1.9 C
Budapest
Wednesday, November 29, 2023

Láss, ne csak nézz! ? fotópályázat | fototv.hu

A Mai Manó Ház az Indafotóval együttesen fotólyázatot írt ki a Focus Medical Lézeres Látásjavító Központ 25. születésnapjára. A pályázat három témája a fény és az árnyék kettőssége, a részlet és az egész kölcsönös értelmezése és a látás és nem látás viszonya. A pályamunkákat már be lehet adni, egészen 2015. szeptember 30-ig. Eredményhirdetés: 2015. október 15. eredményhirdetéssel egybekötött kiállítás-megnyitón a Mai Manó Házban.

Láss, ne csak nézz! fotópályázat

Láss, ne csak nézz! ? Fotópályázat

A Focus Medical Lézeres Látásjavító Központ fennállásának 25. évében a Mai Manó Házzal és az Indafotóval együttműködésben 2015. szeptember 1-30. között Láss, ne csak nézz! címmel fotópályázatot hirdet.

A művészet, s benne a fotográfia is, mint kifejezési forma, mindig is vizsgálta az egyén és az őt körülvevő világ, a rész és az egész, a részlet és a szerkezet viszonyát, kölcsönhatásait. Az örök kérdéskörhöz képest ma, a globalizáció, az új technológiák széles körű elterjedése, az egyén és a társadalom viszonya, az egyes és a többszörös hatásrendszere különösen aktuális. A fotográfia segítségével megmutatható az egyedi, az egyszeri és az elvonatkoztatott, s ez a kérdéskör újabb és újabb értelmezési kísérletekhez vezethet.

A pályázat három témája:

1. a fény és árnyék kettőssége

2. a részlet és az egész kölcsönös értelmezése

3. a látás és nem látás viszonya.

A pályázó kizárólag egy témakörben nyújthatja be sorozatát. A pályázat meghirdetésével lehetőséget kívánunk nyújtani mindazoknak a fényképezőgépet használóknak, akik képesek fotográfiák létrehozásával korszerű mondanivalójukat megfogalmazni a fenti témakörökben, olyan fotográfiai sorozatokat várunk, amelyek a választott kategória témáját képesek megmutatni és a fotográfia nyelvén egyedien megfogalmazni.

Pályázati kiírás

A pályázatot a Focus Focus Medical Lézeres Látásjavító Központ, a Mai Manó Ház és az Indafotó hirdeti meg. A pályamunkák formai és technikai megközelítése műfaji megkötés nélkül, teljesen szabadon kezelhető és értelmezhető. A pályázók 2000 után készített, minimum 3, maximum 5 képből álló sorozatot küldhetnek be a pályázatra.A zsűri kizárólag a pályázati kiírásnak megfelelően feltöltött sorozatokat díjazza, és nem kategóriánként hirdet majd nyerteseket.

A pályázat technikai részletei

A pályázaton részt vehet saját alkotásával minden magyar, vagy Magyarországon élő, külföldi állampolgár. A műveket Indapass regisztrációt követően az Indafotón a Láss, ne csak nézz! Gyűjteménybe kell elhelyezni 2015. szeptember 1. és 30. között.

A feltöltött sorozat mindegyikének pontos címet kell adni és a képaláírásoknak tartalmazniuk kell a pályázó nevét és a kép keletkezésének évszámát, valamint a választott témakört. A zsűri által kiválasztott alkotókat az Indafotóban megadott értesítési címükön fogjuk megkeresni.

A pályázó tudomásul veszi, hogy a beadott alkotások elkészítésével vagy azok nyilvános bemutatásával (kiállításával) okozott személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség a pályázatot beadó szerzőt terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is. A résztvevő a pályázati anyag beküldésével automatikusan elfogadja a pályázati feltételeket, és egyben hozzájárul, hogy a rendezők a feltöltött képeket a pályázat ideje alatt a pályázattal kapcsolatos kommunikációban térítésmentesen használják, valamint valamennyi internetes felületén azokat megjelenítsék.

Az alkotás az alkotó tulajdonában marad. A szervezők fenntartják a jogot, hogy bármelyik, a kiírási feltételeknek nem megfelelő vagy az emberi, illetve személyi jogokat sértő pályázatot töröljék. A Láss, ne csak nézz! gyűjteménybe feltölteni kívánt pályázati anyagokkal kapcsolatos technikai információkat a következő linken találod és a kérdéseidet is ITT tudod feltenni kommentben.

A pályázatok beadásának határideje

2015. szeptember 30. 24.00

Eredményhirdetés: 2015. október 15. eredményhirdetéssel egybekötött kiállítás-megnyitón a Mai Manó Házban.

Fődíjak

I. díj GOPRO HD HERO4 Black Edition fényképezőgép

II. díj Lab4Art utalvány, mely felhasználható szkennelésre, nyomtatásra, analóg fotókidolgozásra 50.000.- HUF értékben

III. díj Mai Manó Ház könyvesbolt utalvány 25.000.-HUF értékben

I.-X. helyezett ? Csoportos kiállításon való részvétel a Mai Manó Ház Galériájában 2015. októberében

A nyertes műveket elbíráló zsűri tagjai:

Benkő Imre, World Press Photo díjas fotográfus

Csizek Gabriella, a Mai Manó Ház művészeti munkatársa

Ferincz István, a Focus Focus Medical Lézeres Látásjavító Központ ügyvezetője

Féner Tamás Kossuth-díjas fotográfus

Kalas Györgyi, újságíró Index.hu

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,481RajongókTetszik
197KövetőKövetés
644FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles