Makró és portrétele az Olympus M4/3 rendszeréhez | fototv.hu

0
0

Két új Zuiko objektív és egy vaku érkezett az E-M5 Micro 4/3-os váz mellé. Az M.ZUIKO DIGITAL ED 75mm f1.8 portré tele és az M.ZUIKO DIGITAL ED 60mm f2.8 macro optikák az Olympus minőségi objektívjei közé tartoznak, az FL-600R rendszervaku pedig a kreatív világítás eszköze lehet forgatható, dönthető fejével.  

A két új objektív pontos érkezését nem közölte a gyártó, csak annyit lehet tudni még idén forglaomba kerülnek.

A fix és fényerős portré tele, az M.ZUIKO DIGITAL ED 75mm f1.8, a 12mm-es prémium Zuiko optikához hasonlóan kimagasló optikai és építési minőséggel bír. Teljes fém objektívtubust és felépítést kapott, a Micro 4/3 szenzorok 2x gyújtótávszorzó faktora miatt, én azonban inkább nevezném fényerős középtelének, mintsem 100mm alatti portré objektívnek.

Az M.ZUIKO DIGITAL ED 60mm f2.8 macro objektív méltó párost alkothat az új OM-D E-M5 gépvázzal, hiszen ez a lencse is por- és cseppálló kivitelben érkezik majd 2012 folyamán. A leképzési arány természetesen 1:1, a legközelebbi fókusztávolság 19cm, és ne feledjük gyakorlatilag egy 120mm-es makró objektívet kapunk.

Az Olympus FL-600R még oly annyira fejlesztői bejelentés, hogy gyakorlatilag semmit nem tudunk a specifikációjáról. Ránézésre 40 körüli kulcsszámú lehet és forgatjható, dönthető fejkialakítást kapott.

Az Olympus ausztrál képviselete az év végére ígérte az újdonságokat, de nagy eséllyel már láthatóak lesznek idén ősszel a kölni Photokinán.

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!