínál stúdióminőségű szűrőkkel, amelyek bármely képnek díszére válnak.

A Nikon 1 S2 nemcsak a fényképekkel arat sikert, hanem káprázatos a videózás terén is. Okos választás a problémamentes videózáshoz, mert ez a fényképezőgép zökkenőmentes, éles videókat készít ? az új, könnyen használható videómódok egyszerűvé teszik a mozifilm-szerű hatások használatát, az új Automatikus képrögzítés funkció tökéletes nagy felbontású állóképeket rögzít automatikusan videózás közben. Az 1 NIKKOR objektívek egyre bővülő családjával teljes mértékben kompatibilis Nikon 1 S2 a villámgyors nézőpontváltás szabadságát kínálja, az új 1 NIKKOR 11?27.5mm f/3.5?5.6 zoom objektívvel pedig már a használatba vétel legelső pillanatától lenyűgöző képeket készíthet.

Jordi Brinkman, a Nikon Europe Nikon 1 kompakt rendszerkamerák termékmenedzsere a következőket mondta: ?Az új Nikon 1 S2 nagyszerű lehetőséget ad arra, hogy az önt körülvevő világot minden eddigitől eltérő módon örökíthesse meg: nincsenek bonyolult beállítások, és nincsenek csalódást okozó képek sem. Ha jobb képminőséget szeretne, jó úton jár, mert ez az új Nikon 1 modell messze meghaladja az okostelefonok által nyújtott képminőséget, sorozatfelvételi sebességével pedig még a D-SLR fényképezőgépeket is lehagyja. Gyors, fázisérzékelős automatikus élességállítási rendszerének köszönhetően videózáshoz is tökéletes, és ha ön szívesen kísérletezne új nézőpontokkal, a Nikon 1 NIKKOR kompakt objektívek választékában mindent megtalál. A Nikon 1 S2 működtetése teljesen problémamentes, emellett stílusos, minimalista külsejének köszönhetően minden környezetben jól mutat.?

Nikon 1 S2

Feltűnő, gyönyörű, és mindig sikert arat

A Nikon 1 S2 a gyönyörű felvételekről szól. Legyen szó déli verőfényről vagy varázslatos éjszakáról, a fényképezőgép nagyméretű, 14,2 megapixeles CMOS-képérzékelőjével csodálatosan részletes fényképeket és HD videókat készíthet bárhol, bármikor. Gyors, CX-formátumú képérzékelője nem tartalmaz optikai aluláteresztő szűrőt, továbbá széles ? 200 és 12 800 közötti ? ISO-tartományt kínál, így minden megapixelből a lehető legtöbbet hozza ki: még gyenge fényben is részletgazdag képek születhetnek. A részletek elvesztése nélkül végezheti a fotók kivágását, a videók pedig tiszták és élesek. A Nikon 1 S2 teljesítménye több mint elegendő: az EXPEED 4 A két feldolgozóegységes képfeldolgozó rendszerével látványos fényképeket és HD videókat készíthet nagy sebességgel. Az egyik feldolgozóegység biztosítja a gép lenyűgöző képminőségét és az eredmények kivételes tisztaságát, a másik feldolgozóegység pedig a gyors, megbízható működést és a zökkenőmentes sorozatfelvételt.

Lenyűgöző sebesség, mesés működés

Fényképezzen minden eddiginél gyorsabban, és mondjon búcsút az elmosódott képeknek: a Nikon 1 S2 arra készült, hogy megörökítse a szempillantás alatt lezajló eseményeket, ugyanis hihetetlen sebességgel és pontossággal tudja élesre állítani a történéseket. Villámgyors sorozatfelvételi sebessége meghaladja a D-SLR fényképezőgépekét is: lélegzetelállító 20 kép/mp sebességgel készíthet 10 RAW-képet folyamatos automatikus élességállítás mellett is, a sorozat első képkockáján rögzített fókusszal pedig akár 60 kép/mp sebességre is képes. Ezen töredékmásodpercnyi csodák mindegyikét borotvaélesen örökíti meg a Nikon 1 hibrid AF-rendszernek köszönhetően, amely 135 automatikus élességállítási pontot használva villámgyorsan képes az élességet a témára állítani. Ezek közül 73 pont fázisérzékelő típusú ? ez a D-SLR fényképezőgépeknél is használt AF-megoldás ?, és ezek egyenletesen oszlanak el a képterület közepén, így a látványosan gyors élességállítás mellett éles videofelvételek készülhetnek. A kontrasztérzékelő AF-pontok pedig kiérnek egészen a képkocka széléig ? ezek a pontok figyelemre méltóan éles részletgazdagságot biztosítanak még nehéz fényviszonyok között is. A fényképezőgép késlekedés nélkül készíti el a felvételeket, az 1 NIKKOR 11?27.5mm f/3.5?5.6 objektív gondoskodik arról, hogy ön mindig készen álljon a hirtelen adódó pillanatok megörökítésére; az objektív elforgatásával bekapcsolhatja, visszahúzásával pedig kikapcsolhatja a fényképezőgépet.

[[KEP_5]]

Egyszerű kezelhetőség, ragyogó formában

A Nikon 1 S2 a csodás pillanatok mestere: oly könnyű működtetni, hogy ön egyetlen fényképezési alkalmat sem fog elszalasztani amiatt, hogy bíbelődnie kell a géppel. Ez a fényképezőgép arra készült, hogy levegye az ön válláról a terhet: fejlett technológiája gondoskodik a problémamentes fotózásról, így mindig a lényegre koncentrálhat. Akár szokatlan nézőpontból, akár menet közben szeretne fényképezni, esetleg a tökéletes portré megalkotásán dolgozik, a nagyméretű, 7,5 cm-es, kb. 460 000 képpontos LCD-monitor a kép megkomponálásában és visszanézésében is nagy segítséget jelent. Az ?F? gombbal közvetlenül hozzáférhet a funkciómenühöz, ahol pillanatok alatt beállíthatja a fényképezési és visszajátszási beállításokat; a szokatlanul egyszerű menük, a könnyen érthető ikonok és a jól elhelyezett gombok segítségével gyorsan átválthat a kívánt módba, megadhatja a legfontosabb beállításokat, és különféle effektusokat vihet fel a képre.

Videóvarázs

Egyetlen gombnyomással megkezdheti a szemet gyönyörködtető, teljes HD videók készítését. A problémamentes videózásra is kiváló Nikon 1 S2 remek minőségű akciófelvételeket készít, és könnyedén fűszerezheti felvételeit csipetnyi mozivarázzsal, a nézők legnagyobb ámulatára. Mint minden Nikon 1 fényképezőgépnél, a Nikon 1 S2 esetében is lehetőség van nagy felbontású állóképek rögzítésére a videózás közben. Elegendő megnyomni a kioldógombot, és a Nikon új Automatikus képrögzítés funkciója minden egyes képkockát elemez, majd automatikusan elkészíti a fényképeket, amikor a legjobbak a körülmények. Az új videofelvételi módok segítségével könnyedén készíthet lebilincselő videókat: utcai felvételeit a Gyorsított mód révén dobhatja fel, az idő múlását az animációs hatást keltő Ugró vágás móddal szaggathatja meg, de akár rövid, tömör 4 mp-es klipek sorozatát is választhatja gondolatai kifejezésére (legfeljebb nyolc ilyen klipet fűzhet egymás után).

Nikon 1 S2 mérete: 101 x 61 x 29 mm

Nikon 1 innováció

Az eredeti Nikon 1 innovációs megoldásokkal minden helyzetben gyorsan és könnyen elkészülhetnek a legjobb fényképek, sőt az effektusokkal könnyedén ?elvarázsolhatók? a felvételek, hogy valami igazán egyedi jöjjön létre. ?A legjobb pillanat rögzítése? mód eddig is sikeres volt, de most helyet kapott benne a Nikon új Aktív kijelölés funkciója is, amely akár tíz teljes felbontású képet is el tud készíteni egy másodpercen belül, és ön választhatja ki, melyiket szeretné megtartani. A vadonatúj Kreatív paletta, amely a fényképezőgép Kreatív módjában áll rendelkezésre, bámulatosan egyszerű lehetőséget kínál művészi, stúdióminőségű szűrők alkalmazására már a felvétel elkészítése előtt. A Kreatív paletta különféle effektusainak váltásakor módosul a fényerő, a színtelítettség és a fehéregyensúly: önnek csak annyit kell tennie, hogy elforgatja a választógombot, és a monitoron látható kép azonnal megmutatja, hogy a felvétel a tényleges elkészítésekor hogyan is fog kinézni.

Bővíthető rendszer

Cseréljen objektívet és váltson nézőpontot a Nikon prémium minőségű 1 NIKKOR objektívcsaládja segítségével. Bármelyik 1 NIKKOR objektív élethű képalkotást tesz lehetővé, ráadásul videózáshoz is optimális mindegyik, így kis méretük és tömegük révén hozzájárulnak a Nikon 1-rendszer kényelmes hordozhatóságához, miközben a képminőség terén sem kell kompromisszumot kötnie. Távoli témák fényképezéséhez vigye magával az 1 NIKKOR VR 30?110 mm-es objektívet. Ha a sokoldalúság a fő szempont, a kompakt és stílusos, 10?100 mm-es nagy látószögű 1 NIKKOR VR zoom objektívet érdemes használni, ha pedig lágy háttér előtt szépen kiemelkedő portrékat készítene, használja az 1 NIKKOR 18,5 mm-es fix objektívet.

Főbb jellemzők:

 • Nagyméretű, 14,2 megapixeles CMOS-érzékelő: optikai aluláteresztő szűrő nélküli működésre tervezett, gyors, CX-formátumú érzékelő. Élethűen rögzíti még a legapróbb részleteket is, és tiszta, éles képeket eredményez.
 • ISO 200 ? 12 800: az automatikus ISO-tartomány 200-tól 6400-ig terjed, de az érzékenységet kézileg akár ISO 12 800-ig is növelheti. Az ISO 12 800 értékű beállítás esetén kifinomult zajcsökkentési eljárás gondoskodik a kép tisztaságáról.
 • EXPEED 4A: segítségével látványos fényképeket és HD videókat készíthet nagy sebességgel.
 • Egyszerű kezelhetőség: gyorsaság, pontosság és intelligens automatikus funkciók. 7,5 cm-es, kb. 460 000 képpontos LCD-monitor, könnyen érthető menük és jól elhelyezett gombok szolgálják az kényelmes használatot.
 • Továbbfejlesztett hibrid AF: 135 pontos automatikus élességállítási rendszer. Ezek közül 73 pont fázisérzékelési elven működik, a témára történő hihetetlenül gyors és precíz fókuszálás érdekében.
 • Villámgyors sorozatfelvétel: akár tíz RAW-fényképet is készíthet, folyamatos AF esetén akár 20 kép/mp, az első képkockán rögzített élesség mellett pedig akár 60 kép/mp sebességgel.
 • Videóvarázs: teljes HD (1080p) felbontású (16:9 képarányú) videók rögzítése 60p képkockasebességgel. Elektronikus rázkódáscsökkentés (E-VR) gondoskodik arról, hogy az 1080/30p vagy 720/30p felbontású HD videók elmosódásmentesek legyenek, és rendkívül lassításokat is elérhet, ha 400 kép/mp, illetve 1200 kép/mp sebességgel készíti a felvételt.
 • Fényképezés videózás közben: lehetőség van nagy felbontású állóképek rögzítésére a videózás közben: ehhez egyszerűen csak meg kell nyomni a kioldógombot. Másik megoldásként használhatja az Automatikus képrögzítés funkciót, amely automatikusan készíti el a fényképeket akkor, amikor a legjobbak a körülmények.
 • Moziszerű videómódok: Lassított, Gyorsított, Ugró vágás és 4 mp-es videók egyesítése.
 • Élő képmódosítás: egyszerűen kimerevítheti a pillanatot, korrigálhatja a megvilágítást, illetve elhomályosíthatja a hátteret, majd elkészítheti a fotót az éppen megfelelőnek talált pillanatban.
 • Nikon 1 innovációs megoldások: ?A legjobb pillanat rögzítése? (az új Aktív kijelölés és Intelligens képválasztó funkcióval), valamint Mozgó pillanatkép.
 • Kreatív paletta: a fényképezőgép választógombja segítségével művészi, stúdióminőségű szűrőket alkalmazhat már a felvétel elkészítése előtt is.
 • Hordozható Nikon 1 stílus: feltűnő, gyönyörű és tökéletesen minimalista. A meglepően kis méretű és könnyű váz jégfehér, matt fekete, rúzsvörös és napsugársárga színben kapható.
 • 1 NIKKOR szettobjektív: az ultravékony 1 NIKKOR 11?27.5mm f/3.5?5.6 zoom objektívvel könnyedén megragadhatja a legváratlanabb pillanatokat is.
 • WU-1a vezeték nélküli mobiladapter: segítségével a kiváló minőségű Nikon 1 felvételeket a fényképezőgépről közvetlenül intelligens eszközre továbbíthatja, ahonnan azokat egyszerűen megoszthatja.2

Néhány külön megvásárolható tartozék:

 • WP-N3 vízálló tok: akár 45 méterrel a víz felszíne alatt is készíthet felvételeket. Az 1 NIKKOR VR 10?30mm PD-ZOOM vagy az 1 NIKKOR 11?27.5mm objektívvel felszerelt Nikon 1 J4 vagy Nikon 1 S2 számára tervezett tok.
 • SB-N10 víz alatti vaku: kompakt vakuegység, amellyel homályos, víz alatti környezetekben is biztosítható a megfelelő megvilágítás.
 • Nikon 1 váztokok és váztok szettek: a gépváz, illetve a váz és a rácsatlakoztatott objektív védelmét biztosítják. Úgy is fényképezhet, hogy a váztok rajta marad a fényképezőgépen, ráadásul minden váztoknak ergonomikusan formált markolata van, amely biztos fogást nyújt fényképezéskor.
 • FT1 bajonett adapter: segítségével a D-SLR fényképezőgépekhez készült NIKKOR objektívek bármelyikét használhatja Nikon 1 fényképezőgépéhez.

Mellékelt tartozékok:

 • EN-EL22 lítium-ion akkumulátor
 • MH-29 akkutöltő
 • View NX2 fotószoftver

Megjegyzés: 1. A világ leggyorsabb sorozatfelvételi képkockasebessége (kb. 20 kép/mp automatikus élességállítással) 2014. április 10-én (a Nikon felmérése alapján). 2. Android?, illetve iOS operációs rendszert futtató intelligens eszközökkel kompatibilis. A funkció használatához előzetesen telepíteni kell az intelligens eszközre a Wireless Mobile Utility nevű alkalmazást, amely ingyenesen letölthető a Google Play? vagy az iTunes? szolgáltatásból. Az Android, a Google, a Google Play és az egyéb jegyek a Google Inc. védjegyei.