1.7 C
Budapest
Monday, December 11, 2023

Magic Lantern firmware EOS 7D-hez | fototv.hu

Megjelent a hírhedt firmware hekker csapat, Magic Lantern alfa verziójú szoftvere Canon EOS 7D készülékekhez, mely például Focus Peaking és Zebra funkciókkal bővíti a fényképezőgép videós tudását.

Magic Lantern néven már számos Canon EOS modellhez érkezett egyedi firmware, melyeket persze csak saját felelőségünkre telepíthetünk a gépvázakra. A gyári szoftvereket felülmúló tudást tudunk kihozni készülékünkből a nem hivatal firmware frissítésekkel, és nyugodjunk meg, eddig senkinek sem lett baja a ML termékek használatától. A nem túl szép, de annál hatékonyabb szoftver verziók az egész készüléket használhatóbbá teszik, a videósokat pedig létfontosságú funkciókkal ajándékozzák meg.

A most megjelent  EOS 7D-hez kiadott alpha firmware például tartalmaz focus peak-et, ami az éles képhelyek kontúrját jeleníti meg valamilyen színnel, zebra sávozás a kiégett képhelyek egyszerű beazonosítása végett, továbbá magic zoom-ot, spot fénymérési lehetőséget, testre szabható live view nézetet és megannyi plusz funkciót.

A többi modellhez képest sokat késett a 7D ML szoftvere, ennek oka, hogy nehezebb volt megszelídíteni a masina Dual DIGiC kettős, Master-Slave processzorait.

A telepítést és kipróbálást tehát mindenki csak saját felelőségére végezheti el, a szotfver még relatív kezdeti fázisban van, bár még csak 4 készüléken tesztelték, eddig semmiféle problémát vagy anomáliát nem okozott a számtalan ellőtt fotó videó snitt ellenére. Egy rövid videós bemutató:

Letöltés és gyors telepítés INNEN

Magic Lantern weboldala pedig erre található

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,483RajongókTetszik
197KövetőKövetés
645FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles