0 C
Budapest
Sunday, December 10, 2023

Lumix G5 és két új optika | fototv.hu

A Panasonic annyira nem is túloz, amikor az ”új mérce” jelzőt aggatja legújabb MILC készülékére a DMC-G5-re. Ez a gépváz valóban remekül sikerült, komfortosabb és praktikusabb lett a külcsín, a belbecs pedig kellően innovatív és intelligens.

A gyorsaság és minőség terén a G5 valóban nagyot szólhat majd, hiszen a legújabb tükörnélküli Micro 4/3-os masinába egy 16 megapixeles Live MOS szenzor került, melyből az új Venus Engine VII FHD processzor hathatós segítségével várhatóan igen részlet gazdag nagy érzékenységű felvételeket nyerhetünk akár ISO 12 800-zal számolva.

A Light Speed autofókusz bár optika függő is, igen precíz élességállításra lesz képes. Az egyszerű vezérlésről egy 920ezer képpontos 3” átmérőjű, kihajtható LCD képernyő gondoskodik, a 100%-os lefedettségű 1.44 millió képpontos elektronikus EVF kereső alatt szemérzékelő is helyet kapott.

Mozgóképrögzítés terén azt kapjuk, amit elvárhatunk, illetve megszoktuk; 1080p AVCHD videó, 50 kép/mp, sztereó hang és bemenet. A gépváz tetején, közvetlenül az exponáló gomb fölött található ”billenő karral” videózás közben zoomolhatunk is PZ objektívek esetében.

Sajtóbjelentés:

Panasonic LUMIX G5: Új mérce a cserélhető objektíves, nem tükörreflexes fényképezőgépek világában

A Panasonic a mai napon kezdte meg forradalmian új MILC kategóriájú (digitális, cserélhető objektíves, nem tükörreflexes) fényképezőgépének, a LUMIX G5-nek az értékesítését. A lenyűgöző képminőséget a legmodernebb technológia, a kreatív vezérlés és a LUMIX G rendszer által biztosított széleskörű felvételkészítési lehetőségek biztosítják, amellyel a LUMIX G5 új dimenzióba emeli a fényképezést.

 

Új mérce a képminőségben

A LUMIX G5 jól mutatja a nem tükörreflexes fényképezőgépekkel a képminőség terén elérhető valódi lehetőségeket. A legújabb tervezésű, 16,05 megapixeles Mikro 4/3-os Live MOS érzékelőnek köszönhetően a képek világosabbak és zajmentesebbek lesznek, mint valaha, miközben a Venus Engine VII FHD hihetetlen képfeldolgozó teljesítménye tovább fokozzaa képek és videók minőségét. Az érzékelő és a képfeldolgozó közötti tökéletes egyensúlyt létrehozva, a LUMIX G5 ISO 160 és 12800 közötti tartományban biztosítja a felvételkészítést, garantálva a lenyűgöző képminőséget még gyenge fényviszonyok mellett is.

Tekintettel a fényképezőgép nagysebességű, „LightSpeed” Autofókuszára, a LUMIX G5-tel sosem fog lemaradni a tökéletes pillanatokról. A különböző autofókusz módok széles skálája áll rendelkezésre – beleértve a több-, és egymezős AF-et, az arcérzékelést és -felismerést, valamint az AF-követési funkciót-, mellyel a LUMIX G5 képes bármilyen tárgyra élességet állítani úgy, hogy mozgás esetén sem veszíti el róla a fókuszt. Ráadásul a LUMIX G5 sorozatfelvételi opciójával –amellyel teljes felbontás mellett 6, vagy kisebb pixelszám esetén 20 fénykép készíthető másodpercenként – a gyorsan mozgó tárgyak is lenyűgöző tisztasággal ragadhatók meg az egymást követő felvételeken.

A LUMIX G5 kimagasló minősége nem korlátozódik csak a fényképek készítésre. Az érzékelő és a Venus Engine fejlesztéseknek köszönhetően a kamera 1080/50p FullHD-ben, sztereó hanggal rögzít, professzionális minőségű videókat produkálva. AVCHD progresszív és MP4 kimeneteivel a LUMIX G5 számos tömörítési és kompatibilitási opciót is biztosít. A hosszú felvételi idő, a könnyed és praktikus vezérlés, a modern AF-rendszer és a kifejezetten videofelvételek készítésére tervezett LUMIX G objektívek miatt a G5 a tökéletes választás, ha mindenféle nehézség nélkül szeretnénk gyönyörű videofelvételeket készíteni.

 

Kreatív fényképezés

A LUMIX G5 precízen és villámgyorsan működő digitális funkciókat kínál, mindezt klasszikus, stabil fogást biztosító, mégis kompakt és masszív készülékházban. A sokoldalú manuális expozíció-vezérlési lehetőség, a kiemelt funkciók széles köre és az innovatív felhasználói felület teret enged a kreativitás kibontakoztatásának.

Akár a szemérzékelő elektronikus képkeresőt (EVF), akár a nagyfelbontású, 3 hüvelykes, kihajtható-forgatható LCD-t választja, biztosra veheti, hogy képes lesz a körülményeknek leginkább megfelelően megragadni a pillanatot. Mindeközben a forradalmian új, érintőképernyős vezérlés – beleértve az EVF használat közben a nagyméretű LCD képernyőn egy mozdulattal beállítható élességet, ahol a fókusz közvetlenül a tárgyra vagy a háttérre állítható – lehetővé teszi lenyűgöző kompozíciók tervezését és megörökítését.

A kamera olyan új tulajdonságai, mint például a Function Lever, lehetővé teszik, hogy a vázon található kapcsolót használja zoomoláshoza motoros zoommal ellátott objektíveknél, valamint azt is, hogy visszajátszáskor is belenagyítsona képekbe, ill. egész oldalakat ugorva a menüben zökkenőmentesen irányítsa a felhasználói felületet.

Legyen részese a LUMIX G mikrorendszernek

Sebastian Drawert, a Panasonic Consumer Marketing Europe LUMIX termékmenedzsere elmondta: „A LUMIX G rendszerünk 2008. óta – amikor Mikro 4/3-os formában elsőként útjára indítottuk a digitális, nem tükörreflexes, cserélhető objektíves fényképezőgépünket – a digitális képalkotók piacának forradalmában az élvonalba került. A LUMIX G5 egy új, jelentős továbblépés, amely a digitális, nem tükörreflexes kamerákat a magas minőségű, intuitív, kreatív és cserélhető objektíves fényképezésben tökéletes választássá teszi.”

A LUMIX G rendszer tagjaként a LUMIX G5 a világ legszélesebb Mikro 4/3-os objektív- és kiegészítő választékát nyújtja. Az objektívek sorát gazdagítja a Panasonic új LUMIX G X VARIO 12-35mm-es objektívje is, amely F2,8-as fényerőt biztosít a teljes zoomtartományon belül. További érkezik a 45-150mm-es telezom az alábbi specifikációval:

LUMIX G VARIO 45-150mm:

 • Objektív felépítése: 9 csoportban 12 lencsetag (2 aszférikuslencse , 1 UHR lencse)
 • Nanorészecskés felületkezelés (lencsebevonat):Van
 • Bajonett: Mikro 4/3-os rendszer
 • Optikai képstabilizátor: Van (MEGA O.I.S.)
 • Gyújtótávolság: f=45-150mm (35mm-es filmes egyenérték: 90 – 300mm)
 • Rekesz típus: 7 blende lamella / kör alakú fényrekesz
 • Maximum rekeszérték: F4,0
 • Minimum rekeszérték: F22
 • A legkisebb fókusztávolság: 0,9m
 • Maximális nagyítás: Kb. 0,17x / 0,35x (35mm-es filmes egyenérték)
 • Átlós látószög: 27°(szélesség)- 8,2°(TELE)
 • Szűrő átmérő: 52mm
 • Max. átmérő: 62mm
 • Teljes hossz: Kb. 73mm (Az objektív elejétől a csatlakozási pont hátsó végéig)
 • Súly: Kb. 200 g (az első és hátsó lencsevédő sapka nélkül)

LUMIX G X VARIO 12-35mm f2.8 ASPH.  POWER O.I.S. (H-HS12035)

 • Objektív felépítése: 9 csoportban 14 lencsetag (4 aszférikuslencse , 1 UED + 1 UHR lencse)
 • Nanorészecskés felületkezelés (lencsebevonat): Van
 • Bajonett: Mikro 4/3-os rendszer
 • Optikai képstabilizátor: Van (Power O.I.S.)
 • Gyújtótávolság: f= 12-35mm (35mm-es filmes egyenérték: 24 – 70mm)
 • Rekesz típus: 7 blende lamella / kör alakú fényrekesz
 • Maximum rekeszérték: F2.8
 • Minimum rekeszérték: F22
 • Teljes hossz: Kb. 73mm (Az objektív elejétől a csatlakozási pont hátsó végéig)
 • Súly: Kb. 305 g (az első és hátsó lencsevédő sapka nélkül)

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,482RajongókTetszik
197KövetőKövetés
645FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles