1.9 C
Budapest
Wednesday, November 29, 2023

Megújult műemlékek friss szemmel – fotópályázat | fototv.hu

A Magyar Építőművészek Szövetsége és a Miniszterelnökség közös fotópályázatot hirdetett meg. A pályázók feladata a Nemzet Főtere, a Várkert Bazár, a Ludovika főépület, a Pesti Vigadó és a Zeneakadémia újszerű látásmóddal történő bemutatása. A beadási határidő: május 16. Eredményhirdetés: május 30.

Műemlékeink friss szemmel fotópályázat logó

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A 2014. év az építészet iránt érdeklődőknek kettős ünnep: idén ünnepeljük az Ybl bicentenáriumot, és ezzel összefüggésben idén rendezik meg a Magyar Építészet Éve sorozatot. Budapestet járva elmondhatjuk: végre újra van ok, hogy emelt fővel járhassanak a város barátai.

Épített örökségünk fontossága, valamint a hazánkban is egyre szélesebb körben, egyre magasabb színvonalon művelt amatőr, és természetesen hivatásszerű város-, illetve épület fotográfia növekvő jelentőségének felismerése természetszerűleg szülte az igényt egy olyan pályázatra, amely e két területet kapcsolja össze. Fontosnak tartjuk továbbá a XX. század világhírű magyar fotográfusai emléke előtti tisztelgést; hisszük, hogy a Kertész, Brassai vagy épp Lucien Hervé nyomdokain járó mai magyar fotósok képesek a város megújulását értékelni, és megjeleníteni. A Magyar Építőművészek Szövetsége ezért a Miniszterelnökséggel közösen

?MEGÚJULT MŰEMLÉKEK FRISS SZEMMEL? ? címmel

építészeti fotópályázatot hirdet. A pályázaton mindenfajta megkötés nélkül indulhatnak hivatásos, illetve amatőr fotósok akár analóg, akár digitális fényképezőgéppel készült pályaművekkel. A pályázat résztvevőinek feladata az alábbi helyszínek újszerű látásmóddal történő bemutatása.

 • A Nemzet Főtere ? az átépített Kossuth tér,
 • a megújuló Várkert Bazár,
 • a Pollack Mihály által tervezett, nemrég felújított Ludovika főépület,
 • a megújult Pesti Vigadó, valamint,
 • a Zeneakadémia nemrég átadott, kívül-belül magas színvonalon helyreállított épülete.
 • A pályázaton az 5 kategória mindegyikében kiosztásra kerül első, második és harmadik díj közel 3.000.000 forint összértékben, valamint a lezárást megelőzően internetes közönségszavazás is lesz.

  A győztes műveket a kortárs szakma legjobbjai között számon tartott fotóművészek és épületfotósok (többek közt Bujnovszky Tamás, Szentiváni János, illetve Szél Ágnes) részvételével működő bírálóbizottság fogja kiválasztani. A pályázat fővédnöke dr. Fürjes Balázs kormánybiztos.

  A pályázattal kapcsolatos valamennyi információ megtalálható, és a pályázati kiírás letölthető a www.frissszemmel.hu weboldalon, ahol a regisztrációt követően biztosított a pályaművek feltöltése is.

  Budapest, 2014. április 18.

  dr. Fürjes Balázs, az egyes kiemelt jelentőségű budapesti beruházásokért felelős kormánybiztosa (Miniszterelnökség)

  Sáros László Gyürgy DLA, a Magyar Építőművészek Szövetsége elnöke

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,481RajongókTetszik
197KövetőKövetés
644FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles