Micro 4/3-os ékszer – Olympus E-P1 | fototv.hu

0
0

A rendszer fő fejlesztője – miután a Panasonic már a második generációs modellt is piacra dobta – bejelentette a saját Micro 4/3-os

készülékét, mely egy igazi prémium kompakt fényképezőgép.

Az Olympus E-P1 modell tipusszámában egy tisztelgést is felfedezhetünk a legendás 50 éves Olympus Pen széria előtt. A fényképezőgépre a gyártó akár fel is írhatta volna a Limited Edition feliratot, mert a borsos ár mellett a készülék exkluzív megjelenést is sugall. És ne feledjük; az Olympus kimondottan szereti a márka iránt elkötelezetteket egyedi modellekkel elkápráztatni.

A digitális és analóg PEN modellek

A retro E-P1

A készüléket a régi idők Pen modelljének digitális változatának is hívhatnánk, melybe egy 12,3 megapixeles Live Mos érzékelőt álmodtak meg a fejlesztők, CCD eltolási elven működő képstabilizátorral. Az első Olympus micro 4/3-os masinát a TruePic V-ös képfeldolgozó processzor hajtja, az érzékenység ISO 100 és 6400 között állítható.

Ahogy már a Photokina-n is rebesgették – ahol a szemfülesek már láthatták a dummy modellt – a készülék a cserélhető objektíves és HD felbontású videó készítésre is alkalmas. A fényképezőgépből nem hiányozhatnak az Olympus új irányvonalú fejlesztései, mint a művészi szűrők és az Intelligens Auto Mód. A gyártó már korábban gondoskodott a felmerülő kompatibilitás kérdésekre, a 4/3-os és OM objektívek egy adaptergyűrű segítségével használhatóak. Az élőképet egy 3"-os, 7.6 cm átmérőjű HyperCrystal LCD képernyőn láthatjuk.

A fényképezőgépet két féle KIT optikával szerelik fel, egy 14-42mm-es (28-84mm ekv.) és egy 17mm (34mm ekv.) ultra kompakt pencake objektívvel vásárolhatjuk majd meg, megközelítőleg 200 000 forintos áron. A digitális Pen-hez többféle kiegészítőt választhatunk, ilyen például egy, a gép méreteihez és megjelenéséhez passzoló külső vaku, optika kereső, bőrtök. A készülék szakítva a gyártó eddigi adathordozójával, SD és SDHC kártyára menti a képeket és filmeket. Színvariációkból fehér és ezüst kerül első körben piacra.

És mit kap a felhasználó a borsos árért? Egy 720p HD felbontású videó móddal, élőképpel és várhatóan alacsony képzaj szinttel rendelkező cserélhető objektíves ékszert.

A fényképező az exkluzivitást kedvelő, az analóg fényképezés utórezgéseit követelő fotósoknak készül. Aki szereti a tradicionális jelenlétet a digitális képrögzítésben, annak az E-P1 már az első kézhezvételkor biztosan megdobogtatja majd a szívét.

Magyar nyelvű E-P1 microsite