0.3 C
Budapest
Sunday, December 10, 2023

Nikon 1 J4 | fototv.hu

Tovább bővült a Nikon 1 családja, az apró cserélhető objektíves kompakt rendszer a J4 névre hallgató vázzal gyarapodott. A J4 hybrid autofókusz rendszert kapott 171 AF ponttal, így méretét meghazudtoló sebességgel fogja élesre állítani még a mozgó témát is. 18.4 megapixeles CMOS képérzékelő dolgozik benne és akár 20 kép/mp sorozatfelvételt is elérhetünk a Nikon apróságával.

Nikon 1 J4

Sajtóbejelentés:

Legyen öné a pillanat ? Új Nikon 1 J4: gyorsaság, teljesítmény, masszív váz és megnyerő kinézet

Amszterdam, Hollandia, 2014. április 10. ? A mai napon a Nikon bemutatta a hordozható Nikon 1 rendszerkamerák egyre bővülő családjának legújabb tagját, a villámgyors Nikon 1 J4 modellt.

A Nikon 1 J4 tökéletes választás mindazoknak, akik szeretnek jelen lenni a pillanatban ? ötvözi az elismert technológiát, a kivételes sebességet és a könnyű kezelhetőséget, így mostantól nem a véletlenen múlik a jó felvételek készítése. Akár gyermeke legelső lépéseit örökítené meg, akár egy verseny szoros befutójának izgalmas pillanatait, ezzel a kivételesen gyors rendszerkamerával borotvaéles képeket készíthet. A Nikon vadonatúj hibrid AF rendszere immár 171 automatikus élességállítási pontot használ, amelyek közül 105 pont fázisérzékelő kialakítású, és mozgó témára is villámgyorsan állítja az élességet. A Nikon 1 J4 sorozatfelvételi sebessége meghaladja a digitális tükörreflexes fényképezőgépekét, kioldási késedelme pedig kifejezetten csekély, így gyorsabban lefényképezheti az eseményeket, mint ahogy szemmel követni tudná azokat.

Nikon 1 J4 18 megapixeles kompakt fényképezőgép.

Tovább javult a képminőség is, így szabadon megválaszthatja a pillanat megörökítésének módját is. A fényképezőgép a nemrégiben bemutatott Nikon 1 V3 modelléhez hasonló, 18,4 megapixeles CMOS-érzékelővel, széles, ISO 160 ? 12 800 fényérzékenység-tartománnyal, valamint a Nikon új EXPEED 4A képfeldolgozó rendszerével büszkélkedhet ? ezen együttese pedig gyenge fényben is gyönyörű, részletgazdag fényképek és videók készítését teszi lehetővé. Az érzékeny érintőképernyőn mindent ujjmozdulatokkal végezhet, a kreatív fényképezési módok intuitív módon biztosítják a művészi szabadságot, a beépített Wi-Fi funkció pedig utazásokon is egyszerűvé teszi a csatlakoztatást, a felvételek megosztását és az alkotást. A hordozható Nikon 1 J4 remek partner a videók készítésében: a fázisérzékelős AF-rendszer teljes körű kihasználásával biztosítja a precíz élességállítást felvételkor, az új videorögzítési módok pedig bizonyosan előcsalogatják önből a filmkészítőt. Az 1 NIKKOR objektívek egyre bővülő családjával teljes mértékben kompatibilis Nikon 1 J4 a villámgyors nézőpontváltás szabadságát kínálja, az új 1 NIKKOR VR 10?30mm f/3.5?5.6 PD-ZOOM szettobjektívvel pedig már a használatba vétel legelső pillanatától lenyűgöző képeket készíthet. Ez a világ első cserélhető objektívje elektronikus vezérlésű objektívfedéllel1, így a szettobjektív remekül hordozható, emellett azonnal alkalmas a felvételkészítésre.

Jordi Brinkman, a Nikon Europe Nikon 1 kompakt rendszerkamerák termékmenedzsere a következőket mondta: ?Az új Nikon 1 J4 tökéletes választás az aktív fotósok számára, akik még többet szeretnének kihozni a képekből ? a lenyűgöző automatikus élességállítási sebességet, a villámgyors sorozatfelvételt és az új CMOS-érzékelőt ötvözi az intuitív érintőképernyős kezeléssel és izgalmas kreatív funkciókkal, így a gyorsaság és hordozhatóság csúcsát képviseli. A cserélhető 1 NIKKOR objektívek választékának bővülése pedig azt jelenti, hogy mindig könnyedén válthat a helyzetnek leginkább megfelelő perspektívára. A kisméretű, strapabíró, remekül kézben tartható és egyedi stílusvilágú Nikon 1 J4 rendszerkamera remek teljesítményt és könnyed kezelést kínál.?

Remek képek

A nagyméretű, 18,4 megapixeles CMOS-érzékelőjének és ISO 160 ? 12 800 fényérzékenységének köszönhetően nyugodtan a Nikon 1 J4 fényképezőgépre bízhatja az emlékeit. Gyors, CX formátumú képérzékelője nem tartalmaz optikai aluláteresztő szűrőt, így minden megapixelből a lehető legtöbbet hozza ki: még gyenge fényben is részletgazdag képek születhetnek. A részletek elvesztése nélkül végezheti a fotók kivágását, a videók pedig tiszták és élesek. Az EXPEED 4A két feldolgozóegységes képfeldolgozó rendszer gyors működést és kivételes eredményt biztosít: az egyik egység gondoskodik a hatékony képzajcsökkentésről, a rendkívüli élességről és a képek gazdag tónusvilágáról, a másik egység pedig a gyors és megbízható teljesítményért, valamint a zökkenőmentes sorozatfelvételekért felel.

Nikon 1 J4 narancs színben is kapható lesz.

Hihetetlen sebesség ? lélegzetelállító pillanatok

A Nikon 1 J4 azonnal használatra kész, így a legmozgalmasabb pillanatokban sem hagyja cserben. Sorozatfelvételi sebessége meghaladja a digitális tükörreflexes fényképezőgépekét: folyamatos automatikus élességállítás mellett is képes 20 kép/mp sebességre, ha pedig a sorozat első képkockájánál rögzíti az élességet, akkor 20 darab RAW formátumú képet is el tud készíteni akár 60 kép/mp sebességgel. Ezen töredékmásodpercnyi remekművek mindegyike rendkívül pontos a Nikon 1 hibrid AF-rendszerének köszönhetően, amely (az eddigi 135 helyett) immár 171 automatikus élességállítási pontot használva villámgyorsan képes az élességet a témára állítani. A meggyőző 105 fázisérzékelős automatikus élességállítási pont ? a digitális tükörreflexes modelleknél is használt AF-megoldás ? egyenletesen oszlik el a képterület közepén, így a látványosan gyors élességállítás mellett éles videofelvételek készülhetnek. A kontrasztérzékelő AF-pontok a képkocka széléig terjednek, és figyelemre méltóan éles részletgazdagságot biztosítanak még nehéz fényviszonyok között is. Ez a hirtelen tovatűnő események megörökítésére tervezett fényképezőgép képes szinte azonnal reagálni, az 1 NIKKOR VR 10?30mm f/3.5?5.6 PD-ZOOM szettobjektív pedig fokozza a fényképezés sebességét: hogy a fényképezőgép bekapcsolásakor azonnal kitolódik, kikapcsoláskor pedig azonnal behúzódik.

Nikon 1 J4 3

Egyszerűen használható érintőkijelző

A szuperérzékeny érintőkijelzővel és beépített Wi-Fi funkcióval rendelkező, kisméretű, gyors és tökéletes formatervű Nikon 1 J4 puszta használata is öröm. Az elektrosztatikus, 7,5 cm-es, 1 037 000 képpontos LCD-érintőkijelzőn a felület egyszerű megérintésével állíthatja az élességet, exponálhat, módosíthatja a fontosabb beállításokat, de megjelenítheti a kreatív funkciók előnézetét is. Az érintésvezérlést ötvözheti a hagyományos vezérlőelemekkel is: kijelölheti az AF-pontot a kijelző megérintésével, majd exponálhat a kioldógombbal. A beépített Wi-Fi funkció révén több mindent tehet felvételeivel valamilyen intelligens eszköz segítségével: kiváló minőségű képeit fényképezőgépéről közvetlenül átküldheti táblagépére vagy okostelefonjára azonnali megosztás2 céljából, képeit tárolhatja az intelligens eszközön, de kreatív fotós alkalmazásokat is használhat. Jól mutat a kezében ? a minimalista dizájn precíz sarkaival és makulátlan éleivel még jobban kihangsúlyozza az alumínium gépváz szépségét.

Igazi filmes élmény

Akár teljes HD videókat, akár színes útinaplót szeretne forgatni, a Nikon 1 mindig készen áll a feladatra. A videofelvételre is kiváló Nikon 1 J4 remek minőségű akciófelvételeket készít, izgalmas videofelvételi módjai segítségével pedig könnyedén fűszerezheti felvételeit csipetnyi mozivarázzsal. Mint minden Nikon 1 fényképezőgépnél, a Nikon 1 J4 esetében is lehetőség van nagy felbontású állóképek rögzítésére a videózás közben. Elegendő megnyomni a kioldógombot, és a Nikon új Automatikus képrögzítés funkciója minden egyes képkockát elemez, majd automatikusan elkészíti a fényképeket, amikor a legjobbak a körülmények. Az új videofelvételi módok segítségével könnyedén készíthet lebilincselő videókat: utcai felvételeit a Gyorsított mód révén dobhatja fel, az idő múlását az animációs hatást keltő Ugró vágás móddal szaggathatja meg, de akár rövid, tömör 4 mp-es klipek sorozatát is választhatja gondolatai kifejezésére (legfeljebb nyolc ilyen klipet fűzhet egymás után). Haladó videó módban drámai hatást érhet el a Lassított felvétel funkcióval, amely egy 3 másodperces, 120 kép/mp sebességgel rögzített HD felvételt 12 másodperc alatt játszik le.

Nikon 1 innováció

Az eredeti Nikon 1 innovációs megoldásokkal minden helyzetben gyorsan és könnyen elkészülhetnek a legjobb fényképek, és akár már a fényképezőgépben ?elvarázsolhatók? a felvételek, hogy valami igazán egyedi jöjjön létre. ?A legjobb pillanat rögzítése? mód eddig is sikeres volt, de most helyet kapott benne a Nikon új Aktív kijelölés funkciója is, amely akár 20 teljes felbontású képet is el tud készíteni egy másodpercen belül, és ön választhatja ki, melyiket szeretné megtartani. A vadonatúj Kreatív paletta ? amely a fényképezőgép Kreatív módjában áll rendelkezésre ? új lehetőséget kínál művészi, stúdióminőségű szűrők alkalmazására már a felvétel elkészítése előtt. A Kreatív paletta különféle effektusainak váltásakor módosul a fényerő, a színtelítettség és a fehéregyensúly: önnek csak annyit kell tennie, hogy ujját végighúzza az érintőképernyőn lévő gyűrűn vagy elforgatja a választógombot, és a monitoron látható kép azonnal megmutatja, hogy a felvétel a tényleges elkészítésekor hogyan is fog kinézni.

Bővíthető rendszer

Váltson nézőpontot a Nikon prémium minőségű 1 NIKKOR objektívcsaládjával. Az összes 1 NIKKOR objektívben a Nikontól megszokott, nagy teljesítményű optika található, és mindegyik optimalizálva van a videorögzítéshez is. Kis méretük és tömegük révén hozzájárulnak a Nikon 1-rendszer kényelmes hordozhatóságához, miközben a képminőség terén sincs szükség kompromisszumra. Távoli témák fényképezéséhez vigye magával az 1 NIKKOR 30?110 mm-es objektívet. Ha a nagy rugalmasság a fő szempont, a kompakt és stílusos, 10?100 mm-es nagy látószögű zoom objektívet ragadja meg, ha pedig elmosódott hátterű portrékat készítene, használja az 1 NIKKOR 18,5 mm-es fix objektívet.

Főbb jellemzők:

Nagyméretű, 18,4 megapixeles CMOS-képérzékelő: gyors, CX formátumú érzékelő, optikai aluláteresztő szűrő nélkül. Élethűen rögzíti még a legapróbb részleteket is, és tiszta, éles képeket eredményez. 

ISO 160 ? 12 800:
az automatikus ISO-tartomány 160 és 6400 közötti, de az érzékenység kézzel ISO 12 800-ig is növelhető. Az ISO 6400, illetve ISO 12 800 beállítás esetén két kifinomult zajcsökkentési beállítás gondoskodik a képzaj minimalizálásáról.

EXPEED 4A: látványos fényképeket és HD videókat készíthet nagy sebességgel.

Wi-Fi funkció: kapcsolódáshoz, megosztásához és alkotáshoz. A kiváló minőségű Nikon 1 felvételeket gyorsan és egyszerűen megoszthatja, intelligens eszközével pedig beléphet a kreatív fotós alkalmazások világába is.

Érintőképernyő: elektromágneses, 7,5 cm-es, 1 037 000 képpontos LCD-monitor. 

Továbbfejlesztett hibrid AF:
171 pontos, automatikus élességállítási rendszer. Ezek közül 105 pont fázisérzékelési elven működik a témára történő hihetetlenül gyors és precíz fókuszálás érdekében.

Villámgyors fényképezés: folyamatos AF esetén akár 20 kép/mp, az első képkockán rögzített élesség mellett pedig 20 darab RAW formátumú fénykép akár 60 kép/mp sebességgel. 

Videóvarázs:
teljes HD (1080p) felbontású (16:9 képarányú) videók rögzítése 60p/30p képkockasebességgel. Elektronikus rázkódáscsökkentés (E-VR) gondoskodik arról, hogy az 1080/30p vagy 720/30p felbontású HD videók elmosódásmentesek legyenek. Nagy felbontású állóképeket készíthet videózás közben is, és lassított felvételként játszhat le 120 kép/mp sebességgel rögzített HD videókat. 

Moziszerű videomódok:
Gyorsított, Ugró vágás és 4 mp-es videók egyesítése.

Nikon 1 innovációk:
?A legjobb pillanat rögzítése? (az új Aktív kijelölés, Intelligens képválasztó, illetve Lassú nézet funkcióval), Mozgó pillanatkép.

Kreatív paletta:
művészi, stúdióminőségű szűrőket alkalmazhat már a felvétel elkészítése előtt, az érintőképernyő vagy a választógomb segítségével.

Hordozható kialakítású Nikon 1:
tökéletesen minimalista, ellenállhatatlan külső. A meglepően kis méretű és könnyű alumínium váz modern fehér, csiszolt fekete, ezüst vagy narancssárga színben kapható. 

1 NIKKOR szettobjektív:
valóban az eseményekre fókuszálhat az 1 NIKKOR VR 10?30mm f/3.5?5.6 PD-ZOOM objektívvel.

Néhány külön megvásárolható tartozék:

  • WP-N3 vízálló tok: akár 45 méterrel a vízszint alatt is készíthet felvételeket. Az 1 NIKKOR VR 10?30mm PD-ZOOM vagy 1 NIKKOR 11?27.5mm f/3.5?5.6 objektívvel felszerelt Nikon 1 J4 számára tervezett tok.
  • SB-N10 víz alatti vaku: kompakt vakuegység, amellyel homályos, víz alatti környezetekben is biztosítható a megfelelő megvilágítás.
  • Nikon 1 váztokok és váztok szettek: a gépváz, illetve a váz és a rá csatlakoztatott objektív védelmét biztosítják.
  • FT1 bajonett adapter: segítségével a digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez készült NIKKOR objektívek bármelyikét használhatja Nikon 1 fényképezőgépéhez.

Mellékelt tartozékok:

  • EN-EL22 lítium-ion akkumulátor
  • MH-29 akkutöltő
  • UC-E20 USB-kábel

Megjegyzés:1. A 2014. február 7-től kapható, cserélhető objektíves digitális fényképezőgépekkel használható motoros zoom objektívek között. A Nikon felmérése alapján.2. A beépített Wi-Fi használatához egyszerűen töltse le az ingyenes Wireless Mobile Utility alkalmazást okostelefonjára vagy táblagépére. Ez az alkalmazás az Android?, illetve az iOS? operációs rendszerű intelligens eszközökkel kompatibilis, és ingyenesen letölthető a Google Play?, illetve az Apple App Store? áruházból. Az Android, a Google, a Google Play, a YouTube és az egyéb jegyek a Google Inc. védjegyei.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,481RajongókTetszik
197KövetőKövetés
645FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles