8.8 C
Budapest
Wednesday, April 24, 2024

Megújult az Olympus TOUGH termékcsalád | fototv.hu

Speciális tréning szükséges ahhoz, hogy 15 méter vízmélységben kényelmesen mozogjunk és speciális fényképezőgép ahhoz, hogy az ilyen mélységre jellemző félhomályban ugyanolyan ragyogó képeket készítsünk, mint a szárazföldön. Az Olympus STYLUS TOUGH kollekció legújabb vezérmodellje a TG-2. Ahogyan elődjénél, a TG-1 esetében, a TG-2 szenzorához is egy lenyűgöző, extra-fényes, 1:2.0 maximális rekesznyílással büszkélkedő, nagysebességű objektív szállítja a fényt. A szenzor és az objektív kooperációja olyan kiváló képek készítését teszi lehetővé, mely szélsőséges fényviszonyok között szó szerint a sötétbe taszítja a kisebb kompakt fényképezőgépeket. Az elmosott háttér rajongói számára a kategóriájában igen ritka kézi rekesz prioritás beállítási lehetőség nyújthat meglepetést, miközben a tele-fotók és a makrók szerelmesei is megtalálják számításukat a 100mm* tele állásnak és az 1cm tárgytávolságnak köszönhetően. Természetesen a TG-2 a kalandsportok híveinek – például a hegyibringások és a hegymászók – kedvenc zsákmánya is. Megtalálható benne GPS nyomkövetés, a gyors mozgások lassított lejátszására alkalmas szupergyors, 240fps sebességű videofelvételi mód, valamint – a legjobb – maga a garantált nyugalom: a gép ugyanis minden eddiginél komolyabb mértékben ütésálló**, fagyálló**, törésálló** és vízálló**. Ha a vízfelszínhez közelebb használnánk a fényképezőgépünket, a STYLUS TG-830 és a STYLUS TG-630 gyors és sokoldalú alternatívát nyújt – kisebb kiadás mellett. A TG-2 2013 januárjától, fekete, illetve piros színben, €399.99 áron kapható a boltokban. A TG-830 márciustól, €299.99 áron, fekete, piros, kék, illetve ezüst színben, míg a TG-630 februártól, €199.99 áron, fekete, piros, kék, illetve fehér színekben érhető el.

A TG-2 kemény fényviszonyok mellett is kemény marad

Aki a ’lazítás’ helyett mindig a ‘kihívást‘ választja, illetve a ’vagy’ helyett az ’is-t’, az imádni fogja a kompromisszumoktól mentes STYLUS TG-2 elképesztő képkészítési lehetőségeit. Ez a remek kis kompakt gép lélegzetelállító Full HD videók és kiváló minőségű képek készítését teszi lehetővé bármilyen körülmények között – a 15 méteres vízmélységre jellemző félhomálytól kezdve a gyors autofókuszt igénylő téli sportokon keresztül a természet magával ragadó pillanatainak megörökítéséig. A kiemelkedő jellemzők kulcsa a szuperfényes, nagysebességű, 1:2.0 legnagyobb rekeszértékű, 25-100mm* objektív és az iHS technológia alappillérei: a TruePic VI képprocesszor és a 12 megapixeles, alacsony képzajt biztosító, nagy érzékenységű, hátsó megvilágítású CMOS szenzor. A TG-2 segítségével készült közelképek a jövendőbeli kedvenc felvételek biztos forrása. A szuper-felbontású zoom funkció segítségével a zoom faktor hatásosan növelhető 4x – 8x értékre úgy, hogy közben nem tapasztalunk minőségi romlást. Az általánosan használt, fix fókusztávolságú makró üzemmódoktól eltérően az Olympus makró rendszere akár 1cm-ről 30-100mm* fókusztávolsággal használható – így akár elképesztő, általában szinte csak mikroszkóppal feltárható részletek is megörökíthetők, professzionális hangulatú háttér elmosódás-hatás mellett.

Ráadásul a TG-2 még egy ásszal elő tud rukkolni: a manuálisan megadható rekesz prioritás üzemmóddal, mely a high-end kompaktok között is kifejezetten ritka. Ez ideális megoldást jelent portré készítésekor a háttér elmosódás, így a háttérből való kiemelés eléréséhez, vagy a mindenkor tűéles fókusz biztosítására a mélyebb kompozíciók – például tájképek – fotózásához.

A TG-2 birtoklásának igen nagy előnye a bővíthetőség. Segítségével a felvételi lehetőségek még szélesebb skálája áll rendelkezésünkre még szélsőségesebb körülmények között – a különféle kiegészítők teljes választékával. Például a halszem konverter a még nagyobb látószög eléréséhez – akár víz alatt is, vagy a tele konverter, mely a zoom faktort 1,7-szeresére növeli. A víz alatti használat lehetőségeinek bővítésére a PT-053 búvártok áll rendelkezésünkre, mely akár 45 méter vízmélységig is védelmet nyújt, mindössze €299.99 áron. 

A TG-830 aFull HD videókat még magasabb szintre emeli

A STYLUS TG-830 a gondtalanságról szól. Törésálló** 100kg erőhatásig, vízálló** 10 méter vízmélységig, ütésálló** akár 2.1m magasságból történő leejtésig, illetve fagyálló** -10°C hőmérsékletig. Természetesen a TG-830 a kényelemről is szól – no, meg a ragyogó képminőségről. Bizonyos szempontból a TG-830 még a TOUGH sorozat zászlóshajóját is „kilövi”: a gyors mozgások megörökítésére szolgáló videofelvételi móddal Full HD 1080/30p formátumban, illetve a 1080/60i formátummal, mely ideális állóképek kiemeléséhez (számítógép segítségével). A Multi Recording funkcióval egyszerre készíthetünk Full HD videókat és 16 megapixeles fotókat – illetve rögzíthetünk kisfilmeket 120fps (HD) vagy 240fps felvételi sebességgel, mely a gyors mozgások minden pillanatának feltárására alkalmas a lassított lejátszás segítségével. Formátumtól függetlenül a GPS és az e-compass funkció automatikusan megjegyzi, hogy a videó, illetve a fotók hol is készültek, így egyszerűen menthetjük, illetve tekinthetjük meg őket hely szerinti csoportosításban. A TG-2 modellhez hasonlóan a TG-830 is megjeleníti 180 ország több mint 700,000 látványosságát, illetve rögzíti azt is, hogy mely irányba néztünk a fényképezőgéppel. Ha a gép vízmentességét akár 45 méter vízmélységig szeretnénk biztosítani, ezt egy €229.99 áron kapható speciális búvártok segítségével érhetjük el.

TG sorozat – kreativitás teljes védelemmel

A kedvező árú TG-630 a TOUGH védjegynek megfelelően egyesíti a képalkotás minőségét a gyermek-, víz-, ütés- és fagyálló kivitel által biztosított gondtalansággal. Mint a legújabb generációs TOUGH gépek mindegyike, a TG-630 is iHS szenzorral és képalkotási technológiákkal, Full HD és nagysebességű videofelvételi képességekkel, valamint 11 kreatív szűrővel és FlashAir™ vezeték nélküli kapcsolat kompatibilitással büszkélkedhet. A vezeték nélküli adatátvitel a felvételek gondtalan feltöltését biztosítja saját felhőbe, illetve közösségi weboldalakra.

Kiemelt jellemzők:

 

Ellenálló képesség

Jellemző

TG-2

TG-830

TG-630

Vízálló

15m

10m

5m

Ütésálló

2.1m

2.1m

1.5m

Fagyálló

-10°

-10°

-10°

Törésálló

100kg

100kg

Porálló

GPS, e-compass

Ház-érintéses vezérlés

Nyomásmérő

LED segédfény AF-hez

 

Képminőség

  • 4x optikai zoommal ellátott, nagylátószögű (25-100mm**) objektív a sokoldalú felhasználás érdekében (TG-830 és TG-630: 5x optikai zoom (28-140mm*)
  • 12 megapixeles, hátsó megvilágítású CMOS szenzor a nagyfelbontású, fantasztikus minőségű, nagyképernyős videók és nagy méretben nyomtatható fotók készítéséhez (TG-830: 16 megapixeles, hátsó megvilágítású CMOS szenzor)
  • 1:2.0-4.9 legnagyobb rekeszértékű, nagysebességű objektív a mélységélesség drámai hatásának eléréséhez, illetve éles képek készítéséhez gyenge fényviszonyok között is (TG-830 és TG-630: 1:3.9-5.9)
  • Manuális beállítású rekesz-prioritás felvételi mód a professzionális hatások – például a háttér elmosódás – eléréséhez (csak TG-2)
  • iHS technológia pontosan a kívánt felvétel elkészítéséhez – a felvételi körülményektől függetlenül
  • Nagysebességű felvétel – 120fps (TG-830 esetén HD-ben is) illetve 240fps a gyors mozgások minden pillanatát feltáró lassított lejátszáshoz (Super Slow Motion)
  • Szupersport üzemmód a gyorsan mozgó témák éles képeket biztosító sorozatfelvétellel történő megörökítéséhez (csak TG-2)
  • Szuper Makró Zoom üzemmód a 200mm-ig* tartó zoom tartomány hatékony használatához akár az objektívtől 1cm lévő tárgy fotózásakor (csak TG-2)
  • Full HD 1080/30p vagy 1080/60i videofelvétel hangrögzítéssel a gyors mozgások részletes megörökítéséhez, illetve a pillanatok ideális PC fájlformátumban, fotóként történő kiemeléséhez (TG-2 és TG-630: csak 1080/30p Full HD videofelvétel) 
  • Mágikus szűrők a fotók és HD videofelvételek kreatív effektezéséhez: Punk, Pop Art, Pin Hole, Lágy fókusz, Halszem, Csillagfény (csak fotókhoz), Akvarell, Tükröződés, Miniatúra, Töredezett (csak fotók), Drámai
  • 8x szuper-felbontású zoom funkció az optikai zoom tartomány digitális, látható minőségromlás nélküli növeléséhez (TG-830 és TG-630: 10x szuper-felbontású zoom)
  • Továbbfejlesztett víz alatti fehéregyensúly kompenzáció a víz alatti fényviszonyok korrigálásához, a lehető legtermészetesebb színek visszaadása érdekében
  • Továbbfejlesztett intelligens automatikus (i-Auto) üzemmód és követő AF (AF Tracking) a könnyű beállításhoz és fókuszáláshoz

 

Tárolás és megosztás

  • 3.0” OLED (610,000 képpontos) kijelző az akár erős napfényben is tökéletesen elvégezhető komponáláshoz, illetve a képek kristálytiszta megjelenítéséhez (TG-830 és TG-630: 3.0” HyperCrystal III 460,000 képpontos LCD)
  • Multi Recording funkció a TruePic VI képprocesszor segítségével a fotók és videók egyszerre, illetve egymás után történő felvételéhez (csak TG-830)
  • FlashAir™ kompatibilitás jelszóval védett felvételek átviteléhez okostelefonra és közösségi oldalakra
  • Ingyenes iOS és Android szoftver letöltés képek szerkesztéséhez és közösségi oldalakon történő megosztásához okostelefonon, vagy számítógépen keresztül
  • HDMI csatlakozó – a fényképezőgép HD kompatibilis készüléken keresztül történő vezérléséhez

* 35mm ekvivalens

** Vízálló az IEC 529 IPX8 szabványnak megfelelően. Ütésálló a MIL szabványnak (Olympus tesztelési eljárási folyamatnak) megfelelően. Fagyálló az Olympus tesztelési eljárási folyamatainak megfelelően.

Az SD az SD Card Association bejegyzett védjegye. Az UHS I nem támogatott.

A FlashAir a Toshiba Corporation bejegyzett védjegye

Az Eye-Fi az Eye-Fi, Inc. bejegyzett védjegye

A termékjellemzők bejelentés nélkül változhatnak. Kérjük, az aktuális információkért látogassa meg az Olympus weboldalát: http://www.olympus-europa.com

 

A jellemzőkről részletes leírás az on-line ismertetőben található: http://www.olympus-europa.com/corporate/rmt/media/corporate_1/press_release_content/Appendix_EU.pdf

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,490RajongókTetszik
197KövetőKövetés
690FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles