14.5 C
Budapest
Friday, April 19, 2024

Kortárs vetített képek – fotópályázat | fototv.hu

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ pályázatot hirdet, melynek célja, hogy pályázati úton gyűjtsön össze egy rendhagyó, vetített álló- és mozgóképeket bemutató kiállítási anyagot a Capa centenárium alkalmából, így a pályázatra fotókat és videókat egyaránt várnak. Benyújtási határidő: 2013. szeptember 23 – október 7. A pályázatokat 6 tagú zsűri bírálja el. A díjátadó időpontja: 2013. október 21-én 19 óra.

Robert Capa - Kortárs vetített képek- fotópályázat

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ pályázatot hirdet egyéni alkotók, alkotócsoportok valamint művészeti képzéssel foglalkozó közép- és felsőfokú oktatási intézmények részére (Az oktatási intézmények diákjai illetve diákcsoportjai intézményenként 3 pályázatot nyújthatnak be).

A Kortárs Fotográfiai Központ felhívásának célja, hogy pályázati úton gyűjtsön össze egy rendhagyó, vetített álló- és mozgóképeket bemutató kiállítási anyagot a Capa centenárium alkalmából.

A Központ hosszú távú célja a vizuális kultúra bemutatása, ezért a z első tárlatára a tágan értelmezett médiumhasználat köréből vár alkotásokat. (Bármilyen vetített álló és/vagy mozgóképet előállító analóg és digitális megjelenítő eszköz alkalmazható pl. írásvetítő, diavetítő, projektor, monitor, lightbox, digitális képkeret stb. A témához kapcsolódó vetített fotográfiát, videót, fényeffektust felhasználó installációkkal, intermediális alkotásokkal is lehet pályázni).A kiíró az alábbi szempontokkal szeretné inspirálni, ám nem befolyásolni a résztvevőket:- Capa-parafrázis- in memoriam Robert Capa- a háború Capa szemével- a sajtófotó, ahogy Capa ma exponálna- A pályázatokat 6 tagú zsűri bírálja el, akik egyrészt döntenek a kiállításra bekerülő alkotásokról, másrészt meghatározzák a díjazott műveket. A pályázat 1,6 millió forint összdíjazású

A díjátadóra a kiállítás megnyitó alkalmával kerül sor, 2013. október 21-én 19 órától a Központban.

A zsűri tagjai:– Féner Tamás, fotóművész- Kincses Károly, fotómuzeológus- Peternák Miklós, az MKE Intermédia Tanszékének vezetője- Telek Balázs, fotográfus, képzőművész, kurátor- Uhl Gabriella, művészettörténész, kurátor

Pályázat benyújtásának módja

A pályaművek kizárólag digitális formában, a megadott szerverre történő feltöltés útján adhatók be,a http://capa-fotopalyazat.fotoklikk.hu oldalon történt pályázati regisztráció után 2013. szeptember 23-tól.

A feltöltés időtartama 2013. szeptember 23 – október 7.

A szerveren minden felhasználónak csak a saját adatállományaihoz van hozzáférési joga. A zsűrizés anonim módon történik.

A megadott adatokat a Capa Központ adatbázisában tárolja, azokat harmadik félnek nem adja ki.A pályázó a regisztrációval hozzájárul, hogy személyes adatait a Capa Központ rögzítse és a hatályos jogszabályok szerint kezelje. Pályázó a regisztrációval hozzájárul, hogy a Capa Központ a pályázó nevét a pályázattal kapcsolatban nyilvánosságra hozza.

A pályázó a kiállításon szereplő művek felhasználási jogát a kiállítás zárását követően 3 éves időtartamra a Capa Központ részére átadja. A Capa Központ a művekből kiállításokat szervez itthon és külföldön egyaránt. A művek tulajdonosával a felhasználás feltételeit a felek külön megállapodásban rögzítik.

A pályázó alkotók illetve alkotócsoportok fotó esetében maximum 10 egyedi képpel, vagy egy 3 – 12 képből álló fotósorozattal, vagy 1 mozgóképpel pályázhatnak, melynek hossza maximálisan 10 perc lehet.

A pályázat végső feltöltési határideje: 2013.október 7. 23:59

Technikai és egyéb feltételek

A pályázati anyagok beadása digitális formában történt regisztrációt követően lehetséges.

A pályázati anyagok beadásakor minden résztvevő köteles a pályázati leírásban feltüntetni a pályamű megalkotásakor használt technikát (eszköz, valamint képfeldolgozó szoftver).

Képfájlok technikai paraméterei

File-típus: JPEG a legmagasabb (legjobb) képminőséggel elmentve Méret: hosszabbik oldal, fekvő kép esetén 1400 pixel, álló kép esetén 1050 pixel

A pályázaton induló kép kicsinyített 1400 x 1050 pixeles, élesített változatát kell feltölteni.A 2. fordulóba bejutott képekről külön értesítés után feltöltendő a nagyfelbontású változat október 12-ig.

(Pályázó tudomásul veszi, hogy a pályázat második fordulójában bekért nagyfelbontású képek feltöltése hiányában a kiíró kizárhatja őt a kiállításból és a pályázatból).

A pályázó adatait nevezéskor az online regisztrációkor, a képekhez tartozó képcímet és képaláírást a képek feltöltésekor adják meg. Kérjük a pályázókat, hogy minden egyes feltöltött alkotás mellé csatoljanak egy rövid leírást, melyben megfogalmazzák a keletkezett művel kapcsolatos gondolataikat, illetve leírják a pályázati mű eredetijének pontos technikai paramétereit és a pályamű megalkotásakor használt technikát (eszköz, valamint képfeldolgozó szoftver) valamint a képek eredeti felbontását!

Mozgóképfájlok technikai feltételei

Fájltípus: amit a youtube vagy vimeo támogat (min.: 720p – HD)Maximális hossz: 10 perc

A képektől eltérően a videókat a youtube vagy vimeo videómegosztó oldalra kell feltölteni (nem publikus, link birtokában megnézhető), majd a pályázati felületen megadni a videó egy jellemző képkockáját, a videó beágyazó kódját, címét. Kérjük a pályázókat, hogy a feltöltött videó mellé csatoljanak egy rövid leírást az alkotásról.

Amennyiben a zsűri az alkotást beválogatja a kiállításba, akkor mozgókép esetében, amennyiben a beadott pályamű tartalmaz bármilyen nem a pályázó által készített művet vagy annak részletét (zene, film, fotó), akkor az installálás idején csatolni kell a felhasznált mű készítőinek (kiadó, ill. jogtulajdonos) írásos beleegyezését.

A file-nevek nem tartalmazhatnak szóközt, egyéb speciális karaktert!

Pályázati naptár

Regisztráció kezdete: 2013. szeptember 23. 0:00 óraBeadás (feltöltés) kezdete 2013. szeptember 23. 0:00 óraBeadási (feltöltési) határidő: 2013. október 7. 23:59 óraA zsűrizés (zártkörű) időpontja: 2013. október 8-10.

Az ünnepélyes díjátadás és a kiállítás megnyitója: 2013. október 21. 19.00

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles