6.5 C
Budapest
Friday, April 19, 2024

Négy új Sony Cyber-shot érkezik | fototv.hu

Összesen 11 új digitalis fényképezőgéppel jelentkezik a Sony, ám ezek közül nem mindegyik modell kerül majd az európai boltok polcaira. Most nézzük a legfontosabb készülékeket.

 

Cyber-shot HX5: Innovatív képalkotás az Exmor R CMOS szenzorral; 25 mm-es széles látószögű G objektív, 10x optikai zoom; intelligens Sweep Panorama; AVCHD 1080i Full HD videó; GPS és tájoló; optikai SteadyShot Active mód; Auto HDR

 

Cyber-shot W380: kompakt, színes, 14,1 effektív megapixel; 24 mm-es széles látószögű, f/2.4 G objektív 5x optikai zoommal; Sweep Panorama; HD videó


Cyber-shot S2100: 12,1 effektív megapixel, 3x optikai zoom, 3” LCD kijelző


Cyber-shot TX7: szuperkarcsú, stílusos kialakítás, Exmor R CMOS szenzor, 25 mm-es széles látószögű objektív, 8,9cm (3,5”) TruBlack szélesképernyős érintőkijelző; intelligens Sweep Panorama; AVCHD 1080i Full HD videó; optikai SteadyShot Active mód; Auto HDR

Cyber-shot S2100: egyszerű működés nagy felbontás mellett

A belépő Cyber-Shot család legújabb tagja 12,1 megapixeles effektív felbontással és akár ISO 3200-as érzékenységgel. A készülék hátuljára egy 7,6 cm-es képátlójú (3”-os) LCD kijelző került.  A készülék fekete, ezüst és narancs színben lesz elérhető

Cyber-shot W380: színes, könnyen használható


A népszerű Cyber-shot W sorozat 7 modellje lesz kapható: a színes fényképezők okos funkciókkal segítenek, hogy mindenki átélhesse a szép felvételek készítésének örömét.


A fekete, ezüst, arany és piros színű Cyber-shot W380 fantasztikus innovatív megoldásokat kínál elérhető áron.


A Sweep Panorama segítségével a tájképek, a felhőkarcolók, a csoportképek stb. készítése nemcsak könnyű, hanem szórakoztató is. Csak az exponálógombot kell megnyomni, majd a fényképezőgépet úgy mozgatni, hogy az egész megörökítendő képet lássa. A Sweep Panorama ezután pillanatok alatt automatikusan összeilleszti a képeket, így egyetlen szuperszéles, akár 185 fokos kép is készíthető.


Még inkább kompakt, még inkább karcsú az elődjéhez képest: a 24 mm széleslátószögű f/2.4 Sony G objektív 5x optikai zoom-ja a 14,1 megapixeles CCD szenzor képességét maximálisan kihasználja. Az extraszéles rekesszel felszerelt, magas minőségű optika a új kreatív utakat nyitnak meg, a gyengén defókuszált portréktól a vaku nélkül készített, impresszív felvételekig.

Cyber-shot TX7: ultra-vékony megjelenés… Full HD videófelvétel


Csodás megjelenés, gyönyörű képek: a tömegből a Cyber-shot TX7 elegáns vonalaival is kitűnik. 3 divatos színből választható külső rejti a Carl Zeiss 4x optikai zoom objektívet. Az ennyire keskeny fényképezőgéptől merőben szokatlan 25mm-es széleslátószögű objektív kényelmes szabadságot nyújt a kreativitást illetően – a nagyhatású tájképektől a csoportképekig vagy impresszív portékig.


A nagyméretű, széles formátumú 8,9cm (3,5”) LCD érintőkijelző LCD és a felhasználóbarát kezelőfelület kényelmes használatot biztosít. A TruBlack kijelzős technológia csökkenti a tükröződést, a kontrasztot kiemeli, így a képek csodás részletekben jelennek meg, még verőfényes napsütés alkalmával is.


A Cyber-shot TX7 intelligens Sweep Panorama módja és a 1080i minőségű HD videófelvétele azonnal elérhető a készülék érintőkijelzőjén keresztül.

Cyber-shot HX5: kompakt, széles zoomátfogás, AVCHD minőség és GPS


A Cyber-shot HX5 igen csinos külső háza csodás képalkotó technológiákat rejt: mind a Sony fejlesztőműhelyeiben látták meg a napvilágot.


A hagyományos megoldásokkal összevetve a kétszeres érzékenységű Exmor R CMOS szenzor gyönyörű részletezettségű, alacsony zajtartalmú képeket képes készíteni, még gyengébb fényviszonyok alkalmával is. Ez a képesség tökéletes kiegészítője a a Sony prémiumkategóriás G objektívjének, amely 10x-es optikai zoommal büszkélkedhet. A 25-250mm tartományt lefedő (35mm egyenértékű) kompakt készülék zoom optikája ideális bármely széles látószöget igénylő kép elkészítésére, legyen szó panorámaképektől a csoportfelvételekig, vagy akár az igen kifejező közeli portrékig.


Otthon maradt a videokamera? Semmi gond: a csodás, 10,1 megapixeles képek mellett az HX5 képes a Full HD videók felvételére is. Egyetlen gombnyomás és a kristálytiszta, AVCHD formátumú, 1920 x 1080i felbontású video rögzítése már el is indult. A felvételek megtekintéséhez a Cyber-shot fényképezőgépet csatlakoztassa a BRAVIA™ televízióhoz és már gyönyörködhet is bennük. Ha a fényképezőgép Memory Stick™ kártyáját pl. behelyezi a DVDirect MC6 készülékbe, PC használata nélkül egyszerűen tud HD minőségű DVD-t készíteni, amelyet Playstation3 játékkonzolon vagy Blu-ray Disc™ lejátszón meg is tekinthet.


Az optikai SteadyShot új Active módja a fényképezőgép rázkódását csökkenti, amely főleg a kézből történő HD felvételek esetében hasznos. A hagyományos fényképezőgépek megoldásainál 10x hatékonyabb Active móddal a valaha látott legélesebb, legszebb mozgóképek rögzíthetők – még séta közben is!


A világelső intelligens Sweep Panorama az előző évben megjelent Cyber-shot TX1 és WX1 modellek funkciójának továbbfejlesztett változata. Sosem volt ilyen egyszerű extra-széles tájfotókat készíteni, akár mozgó tárggyal is. A fényképezőgép érzékeli, ha az ember vagy bármi más mozog a látómezőben, majd a nagyteljesítményű, új képalkotó algoritmus kiküszöböli az esetleges hibákat, amelyek a képek összeillesztésénél jöhetnek elő.


A HX5 ugyancsak a világ első fényképezőgépe, amely beépített GPS és tájoló funkcióval is rendelkezik, amely utazáskor tehet jó szolgálatot. Az aktuális pozíció valósidőben látható a nagyméretű, 7,6 cm-es (3”-os) Clear Photo LCD kijelzőn. Hazatérve a földrajzi koordinátákkal is ellátott fotók és videók felvételének helyszíne már látható is a tartozék Picture Motion Browser PC szoftver használatával. Külön extra felszereltséget a tájoló jelent: mindig látható, hogy a felvétel idején az objektív egész pontosan melyik irányba néz.


A Cyber-shot HDR (High Dynamic Range) háttérfény korrekciója természetes képeket eredményez, magas kontraszttal és erőteljesen megvilágított háttérrel – amely komoly kihívás bármely fényképezőgép számára. A HX5 automatikusan 2 felvételt készít ugyanarról a képről, majd a két fotót összeilleszti az egyes területek legjobb beállításai mellett. A képek egyesítése mögött nagyteljesítményű algoritmusok állnak, hogy egyetlen, részletgazdag kép születhessen, jól hangsúlyozott részletekkel illetve tónusos árnyékokkal.


A vadonatúj portré készítési mód végre segít abban, ha önmagáról szeretne portrét készíteni. Tartsa a fényképezőgépet kartávolságnyira és nyomja meg az exponáló gombot. Az arcérzékelés ilyenkor bekapcsol, és csak akkor engedi ki a zárat, ha az ön portréja megfelelően illeszkedik a képbe. A 2-személyes beállítással ugyanez a hatás érhető el: Ön és barátja biztosan tökéletesen láthatók majd a képen.

Emlékek megosztása – a PMB szoftver segítségével


Az összes új Cyber-shot modell beépített Picture Motion Browser (PMB) Portable szoftverrel rendelkezik. Egyszerűen csatlakoztassa a fényképezőgépet az USB kábellel bármely internet kapcsolattal rendelkező PC-hez: pár kattintás és a Cyber-shot készüléken lévő képek, videók azonnal megjelennek a fájlmegosztó oldalakon.


A Cyber-shot legújabb generációs készülékei 2010. Februárjától kaphatók.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles