36.1 C
Budapest
hétfő, július 4, 2022
Kezdőlap!frissítveLensbaby ? újabb kreatív optikák a gyártótól | fototv.hu

Lensbaby ? újabb kreatív optikák a gyártótól | fototv.hu

A kreatív fényképezés kedvelőinek nem lehetnek ismeretlenek a gyártó lencséi, melyekkel az élesség síkjának eltolásával érhetünk el a látványos effekteket.    

A két új objektív, a Soft Focus és a Fisheye már az elnevezésében is utal arra, hogy mivel is állunk szemben.

A Soft Focus duto lencséhez hasonlóan lágy rajzolatot eredményez. A lágyítás mértékét három fokozatban határozhatjuk meg, ehhez három különböző blendegyűrűt kapunk. Az új lágyító optika kompatibilis a Composer, Muse, és Control Freak objektívekkel, azaz a gyári lencsét cserélhetjük ki erre. A többi Lensbaby objektívhez hasonlóan ez is 50mm-es gyújtótávval rendelkezik. A tengerentúlon 90 dolláros áron kerül piacra.

Képgaléria: http://lensbaby.com/gallery-photo.php?o=softfocus

A Fisheye lencsét a Composer-hez fejlesztette a gyártó, de adapterrel használhatjuk a Muse objektívhez is. Az optikával 160°-os látószöget érhetünk el, mely kör alakú képet eredményez és 12mm-es gyújtótávnak felel meg. A lencserendszerben 6 felületkezelt optikai elem foglal helyet és alapjáraton f4-es belndével számolhatunk, de kapunk hozzá természetesen f5.6-22-es blendegyűrűket is. Amerikában 150 dollárért vásárolhatjuk meg.

Képgaléria: http://lensbaby.com/gallery-photo.php?o=fisheye

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Budapest
tiszta égbolt
36.1 ° C
36.6 °
34.1 °
22 %
7.7kmh
0 %
hét
36 °
ked
30 °
sze
29 °
csü
29 °
pén
22 °

További friss hírek