Megérkezett a Nagy Testvér a Mamiyától | fototv.hu

0
0

A DL28 sikerén felbuzdulva a Mamiya bejelentette legújabb professzionális fényképezőgép rendszerét, a DL33-at. Jeff Karp, a Mamiya termékmarketing menedzsere elmondása alapján ”egy olyan professzionális középformátumú rendszer született, melyet kedvező ára miatt, egy komoly fotós már megengedhet magának”.

A 33-as típusszám nem véletlen, ennyi millió képpont kapott helyet a 36x48mm-es képérzékelőn, mely a Leaf cég gyártmánya (Egész pontosan Leaf Aptus II 7). Ehhez társul a Mamiya 645AFD III középformátumú váza és kész is a professzionális rendszer. A full frame DSLR-eknél kétszer nagyobb CCD-n egy képpont 7,2 mikron méretű, mely tulajdonság többek között kivételes képrészletességet, színvisszaadást és 12 fényértéknyi dinamikaátfogást ígér. A DL33-mal leggyorsabban kb. 1 másodpercenként készíthetünk felvételeket. Az érzékenység ISO 50 és 800 között állítható, a fájlformátumok közül a RAW képek 67MB-ot, míg a 16 bit színmélységű TIFF-ek akár 190-204MB helyet is foglalnak.

A nyers képeket a mellékelt Leaf Capture 11.2 szoftver mellett, Adobe Photoshop CS3/4 (frissített Camera Raw modullal), Lightroom 2 és Apple Aperture 2 programokkal is feldolgozhatjuk. Persze a Leaf Capture olyan plusz szolgáltatásokat is tartalmaz, mint például a készülék számítógépről történő vezérlése.

A bel- és kültéri munkára is gondolva a hátfal egy nagy kontrasztú 3,5”-os érintőkijelzőt kapott.

A szett 2009 áprilisától lesz megvásárolható 20 000 dolláros áron.

A Mamiya termékbejelentését egy különleges akcióval is megkoronázta, melynek keretein belül a DL33 vásárlói egy AF 55mm f2.8 vagy AF 150mm f3.5 objektívet kaphatnak ajándékba a gyártótól.

Termékfotók:

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!