30.3 C
Budapest
szombat, július 2, 2022
Kezdőlap!frissítveMagic Lantern firmware EOS 7D-hez | fototv.hu

Magic Lantern firmware EOS 7D-hez | fototv.hu

Megjelent a hírhedt firmware hekker csapat, Magic Lantern alfa verziójú szoftvere Canon EOS 7D készülékekhez, mely például Focus Peaking és Zebra funkciókkal bővíti a fényképezőgép videós tudását.

Magic Lantern néven már számos Canon EOS modellhez érkezett egyedi firmware, melyeket persze csak saját felelőségünkre telepíthetünk a gépvázakra. A gyári szoftvereket felülmúló tudást tudunk kihozni készülékünkből a nem hivatal firmware frissítésekkel, és nyugodjunk meg, eddig senkinek sem lett baja a ML termékek használatától. A nem túl szép, de annál hatékonyabb szoftver verziók az egész készüléket használhatóbbá teszik, a videósokat pedig létfontosságú funkciókkal ajándékozzák meg.

A most megjelent  EOS 7D-hez kiadott alpha firmware például tartalmaz focus peak-et, ami az éles képhelyek kontúrját jeleníti meg valamilyen színnel, zebra sávozás a kiégett képhelyek egyszerű beazonosítása végett, továbbá magic zoom-ot, spot fénymérési lehetőséget, testre szabható live view nézetet és megannyi plusz funkciót.

A többi modellhez képest sokat késett a 7D ML szoftvere, ennek oka, hogy nehezebb volt megszelídíteni a masina Dual DIGiC kettős, Master-Slave processzorait.

A telepítést és kipróbálást tehát mindenki csak saját felelőségére végezheti el, a szotfver még relatív kezdeti fázisban van, bár még csak 4 készüléken tesztelték, eddig semmiféle problémát vagy anomáliát nem okozott a számtalan ellőtt fotó videó snitt ellenére. Egy rövid videós bemutató:

Letöltés és gyors telepítés INNEN

Magic Lantern weboldala pedig erre található

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Budapest
tiszta égbolt
30.3 ° C
30.8 °
29.9 °
40 %
8.2kmh
0 %
szo
31 °
vas
33 °
hét
36 °
ked
27 °
sze
32 °

További friss hírek