10.7 C
Budapest
Friday, April 19, 2024

Kudich Zsolt nyerte meg a Big Picture fődíját | fototv.hu

Kudich Zsolt nyerte meg a Californiai Academy of Sciences nemzetközi természetfotó-pályázatának fődíját a "Repülő kócsagok" című képével. A zsűrit lenyűgözte a magyar fotográfus alkotása:?Olyan mint egy festmény hangulatos, elegáns, egyszerűen gyönyörű. Ez egy olyan kép, amiről nem tudod levenni a szemed? ?  mondta a zsűri elnöke, Suzi Eszterhas természetfotográfus.

Tájkép kategória nyertese Mark Seabury: Anthel tamariszkusz a Dubai sivatagban

A második alkalommal megrendezett $10,000 összdíjazású természetfotó pályázat legsikeresebb képeiből a San Franciscó-i tudományos múzeum (California Academy of Sciences) július végén nyitja meg nemzetközi természetfotó-kiállítását.

A Big Picture pályázatra több mint 6000 kép érkezett, 69 országból. A nyertes képek bolygónk változatos élővilágát mutatják be, ezzel is inspirálva mindannyiunkat, hogy óvjuk a Földet és törekedjünk csodás környezetünk fenntarthatóságára.

A fődíjat a Repülő kócsagok című képével Kudich Zsolt nyerte meg. A kép egy fotósorozat része, amit Zsirmon Rékával közösen készített. Kudich Zsolt és Zsirmon Réka Budapesten élő természetfotósok.

Kudich Zsolt díjnyertes képe: Repülő kócsagok

Céljuk képeiken keresztül a természet sérülékeny egyensúlyának újszerű módon történő, művészi erejű bemutatása. Legutóbbi projektjükben a Duna-menti védett természeti területek megőrzendő értékeit mutatják be, ennek a sorozatnak egy képe a Repülő kócsagok. A fotók 8 ország 14 Duna-menti természetvédelmi területén készültek a Danubeparks szervezet és a Duna-Ipoly Nemzeti Park megbízásából. A fotósok 4 hónap alatt 12 ezer kilométert tettek meg és több mint 50-en segítették a munkájukat.

Californiai Academy of Sciences pályázat zsűri tagja volt Art Wolfe a világ egyik legismertebb természetfotósa, Sophie Stafford a BBC Wildlife nemzetközi képszerkesztője, Kathy Moran a National Geographic természetfotósa és a zsűri elnöke Suzi Eszterhas.

Természetvédelem kategória első helyezettje Hilary O?Leary (Zimbabve): Keskenyszájú orrszarvú a zimb

További nyertes képek az Akadémia honlapján.

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles