18.8 C
Budapest
Friday, March 29, 2024

Megérkezett a Nikon 1 rendszer CX érzékelővel | fototv.hu

A Nikon a mai napon hivatalosan is bejelentette első tükör nélküli cserélhető objektíves rendszerét, mely a Nikon 1 névre hallgat. Rögtön két CX érzékelővel (13,2×8,8 mm) szerelt apró gépvázat is kaptunk, a V1 és J1 modellek 10 megapixeles CMOS szenzort, új Hibrid AF rendszert, Expeed 3 processzort, kiváló videó rögzítési lehetőséget kínálnak és a 2.7x gyújtótávolság szorzó faktorhoz igazítva 4 Nikon lencsét is bejelentett a gyártó.  

A mai napon a Nikon bemutatja a forradalmian új, alapoktól felépített Nikon 1 digitális fényképezőgép rendszert, amely kompromisszumok nélküli minőséget kínál fényképek és videók esetében egyaránt. Az új generációs modellekben olyan lenyűgöző fényképezési funkciók kaptak helyet, mint az elő- és utórögzítő technológia, amely már a fotóst megelőzve működésbe lép – olyan forradalmian új fényképezési módokat kínálva, amelyekkel soha többé nem marad le semmiről, még a leggyorsabban tovatűnő pillanatot sem fogja elmulasztani. Az elkészült felvételek pedig korábban elképzelhetetlen módon életszerűek.

Az úttörő képalkotási technológiával felszerelt két új fényképezőgép — a Nikon 1 V1 és a Nikon 1 J1 — bemutatásával a Nikon új magasságokba emelte a sebességet, a precizitást, az innovációt és a hordozhatóságot. A világ leggyorsabb automatikus élességállító rendszere és sorozatfelvétele , valamint az innovatív fényképezési módok és a különlegesen kompakt 1 NIKKOR objektívek és Nikon 1 kiegészítők révén a Nikon 1 új távlatokat nyit a hordozható digitális fényképezőgép rendszerek teljesítménye terén.

Nikon 1 J1 Nikon 1 V1

„A mostani bejelentés a Nikon történetének legjelentősebbike a digitális fényképezőgépek 14 évvel ezelőtti bevezetése óta”, hangsúlyozta Takami Tsuchida, a Nikon Europe elnöke. „A Nikon 1 bevezetésével két úttörő, cserélhető objektívvel felszerelt fényképezőgépet mutatunk be, amelyek forradalmian új technológiák egész tárházával rendelkeznek.”

{movremote width="640" height="360"}https://www.fotoklikk.eu/images/stories/Hirek_tech/Nikon%201%20rendszer/Nikon_1_System_Video_Full_HD_hu_HU.mov{/movremote}

Jordi Brinkman, a Nikon Europe termékmenedzsere a következőket mondta: „Mérnökeink sikeresen elhelyeztek egy hihetetlen teljesítményű processzort és érzékelőt egy divatos, minimalista megjelenésű Nikon 1 vázban: így olyan felvételek készíthetők, amelyek korábban lehetetlennek tűntek. Ezek a modellek nem csupán a világ leggyorsabb fényképezőgépei – még soha nem látott funkciókkal rendelkeznek: a Mozgó pillanatkép és az Intelligens képválasztó felvételi módok korábban elképzelhetetlen felvételek készítését teszik lehetővé, az 1 NIKKOR objektívek pedig egyedülállóak, mivel tervezésük során elsősorban a hordozhatóságot és a videók készítését tartottuk szem előtt.”

Alapjaiban változtat meg mindent: az elő- és utórögzítő technológia

A Nikon 1 termékcsalád modelljeit olyan processzorral szereltük fel, amely a legprofesszionálisabb fényképezőgépekénél is sokkal gyorsabb. A páratlan sebesség pedig soha nem látott funkciókat vezérel. Az elő- és utórögzítő technológiával felszerelt Nikon 1 fényképezőgépek az első olyan, cserélhető objektívvel ellátott modellek, amelyek már a kioldógomb teljes lenyomása előtt elkezdik a felvételek rögzítését és a lenyomást követően sem hagyják abba azt. Ezek a fényképezőgépek nem csupán a fényt tudják irányítani – az időt is irányítják, új alapokra helyezve a fényképezést és lehetővé téve a fénykép készítése előtti vagy utáni pár pillanat megörökítését is.

Forradalmi automatikus fényképezési módok: soha nem látott felvételek

A fényképezőgépek hihetetlen feldolgozási sebességét kihasználó izgalmas és új fényképezési módok, valamint az elő- és utórögzítő technológia révén a Nikon 1 fényképezőgépek képesek úgy megörökíteni a pillanatokat, ahogyan semmilyen más fényképezőgép a világon:

A Mozgó pillanatkép (MSS) egyetlen kattintással életre kelti a fényképet. Egyszerre rögzít lassított videót és állóképet, majd a kettőt azonnal ötvözve olyan mozgó fényképet készít, amely még soha nem látott módon adja vissza a pillanat történéseit – egy valóban élő felvételt hoz létre.

Az Intelligens képválasztó (SPS) bármilyen helyzetben a tökéletes pillanatot örökíti meg; egyetlen fénykép készítésének ideje alatt 20 teljes felbontású felvételt csinál: mindössze egyszer kell lenyomni a kioldógombot, majd az elő- és utórögzítő technológia segítségével a fényképezőgép már a gomb teljes lenyomását megelőzően elkezd fényképeket készíteni. A gép elmenti az arckifejezések, a kompozíció és az élesség alapján kiválasztott öt legjobb képet, majd megjeleníti a tökéletes felvételt. Soha többé nem fog lemaradni a pillanatról, amikor a kutya éppen elkapja a labdát, vagy amikor a hintázó gyermek vidáman mosolyog.

Az Állókép mód a mozgó jelenetek mestere, mivel az eseményeket éles és teljes felbontású felvételekkel örökíti meg, akár másodpercenként 60 kép sebességgel. .

A Videó mód fejlett videofelvételi funkciók egész tárházát teszi elérhetővé. Nagy felbontású fényképeket készíthet Full HD videók rögzítése közben anélkül, hogy a videofelvételt megszakítaná; a videókat pedig akár egészen lelassítva is felveheti.

Első az elsők közt: Cserélhető objektívvel felszerelt fejlett fényképezőgép (A-CIL)

A Nikon 1 bevezetésével nem csupán egy új termékcsaládot mutatunk be — egy egészen új kategória születik, amelynek a Nikon a Cserélhető objektívvel felszerelt fejlett fényképezőgépek (A-CIL) nevet adta. Az új, hordozható A-CIL Nikon 1 fényképezőgépeket úgy készítettük, hogy a velük való fotózás egyszerű, élvezetes és hihetetlenül gyors legyen, így ezek a modellek a fényképezés egészen új élményét nyújtják.

A gondolkodó fényképezőgép — Nikon 1 V1

Az intelligens és lenyűgöző megjelenésű Nikon 1 V1 modellt úgy terveztük, hogy magasabb szintekre emelje a fényképezés élményét. Az elektronikus keresővel és eszközcsatolóval ellátott fényképezőgéppel bárhol el tudja kapni a pillanatot és meg tudja örökíteni a váratlan helyzeteket. A fényes, 1 440 000 képpontos elektronikus kereső tiszta és stabil képet, valamint 100%-os képfedést biztosít. A masszív váz magnéziumötvözet panelekkel (felső és elülső) is rendelkezik, az eszközcsatoló pedig lehetővé teszi a rendszer számos Nikon 1 kiegészítővel való további bővítését. A Nikon 1 V1 matt fekete vagy csillogó fehér színben kapható.

Mindig egy kattintással előbbre jár — Nikon 1 J1

A gyorsan gondolkodó Nikon 1 J1 olyan fényképezőgép, amely bírja a tempót és képes a pörgős élet értékes pillanatainak megörökítésére. A teljesen automata Nikon 1 rendelkezik mindennel, ami a pillanatok valós idejű megörökítéséhez szükséges, kialakítása pedig a minimalista tervezés legjava. A szuperkicsi váz számos színben kapható és különböző kompakt 1 NIKKOR objektívekkel bővíthető, a beépített vaku pedig szükség esetén kiegészítő fényforrást biztosít. Használata annyira egyszerű, hogy mindössze azt kell eldönteni, mit kíván lefotózni. Az alábbi színeket kínáljuk: csillogó fehér, matt fekete, csillogó vörös, ezüst és vagány rózsaszín.


CX-formátumú CMOS képérzékelő a világ leggyorsabb kettős automatikus élességállító rendszerével

A Nikon 1 fényképezőgépekhez és az 1-bajonettzárhoz készült új Nikon 1 CX-formátumú CMOS képérzékelő elfoglalja méltó helyét a Nikon meglévő DX- és FX-formátumú képérzékelői mellett (amelyek a Nikon digitális tükörreflexes modelljeihez használatosak). A Nikon 1 tökéletes egyensúlyt teremt a méret, a sebesség a fényérzékenység, a felbontás és a mélységélesség között. 100-6400 (kiterjesztett) ISO-érzékenységével kiválóan reprodukálja a színeket; alacsony zajt, RAW fényképezési lehetőséget és 10,1 megapixeles felbontást biztosít, amelyek révén a fényképek és a videók egyaránt mindig kiemelkedő minőségűek.

A világon a legtöbb élességpontot kínáló forradalmi és szupergyors AF képrendszerrel felszerelt érzékelő minden esetben a kiválasztott témára fókuszál. Fényes vagy mozgó témák esetén átkapcsol a 73-pontos fázisérzékelő automatikus élességállító rendszerre . Álló vagy gyengén megvilágított téma esetén a gép a 135-pontos kontrasztérzékelő automatikus élességállító rendszert választja. Bármely rendszert is alkalmazza a fényképezőgép, a gyors felvételenkénti váltás lehetősége megadja a spontán fotózás teljes szabadságát, a videofelvétel közben is rendelkezésre álló fázisérzékelő AF pedig minden körülmények között biztosítja az éles felvételeket.

Az 1-es mögött rejlő motor: EXPEED 3

Az EXPEED 3 egy szupergyors képfeldolgozó, amely páratlan sebességet és teljesítményt nyújt. Ahhoz, hogy egy fényképezőgép a Nikon 1 modellekhez hasonlóan gyors legyen, olyan motor szükséges, amelynek nem okoz gondot a nagy sebesség. Az újonnan kifejlesztett processzor két nagy teljesítményű motorral rendelkezik, amelyek hihetetlen, másodpercenként 600 megapixel sebességgel képesek feldolgozni a képeket.

Az EXPEED 3 a minőség feláldozása nélkül képes kiválóan teljesíteni; ennek köszönhetően kiemelkedő zajcsökkentést biztosít, hogy a felvételek tiszták és részletgazdagok legyenek. Lehetővé teszi továbbá a fényképezőgép forradalmi fényképezési módjainak működését, valamint biztosítja teljes felbontású fényképek készítésének lehetőségét videofelvétel során , vagy teljes felbontású állóképek akár 60 kép/ másodperces sorozatfelvételét.

Egy új hagyomány kezdete: az 1-bajonettzár és az 1 NIKKOR objektívek

A Nikon 1 létrehozása során a Nikon mérnökei nem csupán az újdonságokra összpontosítottak. Az új 1-bajonettzár kidolgozásakor valójában több, mint 50 év szakértelmére alapozva dolgoztak: legutóbb 1959-ben készített a Nikon teljességében új objektívrögzítőt, ez volt az F-bajonettzár. Az 1-bajonettzár teszi lehetővé a Nikon 1 rendszerhez tartozó 1 NIKKOR objektívek használatát. A kialakításnak köszönhetően minden egyes objektív tökéletesen kommunikál a fényképezőgéppel, amely kulcsfontosságú tényező a Nikon 1 fényképezőgépek által készített állóképek és videók kompromisszumok nélküli minősége szempontjából.

Az 1 NIKKOR objektívek családja szinte minden létező helyzetben alkalmazható, ráadásul mindegyik modell kompakt kialakítású és videofelvételhez optimalizált:

• A rendkívül kompakt és könnyű 1 NIKKOR VR 10-30 mm egy 3x zoom objektív nagy látószöggel. Kiváló objektív a mindennapi jelenetekhez; rázkódáscsökkentéssel segíti az éles képek és videók készítését, a behúzható obejkítv mechanizmus kialakítása pedig kiemelkedő hordozhatóságot biztosít.

• Az 1 NIKKOR VR 30-110 mm egy igazán jól hordozható telefotó zoom objektív, amely könnyedén hozza közel a távoli témákat is. A beépített rázkódáscsökkentés segíti az éles képek és videók készítését; az objektív pedig behúzható, ha éppen nincs használatban.

• Az ultravékony 1 NIKKOR 10 mm egy gyors és nagy látószögű objektív, amely könnyen becsúsztatható bármilyen táskába és az út során biztosítja az éles képeket.

• Az 1 NIKKOR VR 10-100 mm PD-ZOOM azok számára készült, akik szeretnek videókat készíteni. Az állítható sebességű motoros zoommal ellátott objektív ideális kiemelkedő tisztaságú videók rögzítéséhez.

Mindez pedig még csak a kezdet. A Nikon jól tudja, hogy a legjobb objektívekkel készülnek a legjobb képek és ennek szellemében már fejlesztés alatt állnak a jövő 1 NIKKOR objektívjei.

Bővíthető rendszer — változatlanul kompakt megjelenés: a Nikon 1 rendszer kiegészítői

A Nikon 1 külön megvásárolható kiegészítői segítenek a lehető legtöbbet kihozni a fényképezés élményéből anélkül, hogy nehéz táskát kéne cipelni:

Az apró SB-N5 vaku segítségével kényelmesen irányítható a fény iránya vagy minősége, valamint olyan kreatív megoldások is lehetségesek, mint például a plafonról vagy a falakról visszaverődő indirekt vakuzás. A Nikon 1 V1 modellel kompatibilis vaku vízszintesen és függőlegesen is elfordítható, az egység elején lévő felvételi segédfény (LED) pedig további fényforrást biztosít a Mozgó pillanatkép vagy az Intelligens képválasztó sötétben való használata során.

Az ultrakompakt GP-N100 GPS-egység révén könnyű útközben ellátni a fényképeket „geotag” címkékkel. A Nikon 1 V1 modellel kompatibilis modell közvetlenül a fényképezőgép eszközcsatolójához kapcsolódik és a képadatok (EXIF) közt automatikusan rögzíti geocímke formájában a szélességi, hosszúsági és magassági adatokat, valamint a felvétel készítésének idejét.

Az F-bajonett adapter segítségével bármely NIKKOR digitális tükörreflexes objektív használható a Nikon 1 fényképezőgépekkel. A Nikon 1 V1 és Nikon 1 J1 modellekkel egyaránt kompatibilis eszköz határtalan lehetőségeket kínál a fényképezési helyzetnek megfelelő objektív kiválasztásához. Ráadásul minden AF-S és AF-I NIKKOR objektív kompatibilis a Nikon 1 automatikus élességállító rendszerével. .

A Nikon 1 kiegészítők választéka azonban nem ér még itt véget. A felszerelés védelme és a kényelmesebb fotózás érdekében széles választékban kaphatók a fényképezőgépekhez és objektívekhez Nikon 1 márkájú tokok és szíjak, valamint objektívsapkák és fényképezőgép markolatok. A Nikon ME-1 típusú külső sztereó mikrofonja a Nikon 1 V1 modellel használható. Mindkét Nikon 1 fényképezőgép tartozéka az új Short Movie Creator videókészítő szoftver, amely automatikusan rövid videókat készít állóképek, videók, zene és akár Mozgó pillanatképek felhasználásával.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles