Megérkezett az APS-C érzékelős Sony VG10 | fototv.hu

0
0

A Sony bemutatja a világ első konzumer, cserélhető objektívvel rendelkező HD kameráját, mely a NEX-VG10E névre hallgat.

Sajtóbejelentés:

  • 14,2 valós megapixeles ExmorTM APS HD CMOS szenzor (19,5x nagyobb a hagyományos szenzornál) kiválló lehetőséget biztosít azoknak, akik mélységélességet, mint kifejezőeszközt szeretnék használni
  • E-bajonettes, valamint opcionális adapterrel A-bajonettes ? DSLR objektívek alkalmazhatók
  • Kiválló inőségű hangfelvétel a Quad Capsule Spatial Array Stereo mikrofonnal illetve igény szerint külső csatlakozású mikrofonnal
  • 7,5cm (3") Xtra Fine LCD és elektronikus kereső

Az immár 25 éves múltra visszatekintő Handycam? fejlesztési tapasztalatokra alapozva a Sony bemutatja a NEX-VG10E készüléket ? a világ első amatőr, cserélhető objektíves HD kameráját. Ugyancsak az első Handycam? amely nagy széles Exmor APS HD CMOS szenzora a mozikból már jól ismert defókuszált hátterű felvételeket tesz elérhetővé.

Az elsősorban hobbivideósoknak illetve fotósoknak szánt NEX-VG10E eddig példanélküli kreatív lehetőségek előtt nyitja meg a kaput amelyet az eddigi amatőr kamerákkal egyszerűen el sem lehetett érni.

A legkülönbözőbb célokra alkalmas, minőségi E bajonettes objektívek alkalmazásával a kreatív lehetőségek tárháza ugyanakkora, mint a DSLR készülékek esetében. A jelenleg kapható 3-féle E-bajonettes objektív közvetlen használata mellett a NEX-VG10E kamerához az opcionális LA-EA1 adapterrel az alpha fényképezőgépek A-bajonettes objektívjei is csatlakoztathatók. A díjnyertes Sony G, a fix fókusztávolságú Carl Zeiss portré, valamint a makró és teleobjektívek által a videósok is átérezhetik a korlátlan alkotási szabadság világát.

A NEX-VG10E szíve a 14,2 valós megapixeles Exmor APS HD CMOS szenzor amely a Sony nagyteljesítményű BIONZTM processzorával együttműködve nagyfelbontású képek és videók felvételére alkalmas. A hagyományos kameráknál kb. 19,5x nagyobb érzékenység, az APS-C méretű képalkotó szenzor csodás mélységélességű felvételeket tesz lehetővé. Így a moziból már régóta ismert, drámai hangulatú felvételek is könnyedén készíthetők. Sőt, a kamerával DSLR minőségű fotók is rögzíthetők, szükség esetén a fotóstáska mérete is csökkenthető.

A Full HD 1920×1080 videók AVCHDTM formátumban kerülnek rögzítésre, maximum 24 Mbps bit rate mellett, csodás részleteket és tiszta képeket eredményezve. Sok digitális fényképezőgéptől sőt, DSLR készülékektől eltérően amelyekkel HD videót is lehet rögzíteni, nincs limitálva a felvételi idő. A Memory Stick PRO DuoTM vagy az SD memóriakártyákkal a Full HD videók illetve a JPEG képek is könnyen átmásolhatók a PC-re akár szerkesztésre is.

Az NEX-VG10E alapfelszereltségként tartalmazza a képstabilizálóval is ellátott E18-200mm F3.5-6.3 OSS objektívet, amely 11x optikai zoomtartománnyal rendelkezik. Mivel ez az E-bajonettes objektív kifejezetten videófelvételek készítésére született, rendkívül csendes autofókusz illetve blendeállítás jellemzi. A beépített optikai SteadyShot képstabilizáló rendszer tisztább felvételeket nyújt kézi felvétel esetén. A nagy látószög alkalmazásakor az "Active" mód siet a videós segítségére további rázkódásvédelmi megoldásokkal, így akár gyaloglás közben is rögzíthető felvétel. A teljesen körkörös blenderendszer mind a videók, mind a fotók rögzítésekor szép "bokeh"-t eredményez.

A profi videósok elvárásainak megfelelve a NEX-VG10E hangminősége is ugyanolyan professzionális szintű, mint a vizuális elemeké. A Quad Capsule Spatial Array Stereo Microphone fejlett jelfeldolgozó algoritmusa dolgozza fel a mikrofon különböző térbeli orientáltságú kapszulái által érzékelt audiojeleit. Az eredmény kivételesen tiszta hangzással és jól érzékelhető orientációval rendelkező hang: ezáltal több és jobb minőségű hang vehető fel a felvétel környezetéből és a felesleges háttérzajok kevéssé érvényesülnek. Természetesen önálló mikrofon is csatlakoztatható a kamerához, valamint fejhallgató is.

A fotórealisztikus képet nyújtó, 921.000 képpontos 7,5cm/3" Xtra Fine LCD TruBlackTM technológiája kivételesen részletgazdag, magas kontrasztban jeleníti meg a képeket illetve a készülék menürendszerét is. Az LCD mellett (1.152.000 képpontú) elektronikus kereső dolgozik a komponálást illetve a megjelenítést tekintve. A kényelmes, állítható keresővel a videós még verőfényes nappal is tökéletesen látja a felvételt.

A nyilvánvaló úttörő innovációi ellenére az NEX-VG10E kompakt, felhasználóbarát készülék, még a kezdő felhasználók számára is. Egy intuitív tárcsa illetve gyorsgombok segítik a kamera menüjében való hatékony navigálást, illetve a felvételi beállításokat. A videós precíz manuális beállításokkal a blende, a zársebesség, fehéregyensúly és gain állítható a profi eredményekért.

A kiegészítők egész tárháza áll rendelkezésre, többek között a ECM-CG50 puskamikrofon, amely a kamera (vaku)papucsához csatlakoztatható. Az akkumulátorok közül az NP-FV100 emelhető ki a maga akár 330 percnyi HD videófelvételi teljesítményével. A puha hordtáskák közül az LCS-VCD ajánlható.

A vásárlóink számára ingyenesen letölthető Vegas Movie Studio HD Platinum 10 videószerkesztő szoftver alkalmas a HD videófelvételek teljeskörű editálási feladatait ellátni. A kompozíciós állításoktól a színkorrekcióig és hangkeverésig: otthonában készülhet mozifilm minőségű felvétel. Az elkészült alkotások a webre, Blu-ray Disc?-re vagy DVD-re is felkerülhet a megfelelő "stáblistával" illetve feliratokkal.

Model Name

NEX-VG10E

Image Sensor

APS-C type (23.4×15.6mm) Exmor APS HD CMOS sensor with RGB primary colour filters;

25P scanning

Gross Pixels

Approx.  14,600,000 pixels

Effective Pixels (16:9 video)

Approx. 9,080,000 pixels

Effective Pixels (3:2 still image)

Approx.  14,200,000 pixels

Minimum Illumination

11 lux. ( 1/25 Shutter Speed / F3.5)

Supplied Lens

SEL18200 Sony E-mount  E18-200mm F3.5-6.3 with in-lens Optical SteadyShot Active Mode

Zoom

11x (optical, ring)

Focus

Auto/Manual (ring)

Focal length(35mm equivalent)

Video mode: 32.4mm-360mmStill photo mode: (3:2) 27mm-300mm /

(16:9) 32.4mm-360mm

Shutter Speed

1/4 – 1/4000 (video, manual control)

30 – 1/4000 (photo, manual control)

White Balance

AWB / Daylight / Shade / Cloudy / Incandescent / Fluorescent / Flash / C. Temp Filter / Custom

Recording Media

Memory Stick PRO Duo / Memory Stick PRO-HG Duo / SD / SDHC / SDXC (Class 4 or higher)

Recording Mode (AVCHD)

FX (1920x1080i, 24Mbps)FH (1920x1080i, 16Mbps)

HQ (1440x1080i, 9Mbps)

Still photo resolution (JPEG)

16:9 Mode; 4592×2576 (12M) /

3:2 Mode; 4592×3056 (14M)

Audio Recording

Dolby Digital 2ch, via  Quad Capsule Spatial Array Stereo Microphone;

External microphone input jack

LCD Monitor

7.5cm / 3.0?-type, 921,600 dots (approx.)

Xtra Fine LCD with TruBlack technology

Electronic Viewfinder

1.1cm / 0.43?-type, 1,440K dots (approx.)

Xtra Fine

Stamina

330 min. continuous recording

(with the optional NP-FV100, FH mode)

Interfaces

-Accessory shoes-HDMI OUT jack-Stereo headphone jack-External stereo mic input jack-USB 2.0 (mini B / Hi-speed) jack

-DC IN jack

Dimensions (D x H x W)

29.4 x 132 x 97 mm (inc. supplied lens and hood)

Weight (approx.)

1.3Kg (with SEL18200 lens, lens hood, NP-FV70 battery and Memory Stick Pro Duo)