30.8 C
Budapest
szerda, augusztus 10, 2022
Kezdőlap!frissítveKunkovács László ? Pásztorok és Halászok | fototv.hu

Kunkovács László ? Pásztorok és Halászok | fototv.hu

A Balogh Rudolf-díjas fotóművész, néprajzkutató, a Magyar Művészeti Akadémia tagja, Kunkovács László legújabb kiállítását láthatjuk nem sokára Ember a tájban ? táj az emberben Pásztorok és halászok címmel.

?Mi is természeti népek lettünk volna? Föltétlenül. Időszerű-e még erről gondolkodni korunkban, egy világváros közepén? De még mennyire! Civilizációs zsákutcáink arra figyelmeztetnek, hogy merítsünk példát a régmúltból, amikor még semmit nem rontottunk el.

Herman Ottó, a nagy polihisztor ősfoglalkozásnak nevezte a halászatot és a pásztorkodást.

Nekünk nem kell a modern világtól kevéssé érintett népek közé utaznunk, hogy ott kutakodjunk. Még itt vannak köztünk a természettel való együttélés örök példái, a kinnháló gulyások, a magatarti juhászok, a hallgatag halászok.

Arcukra odaköltözött a táj, amelyben élnek. Portréikat ereklyeként őrizzük majd, miként az amerikaiak az indián törzsfőnökök fotóit, akik a vissza nem térő korból méltósággal tekintenek ránk, némán is bölcsességre tanítanak.

Pásztoraink és halászaink nem szennyezik és nem élik föl környezetüket, mert jövőre is ugyanott szeretnének legeltetni és továbbra is a vizek adományaiból akarnak megélni. Ismerjük meg őket!?

A művészeti alkotások megnyitójára 2013. január 31-én, csütörtökön kerül sor, 18 órai kezdettel.

A kiállítást megnyitja Professor emeritus Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke. Közreműködik Dresch Mihály zenész, a kiállítás kurátora Hegedűs Lilla művészettörténész.

A kiállítás megtekinthető 2013. február 1-22-ig, hétfőtől péntekig 12-18 óráig, szombaton és vasárnap zárva.

Elérhetőség: 1067 Budapest, Teréz körút. 9.

www.forrasgaleria.hu

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Budapest
tiszta égbolt
30.8 ° C
31.6 °
29.3 °
25 %
4.1kmh
0 %
sze
30 °
csü
29 °
pén
29 °
szo
27 °
vas
33 °

További friss hírek