30.3 C
Budapest
szombat, július 2, 2022
Kezdőlap!frissítveLeica X Vario | fototv.hu

Leica X Vario | fototv.hu

A keringő pletykákból már korábban tudni lehetett, nagy érzékelős kompakt érkezik a német gyártótól Leica Mini néven. Végül sem névben, sem szenzorban, sem tudásban nem illene a Leica X Vario fényképezőgépre a mini jelző. APS-C méretű képérzékelője elé egy borotvaéles 2.5x átfogású zoom lencse került.

A világ első APS-C szenzormérettel rendelkező kompaktja

A Leica az X Vario személyében megalkotta a világ első APS-C szenzormérettel rendelkező, beépített zoom objektívet használó kompaktját. A német gyártó tradicionális védjegyeit viselő fényképezőgép megjelenését tekintve ízig-vérig Leica. Sőt a készülék hátoldala a bizonyíték rá, lehetséges ötvözni a minimal-retro vonalat a kor igényeinek megfelelő funkcionalitással.

A hátsó LCD kijelző 3? átmérőjű

A hátsó LCD kijelző 3? átmérőjű 920.000 képponttal, külső EVF keresőt opcionálisan vásárolhatunk. Rendkívül masszív építési minőség jellemzi a fényképezőgépet, tervezésekor viszont a kompaktságra és könnyed hordozhatóságra is odafigyeltek. A gép teteje például különleges alumíniumból készült, a Leica M-hez hasonlóan.

Az effektív képalkotásra 16.1 millió képpontot használó CMOS szenzor Full HD videó rögzítésre is képes 30fps képráta mellett. A kiváló képélességről egy 2.5x átfogású Leica Vario Elmar 18-46 mm f3.5-6.4 ASPH zoom objektív gondoskodik, mely 35mm ekv. formátum szerint 28-70mm-nek felel meg. az érzékenységi skála ISO100-12.800-ig terjed, sorozatfelvételkor max. 5 kép/mp sebességgel számolhatunk.

Sajnos a mi szerkesztőségünkben nem járt, de a Digital Camer World már kézbe is vehette a Leica újdonságát:

680g-os össztömegével azért könnyűnek nem mondhatjuk, ez akkor sem csökken lényegesen, ha nincs benne az SDHC/SDXC kártya.

A fényképezőgépet nem tömték tele intelligens funkciókkal, a hybrid-nél is hybridebb AF rendszerrel vagy WiFi funkcióval. A főbb állítási lehetőségeket elvégezhetjük hagyományos tárcsákkal és manuális vezérléssel. Kapunk egy remek gépvázat, minőségi szenzorral és objektívvel, a többi már csak a mi dolgunk?

A Leica X Vario árcédulája persze csöppet sem mondható szolidnak, 2850 dollárt kérnek érte az USA-ban (ennyibe kerül pont a Sony CyberShot RX1 is egyébként).

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Budapest
tiszta égbolt
30.3 ° C
30.8 °
29.9 °
40 %
8.2kmh
0 %
szo
31 °
vas
33 °
hét
36 °
ked
27 °
sze
32 °

További friss hírek