13 C
Budapest
Thursday, March 28, 2024

Négy új Casio készülék | fototv.hu

Egy kompakt fényképezőgép nagysebességű felvételkészítéssel és 10X optikai zoommal, valamint három modell többféle mozgóképfelvételi lehetőséggel.

Az új modellsorozat zászlóshajói ? az EX-FH100 és EX-H15 ? 10X optikai zoomal, valamint az EX-FH100 a CASIO felülmúlhatatlan nagy sebességű felvételkészítés rendszerével büszkélkedhetnek. Az EXILIM EX-H15, EX-Z2000 és EX-Z550 nagysebességű képfoldolgozása nemcsak a fényképezőgép teljesítményét elsősorban meghatározó képminőség növelésében segít, de emellett használójának a fotózás újabb és újabb lehetőségeinek élvezetét is kínálja.


HIGH SPEED EXILIM EX-FH100


Ez a 10.1 M effektív képponttal rendelkező nagysebességű fényképezőgép egy nagylátószögű, 24 mm-es, 10X optikai zoom objektívvel szerelt kompakt, könnyen hordozható házat kapott. A nagysebességű fotózás rendszerrel másodpercenként akár 40 felvétel készíthető (9.0 megapixel maximális felbontás és egyszerre 30 felvétel mellett), mely nagy zoommal kombinálva távoli témák megörökítéséhez is ideális. Az akár másodpercenként 1 000 kép rögzítésére alkalmas mozgóképfelvétel mód még az emberi szem számára túl gyors mozgások pillanatait is felfedi.

Az EX-FH100 nagysebességű felvételkészítés funkcióit ? a kezdőktől a tapasztalt hobbifotósokig ? mindenki élvezettel használja. A módválasztó tárcsával kézi felvétel és nagysebességű technológia maradéktalan kihasználását, valamint az ideális beállítások téma szerinti egyszerű meghatározását helyettünk elvégző felvételi mód között választhatunk. A CASIO e modelljében a rossz fényviszonyok között is alacsony képzajt és nagyszerű képminőséget biztosító CMOS szenzort alkalmaz.


Az EX-FH100 nagyteljesítményű zoom optikája egy mindössze 105.0 mm széles, 63.2 mm magas és 29.9 mm vastag, kompakt házban kapott helyet. Az optika a zoom használatának köszönhetően igencsak nagyfokú szabadságot biztosít ? a nagylátószögű 24 mm és a 10X optikai zoommal a legkülönfélébb távolságban található témánkat is közel hozva.

Ultragyors felvételkészítés a lélegzetelállító és fontos pillanatok megörökítéséhez ? másodpercenként akár 40 kép rögzítésével

E fényképezőgéppel egyszerre 30 képet készíthetünk 9.0 megapixel mellett, másodpercenként 40 kép felvételi sebességgel. Az Előre felvett sorozatkép funkció ráadásul szinte hihetetlen módon, az exponálógomb megnyomása előtt elkészíti a felvételt. Ehhez mindössze a gomb félig lenyomott állapotban tartása, majd a felvenni kívánt esemény megtörténte után annak megnyomása szükséges.

Az EXILIM EX-FH100 nagysebességű mozgóképfelvétel üzemmódjának köszönhetően az emberi szem számára túl gyors mozgások pillanatait is felfedezhetjük. Választhatunk 1,000 fps, 420 fps, 240 fps, illetve 120 fps (Frame per Sec. ? kép másodpercenként) felvételi sebesség között, valamint a nagysebességű felvételkészítésről (240 fps, vagy 120 fps esetén) egy gombnyomással válthatunk normál sebességű (30 fps) mozgóképfelvételre. A nagysebességű mozgóképfelvétel segítségével a különféle gyors mozgások pillanatait drámai hatású lassított lejátszással jeleníthetjük meg.*

* Példa: egy másodpercnyi 420 fps sebességgel rögzített mozgókép 30 fps lejátszási sebesség esetén 14 másodperc alatt játszható le.

Nagy érzékenységű CMOS szenzor

A CASIO a folyamatos fejlesztés eredményeinek alkalmazásával biztosítja a fényképezőgépek teljesítményét alapvetően meghatározó képminőség tökéletesítését. E modellben új struktúrát alkalmazó, hátsó megvilágítású CMOS szenzort találunk, mely a szokásoshoz képest közel kétszeres érzékenységet nyújt. Ezáltal már nem csak kültérben van esélyünk gyönyörű képek megörökítésére, hanem rossz fényviszonyok között, akár beltérben is készíthetünk kiváló minőségű képeket ? minden eddiginél kisebb képzaj mellett. Természetesen képstabilizátort is kapunk, mely CMOS-Shift rendszer szerint, mechanikus elven működik.

A BEST SHOT? mód megkönnyíti a nagysebességű felvételkészítés és mozgóképfelvétel funkciók alkalmazását

Az EX-FH100 segítségével fantasztikus képeket készíthetünk ? akár éjszaka, emberekről is ? a bemozdulás veszélye nélkül. A fényképezőgép ehhez vaku használata mellett az ultragyors felvétellel ? egy gombnyomással ? rögzített, nagy érzékenységű képek összegzését alkalmazza: ennek eredménye egy valóban kristálytiszta kép.

Az EX-FH100 három képet rögzít a nagysebességű felvételkészítés alkalmazásával, az expozíciót a normál, erősen, illetve gyengén megvilágított részletek felvételéhez ideális értékekre állítva ? mindezt egy gombnyomásra. Az így készült felvételek a képfeldolgozó processzor segítségével egy képpé állnak össze: ez a kép viszont minden részletében fényes és mentes az elmosódott, illetve teljesen sötét részektől ? még akkor is, ha a kompozíciót erős ellenfényben kell megalkotnunk.


Az EX-FH100 rendelkezik ?Nagysebességű felvételkészítés BEST SHOT? és ?Nagysebességű mozgóképfelvétel BEST SHOT? móddal, mely a megfelelő felvételi mód beállításait a kiválasztott témának ? például gyermek, kisállat, vagy sporttevékenység fotózásnak ? megfelelően optimalizálja, így lehetővé téve a legfontosabb pillanatok, illetve a mozgás lassított megjelenítését.


Az EX-FH100 HD mozgóképfelvétel funkciója a Movie gomb megnyomásával indítható ? és máris lélegzetelállító videókat rögzíthetünk 1280×720 felbontás mellett. A fényképezőgép rendelkezik sztereó mikrofonnal, valamint LCD TV közvetlen csatlakoztatását biztosító HDMI? terminállal, így minden lehetőségünk adott a gyönyörű felvételek és a valósághű hang nagyképernyős élvezetéhez.

EXILIM EX-H15 / EX-Z2000 / EX-Z550


E három, 14.1 effektív képpont felbontású, nagyteljesítményű digitális fényképezőgépben a CASIO legújabb fejlesztésű EXILIM Engine 5.0 képalkotó processzorát találjuk. Az új modellek ? számos nagyszerű funkció mellett ? rendelkeznek a Dinamikus fotó funkcióval, melynek segítségével mozgó témánkat más háttér (mozgó vagy állókép) elé helyezhetjük. Ez a kreativitást támogató új lehetőség minden eddiginél alkalmasabb a kép szemlélőjének meghökkentésére. Az új fényképezőgépekkel nem csak a képkészítés megy élményszámba, hanem a felvételek megosztásának egyszerűsége is: a képek a mellékelt szoftver segítségével a YouTube? videómegosztó oldalra, illetve akár egy blogra is könnyedén feltölthetők.

Casio EXILIM EX-H15 elölnézet Casio EXILIM EX-H15 hátulnézet

A három modell új funkciói között ismerhetjük meg a Premium Auto felvételkészítést, a legújabb fejlesztésű teljesen automatikus funkciót, melynek segítségével az exponálógomb megnyomása is elég kiváló képek készítéséhez. A Premium Auto funkció automatikusan választja ki az optimális képminőséghez szükséges paramétereket az élességállítás helye és a felvételi körülmények (éjszakai, hátulról megvilágított, illetve napfény) szerint. A keresőben megjelenő részletek, a modell és a háttér kielemzése után a beállítások automatikusan kerülnek elvégzésre. Az EX-H15 emellett 10X optikai zoom használatának lehetőségét kínálja.

A CASIO az EXILIM Engine 4.0 előnyeit tovább csiszolva, egy már bevált CPU és egy kifejezetten nagysebességű processzor ötvözésével alkotta meg az új, Engine 5.0 névre keresztelt képalkotó egységet, mely 30%-kal gyorsabb műveletvégzést, valamint minden eddiginél valósághűbb szín reprodukciót, valamint gazdag árnyalatokat biztosít ? mindezt pedig a nagy érzékenységű felvételnél korábban tapasztalható képzaj nélkül.

