0.3 C
Budapest
Sunday, December 10, 2023

Leica M – 24 megapixeles ff szenzorral | fototv.hu

PHOTOKINA 2012 – Korábban arról szóltak a pletykák jön a Leica M10, tényleg jött de lemaradta 10-es szám. Az egyszerűen csak Leica M-nek elnevezett készülékbe viszont a gyártó végre belerakta a kötelezőt, van élőkép és videó rögzítési lehetőség is. Sőt még többet is…

24 megapixeles full frame érzékelővel száll ringbe a legendás német cég távmérős dizájnú készüléke, melyben egészen pontosan Leica Max CMOS dobog. A szenzor ideális az M- és R-típusú objektívekhez, a képfeldolgozásért az S modellekből ismert Leica Maestro processzor felelős. Hosszú évek utána a Leica M-be belekerült az élőkép funkció, mélyhez szerencsére részletnagyítási lehetőség (10x Live View Zoom) és focus peak élesség kiemelés is társul (kontraszt alapján az éles tárgyak körvonala bizonyos színnel kiemelhető). Ehhez ráadásképpen megfelelő LCD kijelzőt is kapunk, a masina 3” átmérőjű LCD-je 920 000 képponttal büszkélkedhet és Gorilla Glass védi (rendkívül erős és karcálló üveg a Corning gyártmánya, előszeretettel alkalmazzák okostelefonoknál).

Mindezekből egyértelműen az is következik, hogy már videót is lehet egy M-es Lieca-val rögzíteni, méghozzá 1080p Full HD méretben 25 fps képfrissítés mellett.

Csökkentettek a fogyasztáson és gyorsítottak az általános működési sebességen is. Kiegészítőkből sincs hiány, rápakolható az EVF2 elektronikus kereső és többféle optikai verzió is elérhető lesz, érdekesség a GPS modult rejtő extra markolat.

2013 elején kezdődik meg az értékesítés, a fekete és ezüst színben elérhető Leica M 6950 dollárba fog kerülni a tengerentúlon.

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,481RajongókTetszik
197KövetőKövetés
645FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles