30.8 C
Budapest
szerda, augusztus 10, 2022
Kezdőlap!frissítveMegérkezett az X generáció! | fototv.hu

Megérkezett az X generáció! | fototv.hu

A Panasonic bejelentette Micro 4/3 rendszeréhez fejlesztett objektívjeinek legújabb generációját. Az X jelölésű Lumix G objektíveket a kompaktság és praktikum jegyében készítették, ráadásként a Samsung i-Function objektívekből okulva kihelyezett funkciókar is került a objektív tubusra. Hasznos ”fícsör” videózáskor…

A Panasonic LUMIX G X VARIO PZ 14-42mm f3.5-5.6 ASPH. POWER O.I.S. objektívnek amilyen hosszú a hivatalos megnevezése, annál rövidebb a tubusa. A legújabb KIT optika vagy alapzoom pencake testbe költözött, igazán kompakt kialakítás és beépített optikai képstabilizálás mellett értek el 28-84mm-t zoomátfogást. Az igazán nagy újítás az objektív tubus oldalán található motoros zoomkar, mely segítségével elektromosan vezérelhetjük a gyújtótávolságot. Ez természetesen videózáskor jön a legjobban, ezen lépés jól jelzi, hogy a Panasonic a videó funkciót erősítve szeretné emelni részesedését a MILC szegmensben. Az új optika a Lumix GF3X szett részeként KIT-ben és külön is megvásárolható lesz, utóbbi verzióban 400 amerikai dollárért lehet majd megvásárolni ősztől. Fimrware frissítés után kompatibilis lesz G3, GF3 és GF2 Micro 4/3 vázakkal.

A Power O.I.S. képstabilizátoron kívül kapott új nano rétegkezelést az optikai elemekre, valamint aszférikus lencsetag is található a konstrukcióban.

Új teleobjektív is érkezik a Lumix Micro G rendszerhez, a LUMIX G X VARIO PZ 45-175mm f4.0-5.6 ASPH. POWER O.I.S.. A teljesítményéhez képest szintén igen kisméretű telezoom új belső élességállítású fókuszrendszert kapott (Multi-Actuator Floating Inner Focus), melynek köszönhetően nem mozog el a frontlencse, marad a méret és könnyebbé válik pl. a polárszűrő használata. A 35mm ekv értékben 90-350mm-es zoomnak megfelelő objektív szintén megkapta a nano bevonatott, a lencserendszert két ED alacsony színszórású elemmel is ellátták, és nem maradhatott le a legújabb tubusról vezérelhető motoros zoom funkció sem!

A legújabb X-szériás telezoom 450 dolláros áron lesz elérhető szintén szeptember-októbertől.

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Budapest
tiszta égbolt
30.8 ° C
31.6 °
29.3 °
25 %
4.1kmh
0 %
sze
30 °
csü
29 °
pén
29 °
szo
27 °
vas
33 °

További friss hírek