Casio EXILIM EX-Z2000 elölnézet Casio EXILIM EX-Z2000hátulnézet


A Dinamikus fotó funkció továbbfejlesztésével született meg a ?teljes mozgókép ötvözés?, melynek köszönhetően mozgóképből kivágott témánkat már nem csak állóképből álló háttérrel, hanem másik mozgóképpel is kombinálhatjuk. Ezzel kreativitásunk teljes mértékben kiélhető ? az így készült képek igencsak hatásosak és meghökkentőek lehetnek. Az új fényképezőgépekkel nem csak a képkészítés megy élményszámba, hanem a felvételek megosztásának egyszerűsége is: a képek a mellékelt szoftver segítségével a YouTube? videómegosztó oldalra, illetve akár egy blogra is könnyedén feltölthetők.


Premium Auto funkció: E funkciót alkalmazva a fényképezőgép automatikusan elemzi a rögzíteni kívánt téma felvételi körülményeit ? például az éjszakai fotózás jellemzőit, az ellenfényt, a kék eget, a zöld növényzetet, vagy a napfelkelte fényhatásait ?, valamint érzékeli, hogy a keresőben megjelenik-e egy arc, a témánk mozog-e, illetve merre helyezkedik el, illetve, hogy alkalmazunk-e állványt. Az adatok kiértékelése után az expozíció, ISO érzékenység, élességállítás helye, valamint a képstabilizálás szükségessége, az árnyalatok megjelenítési tartománya, a színegyensúly, illetve a képzaj csökkentés szintje az optimális beállításnak megfelelően kerül meghatározásra. A Premium Auto az egyik legkorszerűbb, teljes automatikus beállítást nyújtó funkció, mely a képpontok szintjéig analizálja az elkészíteni kívánt képet és különböző korrekciókat végez a modell és a háttér tökéletes megörökítésének érdekében. Ennek köszönhetően a teendőnk mindössze a kioldó megnyomása ? és így kiváló minőségű felvételeket rögzíthetünk.

Casio EXILIM EX-Z550 elölnézet Casio EXILIM EX-Z550hátulnézet


Az Art Shot funkció az EXILIM Engine 5.0 képalkotó technológiájának köszönhetően a látképeket és az embereket festményszerűen jeleníti meg. Az LCD kijelzőn látható kép átváltható olajfestmény, krétarajz, illetve akril hatású megjelenítés között, így már a kép elkészülte előtt láthatjuk a várható eredményt és ez alapján dönthetjük el, melyik effektet kívánjuk alkalmazni.

EX-H15

A 14.1M effektív képpont felbontással rendelkező modell egy nagylátószögű, 24mm-es, 10X optikai zoommal ellátott objektívet, valamint egy 460 000 pixel és 3.0 inch méretű Super Clear LCD kijelzőt rejt egy igencsak kompakt kivitelben. További korszerű jellemzői a teljesség igénye nélkül: CCD-Shift rendszerű képstabilizátor, egy feltöltéssel 1 000 felvételre képes akkumulátor és a nagyfelbontású HD mozgókép funkció.

EX-Z2000

14.1 effektív képpont felbontás, nagylátószögű, 26mm-es, 5X zoom optika, valamint egy 460 000 pixel és 3.0 inch méretű Super Clear LCD kijelző jellemzi a vékony, kompakt méreteivel is hódító EX-Z2000 modellt. A CCD-Shift rendszerű képstabilizátor, HD mozgókép funkció és egy feltöltéssel 580 felvételre képes akkumulátor ugyancsak fontos kiegészítője. E modellel a CASIO egy új digitális fényképezőgép dizájnt valósított meg egy innovatív, természetes görbéket megjelenítő felület alkalmazásával.

EX-Z550

E fényképezőgép nagylátószögű, 26mm-es, 4X optikai zoommal ellátott objektívvel és egy kristálytiszta, 2.7 inch méretű LCD kijelzővel rendelkezik. A 14.1 effektív megapixel felbontás mellett CCD-Shift rendszerű képstabilizátor és HD mozgóképfelvétel funkció jellemzi.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,487RajongókTetszik
197KövetőKövetés
678FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles