11.8 C
Budapest
Friday, April 19, 2024

Leleplezett Sony DSC-QX10 és QX100 | fototv.hu

Ismételten nem sokkal bejelentés előtt szivárogtak ki a Sony legújabb objektív-kameráinak végleges termékfotói. A Sony DSC-QX10 és QX100 esetében az igazán innovatív fejlesztésnek hála egy termékben kapunk minőségi objektívet és szenzort, melyhez WiFi kapcsolaton keresztül csatlakoztathatjuk okostelenfonunkat vagy táblagépünket keresőként.

Sony DSC-QX10 és DSC-QX100 kiszivárgott termékfotók

A Sony DSC-QX10 és DSC-QX100 modellek nem hagyományos objektívek, magukban foglalnak egy képérzékelőt, Bionz processzort, WiFi/NFC adaptert és SD memóriakártya foglalatot. A mágnesesen és fülekkel rögzülő objektív-kamerákat bármire feltehetjük, legyen szó a legkülönbözőbb okostelefonokról vagy tablet-ekről. Wifi kapcsolaton keresztül kommunikál a két termék egymással, a telefon szolgál képernyőként a felvételezéshez és visszanézéshez, míg a modul készíti a felvételeket. A DSC-QX10 és QX100 esetében tehát NEM a telefonok optikája elé feltehető konverziós lencsékről beszélünk, hanem külön álló képrögzítő eszközökről. Android és iOS operációs rendszerekhez lesz egyelőre elérhető az alkalmazás, mely összeszinkronizálja a két eszközt.

Sony DSC-QX10 és DSC-QX100 + a szintén lelepleződött Honami i1 okostelefon

Mindkét Sony objektív-kamerában lesz optikai képstabilizátor és valószínű EXMOR R szenzorokról beszélhetünk. A nagyobbik modell az RX100II-höz hasonlít majd teljesítményben, tehát 1?-os szenzort és minőségi Zeiss objektívet kapunk majd, míg a kisebb Sony G lencse 10x átfogású lesz. 1/2.3? átmérőjű, 18 megapixeles CMOS érzékelőjével a WX150-re fog hasonlítani leginkább.

Sony DSC-QX10 és DSC-QX100 kiszivárgott termékfotók

Egyelőre több részletet nem tudunk, de hamarosan minden kiderül?

Forrás: sonyalpharumors.com

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles