31.9 C
Budapest
Monday, July 22, 2024

naturArt – Az Év Természetfotósa 2009 – pályázati felhívás | fototv.hu

18. alkalommal került kihirdetésre a naturArt – Az Év Természetfotósa pályázata. Magyarország legnagyobb természetfotós megmérettetésén idén közel 2 000 000 forint összértékű díjakért és a megtisztelő Év Természetfotósa elismerésért szállhatnak ringbe a pályázók.

Hazánk és tágabb környezetünk természeti értékeinek, csodálatos tájainak, egyedülálló élővilágának és a természet megragadott ritka pillanatainak bemutatásán keresztül, a természetvédelmi és biológiai ismeretterjesztés, a társadalom szemléletformálása és esztétikai értékítéletének fejlesztése érdekében, a „naturArt” Magyar Természetfotósok Szövetsége Közhasznú Egyesület támogatóival közösen meghirdetik hagyományos természetfotó pályázatukat "naturArt -Az Év Természetfotósa 2009” címmel az alábbi kategóriákban: 1. Kezünkben a Föld,

2. A madarak viselkedése,

3. Az emlősök viselkedése,

4. Az állatok viselkedése,

5. Az állatok szemtől szemben,

6. Vadon élő növények és gombák,

7. Kompozíció, forma és kísérletezés,

8. Tájak,

9. Élet a vízfelszín alatt,

10. Napnyugtától napkeltéig,

11. Vadállatok ellenőrzött körülmények között,

12. Ifjúsági kategória (felső korhatár 18 év). A kategóriákon túl pályázni lehet a Dr. Tildy Zoltán-díjra, amelyet annak a 24 év alatti pályázónak ítélnek oda, aki a legszínvonalasabb kollekciót küldi be a „Madarak viselkedése” kategóriában. Pályázni lehet továbbá, bármelyik kategóriában, a három leginkább humoros felvételre. Újdonság, hogy a legszebb magyarországi tájkép is különdíjat kap. „Az Év Természetfotósa 2009” címet a legkiemelkedőbb kollekciót beküldő egyéni pályázó nyeri el. A zsűri által legjobbnak ítélt felvétel az „Az Év Természetfotója 2009” díjat kapja. Az ifjúsági kategória győztese az „Az Év Ifjú Természetfotósa 2009” címet nyeri el. A kategóriák díjazottjai pénz, illetve tárgyjutalomban részesülnek, és támogatóink ezen túlmenően számos értékes különdíjat is felajánlottak. A díjak összesen mintegy bruttó 2.000.000 Ft értékűek. A pályázat nyilvános, arra hivatásos és amatőr fotósok egyénileg nevezhetnek olyan analóg és digitális úton készített felvételekkel, melyek a kiírók pályázatain díjazva, illetve kiállítva még nem szerepeltek. Pályázni az eredeti (dia, vagy nyers formátumú) képről készített, kisméretű (hosszabbik oldalán fekvő képnél 1400, álló képnél 1000 pixeles ) JPEG formátumú képekkel lehet, ezek kerülnek elbírálásra. Követelmény, hogy a beküldött felvételek hiteles mondanivalót tükrözzenek, etikai szempontból ne legyenek kifogásolhatóak, valamint természetes körülmények között készüljenek! A körülmények szempontjából kivétel a 11. kategória, amelynél állatkertben, vadasparkban, akváriumban, terráriumban készült felvételek nevezhetők. Pályázati cím: naturArt Magyar Természetfotósok Szövetsége 1123 Budapest Táltos u. 15/B. Pályázati anyagok beérkezési határideje: 2009. április 27.

Nyilvános + on-line zsűrizés: 2009. május 16.image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,503RajongókTetszik
197KövetőKövetés
771FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles