30.8 C
Budapest
szerda, augusztus 10, 2022
Kezdőlap!frissítveLeica DG Nocticron 42.5mm f1.2 ASPH | fototv.hu

Leica DG Nocticron 42.5mm f1.2 ASPH | fototv.hu

Fényerős portré optika a Leica műhelyéből Micro 4/3-hoz. Természetesen ez az objektív is a Panasonicnak készült és koprodukcióról van szó, a kiváló kezdő fényerő, a fém konstrukció igen csak figyelemre méltó.

Leica DG Nocticron 42.5mm f1.2 ASPH

A Leica DG Nocticron 42.5mm f1.2 ASPH objektív 14 lencsetagból áll, jutott bele két aszférikus, egy ED és egy UHR lencsetag is, melyek mind-mind a képminőséget javítják. A kilenc lamellás blenderendszer és az f1.2 fényerő igazán homogén háttérelmosást garantálnak. A 85mm-nek megfelelő objektív élességállításáért léptetőmotoros AF rendszer felelős, a bemozdulás mentes képeket a POWER O.I.S stabilizátor biztosítja. A közelpont 50cm.

Leica DG Nocticron 42.5mm f1.2 ASPH

Sajtóközlemény:

LEICA DG NOCTICRON 42.5mm / F1.2 ASPHF

1.2 ultragyors, portréfotózásra kimondottan alkalmas, fix közepes gyújtótávolságú teleobjektív

Wiesbaden, Németország (2013. január 6.) ? A Panasonic bemutatta az új LEICA DG NOCTICRON 42.5mm / F1.2 ASPH. / POWER O.I.S. (H-NS043) Mikro Négyharmados szabványra épülő (35 mm-es filmes megfelelés: 85 mm), LUMIX G fényképezőgépekhez készült objektívet. A "NOCTICRON" nevet a Leica Camera AG az új objektív megkülönböztetésére vezette be. Az objektív rendkívül gyors, F1.2 rekesznyílású, és beépített optikai képstabilizátorral (POWER O.I.S.) rendelkezik.

A közkedvelt, 42,5 mm-es, közepes telefotó gyújtótávolság különösen alkalmas a térhatás érzékeltetésére portréfotózáskor. Ezt a tulajdonságot, valamint a gyors rekesznyílást kihasználva, tulajdonosa gyönyörű, lágy fókuszú, lenyűgöző és kreatív képeket készíthet. Az objektív két aszférikus lencsét használ, egy ED (extra alacsony szórású) és egy UHR (ultra-magas törésmutatójú) lencsét, amely minimálisra csökkenti a szférikus abberációt és torzulást. A tükröződést szinte teljesen kiküszöböli a különösen alacsony törésmutatójú, nano technológiával készült bevonat az objektív lencséjének felszínén. A kimagasló kontraszt és felbontás garanciája a nagyszerű belső fókuszáló rendszer, míg az újonnan kifejlesztett léptetőmotor a csendes és gyors fókuszálásról gondoskodik.

A beépített POWER O.I.S. nemcsak a kicsi és gyors, hanem az erőteljes és lassú bemozdulások korrigálására is képes, így még gyenge megvilágítás mellett is kiváló képeket készíthetünk az új objektívet használatával.

? LEICA a Leica Microsystems IR GmbH. bejegyzett márkája.

? NOCTICRON a Leica Camera AG bejegyzett márkája.

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Budapest
tiszta égbolt
30.8 ° C
31.6 °
29.3 °
25 %
4.1kmh
0 %
sze
30 °
csü
29 °
pén
29 °
szo
27 °
vas
33 °

További friss hírek