NIKKOR AF-S 200-400 mm f4 G ED VR II | fototv.hu

0
0

Továbbfejlesztett rázkódáscsökkentéssel frissül a Nikon népszerű 200-400mm f4-es kezdő fényerejű természet és sportfotós telezoomja.

     

A Nikon Europe a mai napon örömmel jelenti be az új AF-S NIKKOR 200-400 mm f/4G ED VR II szuper-telefotó zoomobjektívet. Az objektív a rendkívül népszerű AF-S Zoom NIKKOR 200-400 mm f/4G IF-ED VR objektív utódja. Az új generációs rázkódáscsökkentő technológia (VR II), a Nano Crystal Coat bevonat, valamint az új A/M mód révén ideális és sokoldalú választás a sport- és természetfotósok számára. A szuper-telefotó zoomobjektívek e fajtája továbbra is egyedülálló a piacon, ezáltal hűen tükrözi a Nikon elkötelezettségét az innováció és a magas minőség iránt.

Az új objektív bizonyítéka a Nikon elkötelezettségének, hogy a fotósok szükségleteihez igazított termékeket fejlesszen, egyben szélesíti a nagy teljesítményű NIKKOR objektívek választékát.

Zurab Kiknadze, a Nikon Europe objektívekért, kiegészítőkért és szoftverekért felelős vezetője a következőket mondta:„Az optikai technológia gyors fejlődése, valamint a Nikon elkötelezettsége a kategóriájukat vezető termékek gyártása iránt együtt tették lehetővé a közelmúlt fejlesztéseit a professzionális objektívek körében. A bővített funkciók, valamint a továbbfejlesztett tulajdonságok révén az új AF-S NIKKOR 200-400 mm f/4G ED VR II a lehető legkiválóbb teljesítményt nyújtja, és a legigényesebb profi fotósok számára is elérhetővé teszi a megalkuvások nélküli fényképezés élményét.”

Élesebb képek, továbbfejlesztett kezelhetőségA második generációs rázkódáscsökkentéssel (VR II) felszerelt AF-S NIKKOR 200-400 mm f/4G ED VR II lehetővé teszi a fotózást akár négy lépésközzel hosszabb záridővel, így a fényképezőgépet kézben tartva is élesebb felvételek készíthetők.

Ráadásul, a meglévő M/A és M módokhoz újonnan hozzáadott A/M mód akkor is lehetővé teszi az automatikus élességállítás prioritását, ha a fotós fényképezés közben állítja az élességállító gyűrűt.

 

Kevesebb szellemkép és tükröződésAz AF-S NIKKOR 200-400 mm f/4G ED VR II már a Nikon egyedülálló Nano Crystal Coat tükröződésgátló bevonatával készült, drasztikusan csökkentve a szellemképeket és a tükröződést. A négy ED-üvegelem pedig a belső tükröződés és a torzítás minimalizálásáról gondoskodik. Ily módon gyenge fényviszonyok közt is részletgazdag, nagy kontrasztú felvételek készülnek.

Az objektív automatikus élességállítással és beépített Silent Wave Motor egységgel rendelkezik, biztosítva a gyors és halk élességállítást. Az AF-S NIKKOR 200-400 mm f/4G ED VR II kemény magnézium vázzal készül, amelyet a por és az időjárási hatások ellen védelmet nyújtó tömítésekkel, valamint az objektívet védő üveggel is felszereltünk. Így a legnehezebb körülmények között sem kell tartania a por vagy a nedvesség káros hatásaitól.

Az új objektív tömege mindössze 3360 g, mégis rugalmas teleobjektíves fényképezést biztosít. Ily módon praktikus megoldást nyújt számos méretes teleobjektív cipelése helyett. Az objektívhez tartozik egy minőségi Ballistic tok, amely hátitáskaként hordható a könnyű és biztonságos szállítás érdekében.

 Műszaki adatok 

Gyújtótávolság

200-400 mm

Rekesz

f/4

Az objektív felépítése

24 lencsetag 17 csoportban

Képszög

Íriszlamellák száma

9 (kerekített)

Legkisebb fókusztávolság

2,0 m (AF); 1,95 m (MF)

Szűrőméret

52 mm

Átmérő x hosszúság

Kb. 124 x 365,5 mm

Tömeg

3 360 g

 image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!