29.5 C
Budapest
Tuesday, July 16, 2024

Nikkor 18-140mm f3.5-5.6G ED VR AF-S DX | fototv.hu

SWM ultrahang motor és 4 Fé kompenzációra képes zoom objektívet jelentett be a japán gyártó Nikkor 18-140mm f3.5-5.6G ED VR AF-S DX néven, mely kiváló társa lehet a belépő gépvázaknak 27-210mm-es gyújtótávolságot biztosítva APS-C szenzorméreten.

NIKKOR 18?140mm f3.5?5.6G ED VR AF-S DX

Sajtóbejelentés:

Ez a sokoldalú, általános használatra kiválóan alkalmas objektív ugyanolyan elsőrangú minőségben rögzít átfogó tájképeket, mint távoli témáról készített közelképet vagy épp éles HD videót. Az objektív remek választás kezdő fotósoknak. Széles gyújtótávolság-tartománya 18?140 mm, ami elegendő szabadságot kínál ahhoz, hogy objektívcsere nélkül lehessen különféle témákat fényképezni. Az új modell praktikus és jól hordozható; rendkívül kényelmes opció akkor, ha ön szeret kevés csomaggal utazni, ugyanakkor nem akar lemaradni egyetlen fényképezési lehetőségről sem.

Zurab Kiknadze, a Nikon Europe objektívekért, tartozékokért és szoftverekért felelős termékmenedzsere a következőket mondta: ?Az új objektív tervezésekor a sokoldalúságot, a kedvező árat, a hordozhatóságot és az optimális képminőséget tartottuk a leginkább szem előtt. Természetesen számos előnye van annak, ha meghatározott célokra külön objektíveket használunk; ám amikor a körülmények hordozhatóságot és rugalmasságot kívánnak meg, akkor néhány fotós szívesebben dolgozik egyetlen objektívvel. Ez az új NIKKOR modell tovább bővíti a Nikon zoom objektívek gazdag sorozatát, és ideális választás mindazoknak, akik egyetlen általános megoldást keresnek. Terveink szerint egyes DX-formátumú fényképezőgépekkel együtt, szettobjektívként forgalmazzuk majd, és ezen gépek vásárlói egy csapásra képesek lesznek a legkülönbözőbb témák megörökítésére.?

Általános használhatóság

Egy jó teljesítményű, hordozható objektív rendkívül praktikus eszköz. A széles, 18?140 mm-es gyújtótávolság-tartományt kínáló, tehát a leggyakrabban használt gyújtótávolságokat lefedő, új NIKKOR objektív igazi mindenes. Mindegy, hogy átfogó tájképeket fotóznak nagy látószöggel, vagy a telefotó tartományt kihasználva távolról közelítenek rá egy témára és örökítik meg a részleteit; a kezdő és alkalmi/hétvégi fotósok megelégedéssel tapasztalják majd, hogy objektívcsere nélkül tudnak kiváló minőségű fényképeket és videókat készíteni.

Stabil fényképezés

Az objektív sokoldalú gyújtótávolság-tartományát kiegészíti a Nikon rázkódáscsökkentő rendszere (VR) is, amelynek jóvoltából a fotós akár négy lépésközzel hosszabb záridővel fényképezhet. Ez hatékonyabb fotózást tesz lehetővé gyenge fényben, illetve a teljes zoomtartományban sokkal élesebbek lesznek a kézből készített felvételek. A képek elmosódásának esélye drámai mértékben lecsökken, különösen amikor a tartomány telefotó felé eső részét használja a fotós. A VR technológia biztosítja, hogy a fényképezőgép képe stabil legyen még videók készítésekor is, pánozáskor pedig egyenesen javítja a láthatóságot. Az objektív működése csendes, állóképek és videók készítésekor egyaránt.

Optimális képminőség

Az új objektívet a modern, nagy képpontszámú D-SLR érzékelők igényeinek megfelelően tervezték, így a teljes zoomtartományban elsőrangú felvételeket készít. Az optikai kialakítás 17 objektívelemet tartalmaz 12 csoportban. Egy ED (extra-alacsony szórású) üveg objektívelem és egy aszférikus lencsetag is segít a nagy felbontás és kontraszt elérésében, miközben minimálisra csökkentik a torzítás és a színszórás legtöbb formáját.

Könnyű útitárs

A Nikkor 18-140mm f3.5-5.6G ED VR AF-S DX nagyszerű egyensúlyt kínál méret, tömeg, ár és képminőség terén a precíziós NIKKOR optika, a széles gyújtótávolság-tartomány és a könnyű kialakítás (490 g) kombinációjával. A fém bajonett és az időjárás viszontagságai ellen védő gumitömítés utazás közben is garantálják az objektív rendkívüli tartósságát.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,501RajongókTetszik
197KövetőKövetés
770FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles