21.9 C
Budapest
Sunday, July 21, 2024

necesSity | fototv.hu

5 helyszínes kiállítás sorozat lesz látható 2009. október 29-től november 4-ig, azaz 5 napon keresztül, 5 fiatal fotóművész, 5 különböző témában mutatja meg sorozattá összeálló műveit.    

A kezdő művészek ebben a kiállításban tudják nekünk megmutatni tehetségüket, képeiken keresztül talán eljuthatunk egy másik világba, a művészet világába. A kiállítás lényege, hogy az 5 fiatal fotós fél évre Dániába utazott, hogy tanuljon, tapasztalatokkal és élményekkel gazdagodjon. A kiállítás-sorozat sokszínűsége éppen abból adódik, hogy utazásuk során az őket ért hatások, a különböző identitású személyekben teljesen más benyomást keltettek.

A kiállítás címe „necesSity”, mely 2009. október 29-től tekinthető meg a Godot kávéházban. A kiállítás rendhagyó, ugyanis egy 5 helyszínes sorozat második helyszíne a Godot Kávéház. A megnyitó október 29-én 19.00-kor a Nessim Galériában kezdődik, majd hajnalban a Tűzraktérben zárul. A megnyitó napján az 5 helyszín között 20.00 órától 22.00 óráig riksák szállítják az érdeklődőket.

A kiállítás nyitóeseménye: a látogatókat az 5 helyszín között riksák szállítják a megnyitó napján este 8 órától 10 óráig. A megnyitó a Nessim Galériában este 7 órakor kezdődik, majd az utolsó helyszínen 10 órakor zárul, utána pedig Vető János és Dj Bodoo zenélnek hajnalig.


1. Nessim Galéria (1061 Budapest, Paulay Ede utca 10.)

Időpont: 2009. október 29. 19.00

Téma: Nordjutland, Dánia

Megnyitja: Vető János Képzőművész


A Nessim Galéria a közép-európai kortárs fotográfiai alkotások bemutatását tartja elsődleges feladatának.

„Úgy érezzük, hogy nem vállalkozhatunk a kortárs fotográfia teljességének a bemutatására, elsősorban szűkebb Európánkkal szeretnénk foglalkozni, azaz azokkal a törekvésekkel, amelyek Prágától Belgrádig fellelhetők ezen a területen.”


2. Godot Kávéház (1075 Budapest, Madách út 8.)

Időpont: 2009. október 29. 20.00

Téma: Dublin


A Godot Kortárs Intézet azzal a céllal jött létre, hogy olyan intézményként működjön, mely a felmerülő igényekhez alkalmazkodva minél többféle, a művészeket kiszolgáló funkciót tudjon betölteni, illetve olyan közérdekű feladatokat tudjon ellátni, amelyre eddig még egyetlen magánkezdeményezésen alapuló, képzőművészettel foglalkozó szervezet sem vállalkozott.

A kávéház fotó- és festmény kiállításokkal igyekszik kezdő és "már egyáltalán nem kezdő" művészek részére lehetőséget biztosítani, hogy tehetségüket közönség előtt mutathassák be.

3. Gödör Klub tava (1051 Budapest, Erzsébet tér)

Időpont: 2009. október 29. 20.30

Téma: a tenger


A klub célja a kulturális rendezvények, művészeti események és programok szervezésével bekapcsolódás az európai kulturális és művészeti vérkeringésbe, nemzetközi programok fogadása és kezdeményezése, "artist in residence" programok szervezése.

4. Toldi Mozi (1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.)

Időpont: 2009. október 29. 21.00

Téma: London, analóg VJ vetíti a képeket


A Toldi sosem egy szimpla mozi volt. A rendszerváltás után Budapest egyik kulturális csomópontjává vált és így is maradt meg mindannyiunk emlékezetében. Meghatározó események zajlottak itt a Razziától kezdve a Titanicon át, egészen a Cinema Tourig.


5. Tűzraktér (1061 Budapest, Hegedű u.3.)

Időpont: 2009. október 29. 22.00

Téma: Berlin


A Tűzraktér Független Kulturális Központ 2005. jún. 23-án nyitott, egy tízezer négyzetméteres gyárépület területén, jelenleg viszont egy iskolaépületben működik.

A nemzetközi foglalt házak hangulatát felidéző művészeti központ és közösségi tér két éven át működött a tavaszi-nyári szezonokban. A Tűzraktér szellemi törekvése telente kihelyezett fesztiválok formájában jelent meg.


A kiállító művészek:

Alpern Bernadett (jelenleg Angliában él és dolgozik, valamint a Kaposvári Egyetem Fotográfia szak hallgatója)

Hullár Johanna (Berlinben él és tanul)

Hernyák Kristóf (Dániában él és tanul)

Fülöp Dániel (Budapesten él és a Kaposvári Egyetem Fotográfia szak hallgatója)

Szert Lili (Budapesten él és dolgozik, szabadfoglalkozású)

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,502RajongókTetszik
197KövetőKövetés
771FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles