Lábady István az X6 Galériában | fototv.hu

0
3

Az X6 galériában ma, azaz november 14 nyílik meg a divatvilág kedvelt és nagyra értékelt fotográfusának, Lábady István önálló kiállítása.  

Az estén bemutatkozik az X6 Galéria magyar portfoliójánk első képviselője, Lábady István fotográfus. Lábady munkáit volt alkalma megismerni már a hazai közönségnek: az egykori Iparművészeti Főiskolán végzett, majd New Yorkban asszisztenskedő fotográfus mára meghatározó szereplője a magyar divat- és reklámfotó szakmának. Többek között a The Room, a Pep, az Elle és a Glamour magazinoknak fényképez.

Lábady István olyan fotográfus, aki alkalmazott munkái mellett, azzal egyenrangúan, személyes látásmódját is magas szinten érvényre tudja juttatni. A gyakran erősen filmes vizualitással átitatott divatfotók, valamint utazásai során készített táj- és életképek közt megnyílik az egyébként nehezen átjárható út, megoldást kínálva az alkalmazott és autonóm fotográfia között feszülő dilemmára.

Az X6 Galéria falain látható válogatásban a képek laza asszociációban kerülnek kölcsönhatásba egymással, ahol az alkotó speciális látásmódja esernyőként borul a táblaképek kiválasztott csoportja fölé. Ebben az izgalmas, thrilleri misztikummal átitatott világban tere marad a néző fantáziájának a kibontakozásra, míg az egyes képek önálló entitásként is megelehetős energiával bírnak.

Megnyitó: 2012. november 14-én, szerdán 19 órára,

Helyszín: X6 Galériába – 1051 Budapest, Október 6. u. 21.

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!