Közeleg a Samsung NX20 bejelentés? | fototv.hu

0
0

Hamarosan érkezik a Samsung legújabb NX20 névre hallgató MILC készüléke, mely 20.3 megapixeles érzékelővel száll ringbe a cserélhető objektíves kompaktok mezőnyében. Egy holland magazin weboldalának hála végleges fotókat is kaptunk.

A még bétás állapotú fényképezőgépről készült fotókon látható, az NX11-nél valamivel nagyobb vázat tartogat az NX20. A készülékben rejtőző APS-C méretű CMOS érzékelőn 20,3 millió képpont kapott helyet, az érzékenység ISO 100 és 12 800 között lesz szabályozható. Az elődmodellhez képest javítottak a képsorozat sebességén, mely az NX11 3 kép/mp-e helyett immáron 8 kép/mp-re képes, a legrövidebb zárideje is 1/4000-ről 1/6000-re nőtt.

A Samsung Smart Living Strategy részeként, azaz az ”okos otthon” megteremtésének fontos részeként az NX20 is WIFI egységgel van ellátva, azaz egyből megoszthatóak és lementhetőek lesznek felvételeink vezetékek használata nélkül.

 

Támogatja természetesen az i-Function 2.0 objektíveket, melyek dedikált ”i” gombjuknak köszönhetően további beállítási lehetőségeket biztosítanak, ilyen a váz mellé társított 18-55mm KIT objektívje is. A masina EVF keresőjének felbontásáról sajnos még nincs pontos információnk, de a hátsó LCD kijelző minden bizonnyal 3” átmérőjű, kihajtható és forgatható VGA felbontású AMOLED képernyő lesz. Beépített vaku is került a gépvázba, a külső vakusaru további bővítési lehetőségeket garantál.


Videó rögzítés terén a Samsung NX20 1080p Full HD minőséget garantál, az NX11 720p-jével szemben. Dedikált videó indító gomb is került a gépvázra.

 forrás: Focus media

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!