13.3 C
Budapest
Saturday, April 20, 2024

Mindkettő/ Both/ Obidve | fototv.hu

Izgalmas nemzetközi fotókiállítás nyílik március 14-én a budapesti Artbázisban, ahol a Phelwidek Photo pályázatának 2012-es képanyagát tekintheti meg a nagyérdemű.  

A Phelwidek Photo egy három éve működő fotópályázat és kiállítás sorozat. A Phelwidek kifejezés a magyar Felvidék szó játékos elferdítése, amely Szlovákia magyarok és szlovákok által vegyesen lakott területeit jelenti. Az elmúlt években a kiállítások tematikája is erre a területre koncentrált. 2012-ben a szervezők úgy döntöttek, hogy kitágítják a pályázat határait valamint a pályázók körét, és a kisebbségi lét megélésének, a különböző kultúrák együttélésének kérdéseit járják körül

A szervezők nyitottak voltak mindenféle műfajú fotográfiára, illetve videó projektre. Különböző emberek, csoportok, nemzetek, vallások, kultúrák, szubkultúrák együttélését vagy egymás mellett élését bemutató képeket vártak, függetlenül attól, hogy az békés vagy konfliktusokkal terhelt. 

A  Phelwidek Photo honlapján online feltöltéssel lehetett pályázni. 52 országból látogatták meg a honlapot, és szinte mindegyik földrészről érkeztek pályázatok: 146 pályázó 1563 képpel pályázott

Ezek közül 11 anyagot választott ki Kasza Gábor, a kiállítás kurátora. 


A képeket 2012. március 14. és április 20. között lehet megtekinteni a budapesti Artbázis galériában (Horánszky u. 25). 


A kiállítók névsora: 


Liberto Fillo (Panama), Andy Heller (Németország), Liz Hingley (Anglia), Aparna Jayakumar (India), James Johnson-Perkins  (Anglia), Kádár Levente & Károlyi György (Magyarország), Karsten Kronas (Németország), Natasa Pavlovskaya (Oroszország), Markel Redondo (Spanyolország), Isabel Tallos (Spanyolország), Sasha Tamarin (Oroszország).

_facebook event_

www.artbazis.hu 

www.phelwidek.com

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
680FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles