24 C
Budapest
Monday, July 22, 2024

Megérkezett az EOS 6D | fototv.hu

PHOTOKINA 2012 – Ahogyan várható volt, a mai napon lehullt a lepel a Canon új belépő full frame érzékelős DSLR vázáról. Hamarosan már meg is lehet vásárolni a 6D-t, mely nem csak kategóriájában igen kis fizikai mérettel bír, hanem nagy szenzort és alacsony képzajt ígér. Ráadásul a WiFi és GPS modulok sem maradtak ki belőle.

A Canon ma megjelentette a fényképezés komoly rajongóinak szánt legújabb EOS DSLR fényképezőgépét ? az EOS 6D-t. Az EOS 60D-hez hasonló méretű és súlyú EOS 6D a világ legkisebb és legkönnyebb(1) DSLR-gépe, amelyben teljes képmezős CMOS-érzékelő található, így utazáshoz, portré- és tájképfotósok számára egyaránt ideális. A modell új belépési pontot jelent a Canon teljes képmezős kínálatába, és tökéletes választás azok számára, akik jobban kézben akarják tartani a mélységélességet, vagy éppen az EOS rendszer nagylátószögű EF objektívjeinek bőséges választékával kívánják maximalizálni felvételeik hatásosságát.

Az EOS 6D egy nagyteljesítményű, teljes képmezős képfeldolgozó rendszert alkalmaz és alacsony megvilágításnál is kiváló teljesítményt nyújt ? mindezt kompakt robusztus, könnyű kivitelben. Az EOS-modellek közül elsőként Wi-Fi (2)- és GPS (3)- kapcsolatot is kapott a készülék helyett fényképezőgép, így a fényképészek menet közben készíthetik el lenyűgöző képeiket, láthatják el helyadatokkal és továbbíthatják azokat vezeték nélküli kapcsolaton keresztül egy számítógépre, a felhőbe vagy okostelefonokra.

Nagyszerű képek minden körülmény között

Az EOS-innováció 25 évét hasznosító EOS 6D egy újonnan tervezett, 20,2 megapixeles, teljes képmezős CMOS-érzékelőt kapott, amelynek képeiből akár poszterméretű nyomatok is készíthetők, illetve bátran vághatóak a minőség feladása nélkül. A natív 100?25600 (50?102400-ra kiterjeszthető) ISO-tartomány szintén minden eddiginél egyszerűbbé teszi az éles, természetes képek készítését majdnem teljes sötétségben is.

Az új, 11 pontos AF-rendszer is az eddigi legjobb teljesítményt kínálja alacsony megvilágításnál az összes valaha készült Canon AF-rendszer közül. Az akár -3 Fé (a telihold fényének megfelelő) megvilágításban is működő fókuszálással a tárgyak a legnagyobb kihívásokat támasztó fényviszonyok közepette is fókuszban tarthatók ? vagyis éjjel is szabadon készíthetők tájképek vagy portrék, és kapható el a kompozíció valódi atmoszférája, minimális zaj mellett.

Maximálisan kiélhető kreativitás

A teljes képmezős érzékelő alkalmazásával jobban kézben tartható a mélységélesség a portréknál: könnyebben kiemelhető a téma a látványos, elmosott háttérrel. Az EOS 6D-vel kiaknázható a nagylátószögű EF objektívek teljes potenciálja és egy hatalmas tájkép minden apró részlete rögzíthető a 8-tól 800 mm-ig terjedő gyújtótávolságú modellekkel. A nagyteljesítményű DIGIC 5+ képfeldolgozás egy sor automatikus módot és kreatív felvételi funkciót kínál a teljes kézi vezérlés mellett, hogy maximális rugalmasságot biztosítson a felhasználók legszélesebb köre számára.

Az EOS 6D speciális funkciók bőséges tárházával segíti a fényképészeket a kiemelkedő minőségű tájképek és portrék készítésében. HDR módban bonyolult megvilágítási helyzetekben is megragadhatók mind a csúcsfények, mind a sötétebb részek, a Többszörös expozíció funkcióval pedig akár 9 felvétel is készíthető egyetlen képre a fényképezőgépen belül, drámai hatást elérve a végső képen. A csendes mód visszafogottabb működést tesz lehetővé például portré- vagy esküvői fényképezéshez, az egytengelyes elektronikus horizont (vízszint) pedig a keresőben és az LCD-kijelzőn is megjeleníthető, garantálva, hogy a kép komponálásakor a horizont vízszintes legyen.

Megosztásra készült

Az EOS gépek közül elsőként beépített Wi-Fi kapcsolatot tartalmazó EOS 6D-vel a fotósok a felvétel elkészülte után azonnal megoszthatják képeiket. A képek továbbíthatók vezeték nélkül külső tárolóeszközökre, feltölthetők a Facebookra és a YouTube-ra, vagy éppen vezeték nélküli kapcsolaton keresztül ki is nyomtathatók egy Wi-Fi-s Canon-nyomtatón. A filmek és képek megtekinthetők a DLNA-ra felkészített HDTV-ken is ? a nagy képernyőn kiváló minőségben megjelenítve. Egy vezeték nélkül csatlakozó okostelefon használható a fényképezőgép távvezérlésére is, a felvétel és a fókusz beállításainak módosítására, majd a kioldó távoli elsütésére és a felvett kép megtekintésére is.

Az EOS 6D beépített GPS-ével a képekhez hozzákapcsolhatók a földrajzi adatok még a felvétel közben. A GPS naplózási funkciót bekapcsolva az utazók pontosabb képet rögzíthetnek az útjukról és a mellékelt Map Utility szoftverrel meg is jeleníthetik azt.

Robusztus, intuitív kialakítás

Mindössze 144,5 x 110,5 x 71,2 mm-es méretű és 770 g(4) súlyú EOS 6D az eddigi valaha készült legkompaktabb teljes képmezős DSLR. Por- és cseppvédett, magnéziumötvözet váza robusztus védelmet biztosít, a gombok elrendezése pedig természetesen kézreálló, ösztönösen kezelhető. A fényképészek megkapó részletességgel és természetes színekkel nézhetik meg felvételeiket a nagy, remek felbontású, 7,7 cm (3,0?) átmérőjű Clear View LCD-képernyőn, amely egy továbbfejlesztett tükrözésgátló bevonatot kapott, hogy ragyogó napsütésnél és extrém szögekből is jól látható legyen.

Az új BG-E13 akkumulátortartó markolat extra tápellátást biztosít a hosszabb fotózásokhoz, ugyanakkor megkönnyíti a felvételt mind függőleges, mind vízszintes irányban. Két LP-E6 akkumulátorral használva az akkumulátortartó markolattal megduplázható a készíthető felvételek száma, de a nagyobb kényelem és rugalmasság érdekében ceruza- (AA-) elemekkel is használható.

EOS 6D ? A legfontosabb jellemzők

  • Teljes képmezős, 20,2 megapixeles érzékelő
  • Tartós, könnyűsúlyú kialakítás
  • Max. ISO 25600 (kiterjeszthető ISO 102400-nak megfelelő értékre)
  • ?3 Fé-ig használható, 11 pontos AF
  • GPS a földrajzi adatok rögzítéséhez
  • Wi-Fi fájlátvitel és távvezérlés
  • Full-HD video


1 Az anyag kiadásakor pontos információ a Canon felmérése szerint (2012. szeptember 17.)

2 A Wi-Fi-támogatás készülékenként és régiónként eltérhet

3 A GPS használata egyes országokban vagy régiókban korlátozott lehet. A GPS használata során be kell tartani a használati hely, illetve ország jogszabályait és előírásait, beleértve az elektronikus eszközök használatára vonatkozó korlátozásokat is.

4 A CIPA-irányelvek szerint (690 g csak a váz)

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,503RajongókTetszik
197KövetőKövetés
771FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles