8.8 C
Budapest
Wednesday, April 24, 2024

Megérkezett a Fujifilm XF 55-200mm telezoomja | fototv.hu

Hivatalosan is bejelentették a Fujifilm által korábban beharangozott tele-zoom objektívjét, az X-bajonettes XF55-200mm f3.5-4.8 R LM OIS-t. Az optikai az átlagnál valamelyest jobb fényerőt és optikai stabilizátort kínál, kiváló társa lehet az X-PRO1 és X-E1 gépvázaknak.

Sajtóbejelentés:

A Fujinon XF objektívek fejlett lencse technikával rendelkeznek, amely képes a nagyérzékenységű "X-Trans CMOS érzékelő" maximális teljesítményének visszaadására a FUJIFILM X-Pro1 és X-E1 kameráknál. Az új Fujinon XF55-200mm objektívvel éles képeket készíthet a teljes zoomtartományában, jól megoldott ?saroktól sarokig? fedéssel. A gyors F3.5-4.8 objektív megkönnyíti a képrögzítést a gyors zársebességet igénylő jeleneteknél. A képstabilizálási funkció használata lehetővé teszi a záridő 4,5 lépésközzel való lassítását, megakadályozva a kézben tartott fényképezőgép rázkódását, még gyenge fényviszonyoknál, vagy egy blende-ugrásnál is. Mi több, két lineáris motorral rendelkezik a nagy sebességű 0,28 mp* AF-hoz, hogy azonnal ráfókuszálhasson a jelenetre.

  • Fejlett optikai kialakítással rendelkezik, hogy kompakt mérete ellenére lefedje a közepes telefotó (84mm*) és a telefotó (305mm*) közötti tartományt és biztosítsa a nagy, maximálisan F3.5-4.8 rekeszértéket, mobilitást és nagy teljesítményt kínálva magas képvisszaadással egybekötve.

  • Képstabilizálási funkciója, amely lehetővé teszi a záridő 4,5 lépésközzel való lassítását, továbbfejlesztett korrekciót kínál számos kamerabemozdulás és rázkódás kiküszöböléséhez, az alacsonytól a magas frekvenciákig.

  • Két lineáris motort használ a nagy sebességű AF-hoz és a csendes működéshez, így a lencse videó felvétel készítésére is alkalmas.

  • 2 ED lencsetaggal, köztük egy Szuper ED lencsetaggal rendelkezik, amely azzal dicsekedhet, hogy a teljesítménye megegyezik a fluorit lencsékével; kiegyenlíti a kromatikus aberrációt, ami a hosszú gyújtótávolságnál jellemző, és saroktól sarokig jól megoldott képet készít a teljes zoom tartományban.

  • A Fujinon szabadalmaztatott "HT-EBC bevonatának" a lencse egész felületén való alkalmazásával nagymértékben megelőzi a visszaverődést, és kontrolálja az érzékelést és a szellemképet.

  • A legkisebb munka távolságot kínálja, kb. 1,1 m a teljes zoomtartományban, hogy képes legyen közeli telefotót készíteni, a tárgy legkisebb részletét is rögzítve.

  • 1/3EV lépésű blende gyűrűvel rendelkezik, hogy a felhasználók könnyen beállíthassák a rekesznyílást miközben szemükhöz emelik a kamerát.

  • A fókusz gyűrű és a blende gyűrű fémből készült, és úgy tervezték, hogy érezhető legyen a magas színvonal, az extra erősség előnyével kombinálva.

Az új szoftverfrissítés felgyorsítja az X-Pro1 és X-E1 Autofókusz teljesítményét

Az XF55-200mmF3.5-4.8R LM bevezetésével egyidejűleg, a Fujifilm frissíteni fogja az X-Pro1 és az X-E1 szoftververzióit. Az új algoritmusnak köszönhetően, a szoftver maximalizálni fogja a lencse előnyeit, lehetővé téve a kameráknak hogy a gyújtótávolság teljes tartományában gyorsan megkeressék az AF kontrasztot. A fókuszsebesség 0,7 mp lesz, még akkor is ha a minimális objektum távolságtól a végtelenig  keres a telefotón.

Amint az új szoftverre frissít, az X-Pro1 és az X-E1 más, már meglévő XF lencsék* AF sebességét is javítani fogja

A szoftver letöltése elérhető lesz a Fujifilm honlapján, amikor az XF55-200mmF3.5-4.8R LM bevezetésének ideje elérkezik.

CIPA szabványokon alapul

35 mm-es formátummal egyenértékű

Az XF55-200mmF3.5-4.8 R LM OIS kivételével szükséges a lencse szoftverfrissítése. A lencse szoftverfrissítése elérhető lesz: 2011.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,490RajongókTetszik
197KövetőKövetés
690FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles