8.5 C
Budapest
Thursday, April 18, 2024

Költséghatékony fotónyomtatás Epson módra | fototv.hu

Márciusban érkezhet meg hazánkba az Epson legújabb L-szériás nyomtató családjának első három tagja, melyek a költséghatékony nyomtatás érdekében 70ml-es tintatartályokat kaptak és akár 10ft/ színes oldal költség mellett printelhetünk általuk.

Az L100, L200 és L800 modellekből álló nyomtatató családot először Ázsiában és Oroszországban vezették be, ugyanis az erősen árérzékeny piacokra szánja ezen készülékeit az Epson. A koncepció lényege, hogy olyan arán és mennyiségben tudjanak festékanyagot adni a készülékekhez, hogy gyakorlatilag ne legyen értelme az utángyártott kellékanyagokkal bíbelődni. A 70ml-es tintatartályok az átlagos inkjet nyomtatók patrontöltetének kb. 7x tartalmazzák és otthoni, kisirodai használat mellett 6-12 hónapos időtartamot jósol a gyártó. Ráadásul a külső elhelyezésű tartályok miatt könnyű az utántöltés, a készülékek jó szolgálatot tehetnek kisebb nyomtató kapacitással bíró közintézményekben, irodákban és közösségi helyeken is, és persze otthonunkban.

Lássuk akkor a fotós szempontból legérdekesebb L800-as printert. A 6 különböző színű tintát használ (BLACK, CYAN, MAGENTA, YELLOW, LIGHT CYAN, LIGHT MAGENTA),  1.5pl cseppmérettel dolgozik, Micro Piezo technológiás és 5760 x 1440dpi maximális felbontásra képes. Gyakorlatilag bármilyen papírt ”megeszik” és képes rá nyomtatni 60g és 250g között. Ez a készülék gyakorlatilag egy nyomtató rabszolga, nem tud sok mindent, de nyomtat. És azt olcsón. Szoftveresen persze elérhető vele néhány főbb (vörösszem csökkentés, fotójavítás) képjavító metódus, de a készülék csak számítógépről való nyomtatást garantál, semmi plusz funkció, memóriakártya olvasó, stb. A nyomtatási sebesség egy 10×15 print esetében kb. 30mp, egy teljes A4 fotót egy másfél perc körül készít el az Epson L800. (Valós adatok, a gyári spec. akár 12mp-re saccol egy 10×15-öt) Fontos megemlíteni még a CD/DVD adaptert, mely segítségével tudunk korongokra is nyomtatni!

A költségeket nézve, az L800 bruttó 90 000Ft körüli áron kerül majd forgalomba, az alapcsomag tartalmaz majd 3 garnitúra fekete patront, mely 3×1800 A4-es feketebetűs oldal printelésére biztosan elegendő lesz és dokumentum minőségben színes A4-es oldalakból is vállalhatunk úgy 5000db-ot. (A garancia 1év vagy 15 000 print – ebből is látszik, hogy nagy igénybevételre a gyártó a többi termékcsaládját ajánlja és szeretné eladni). Kb. 1800 10x15cm fotót tudunk egy festékkészlettel kinyomtatni, színes dokumentum oldalak esetén is a marad a 10Ft-os igen kedvező oldal költség, ráadásul az Epson minőségről sem kell lemondanunk! A színenként megvásárolható 70ml-es utántöltő tinta pakk 2900Ft-ba, mely a mennyiség tekintetében az olcsó utángyártott barkács megoldásokkal felveszi a versenyt. Rendezvényfotósokra gondolva, az esetleges készülék hurcibálás végett a külső tintatartályok dobozkája egy karral fixálhatóak, így nem kell tartanunk a leválástól, kiömléstől.

Élőben látva az L800 által készített nyomatokat és összehasonlítva 30-40Ft-os laboros gyorsprintekkel sokkal szebb színvilágot, tónusterjedelmet kapunk, ráadásul harmad áron.

Akisebb testvér L100 egy egyszerű A4-es színes nyomtató, míg az L200 már all-in-one készülék, szkennel és másol is ha megkérjük rá. A két modell szintén igásló, nyomtat számítógépről és kész. A 10Ft/ színes oldalt ezeknél a termékeknél számoltuk ki, az L100 50 000Ft-ba fog kerülni, tehát a színes és fekete-fehér kapacitásokat figyelembe véve még az említett összeg alá is mehet az összköltség. A multifunkciós L200 60 000 magyar forint környékén kerülhet a boltok polcaira március folyamán.

Epson L100 Epson L200

Sajtóbejelentés:

 

Több nyomat, kevesebbért –
 Epson nagy tintakapacitású nyomtatóval

Az Epson ultranagy kapacitású tintatartállyal rendelkező nyomtatócsaládjával többet nyomtathat kevesebbért

 

2012. február 23. – Az ügyfelek megfizethető, problémamentes nyomtatás iránti igényeit szem előtt tartva az Epson bevezeti a tintasugaras nyomtatók első olyan családját, amely modelljei ultranagy kapacitású tintatartállyal rendelkeznek. A csak bizonyos piacokon elérhető modellek hatékony, megbízható nyomtatást szavatolnak, a tintaújratöltés az egyéb újratöltő-rendszerekhez képest problémamentesebb és egyszerűbb. Mindegyik nyomtató alacsony oldalankénti költséget biztosít, és teljes Epson-garancialefedettséggel bír.

A családot az Epson L800, L200 és az L100 készülékek alkotják. Mindegyik készülék rendelkezik az Epson gyors tintatöltési technológiájával (Fast Ink Top-up, FIT), amely a speciális kialakítású légmentesen záródó fedelek és szűrők segítségével minimálisra csökkenti a tinta szivárgását. A nyomtatók emellett fojtószeleppel is rendelkeznek, amely a tinta folyását szabályozza nyomtatás közben a visszafolyás megakadályozása érdekében, valamint lehetővé teszi a nyomtató biztonságos és egyszerű szállítását.

Az L800 egyfunkciós fotónyomtató hat darab színenként cserélhető 70 ml-es Epson eredeti tintapatronnal rendelkezik a tartályok feltöltéséhez, – fekete, cián, bíbor, sárga, világoscián és világosbíbor – amely 10 x 15 cm nagyságú képek nyomtatása esetén alacsony, mindössze 10 forintos nyomatköltséget igényel. A készülékkel lehetőség van egészen A4-es méretű szegély nélküli fotók, valamint CD-k és DVD-k közvetlen nyomtatásra is. Az elkészült nyomatok kiváló minőségűek, élethűek és hosszú életűek. A fotónyomtatás gyors és hatékony, egy 10 x 15 cm-es fénykép elkészítése csupán 12 másodpercet vesz igénybe.[1]

Az L200 multifunkciós készülék dokumentumokat nyomtat, szkennel és másol gyorsan és egyszerűen, míg az L100 egyfunkciós nyomtató azoknak ideális, akik nem igénylik a lapolvasási és másolási funkciókat. Mindkét modellhez négy darab színenként cserélhető 70 ml-es Epson eredeti tintapatron tartozik, – fekete, cián, bíbor és sárga – valamint két extra fekete tintapatron. Ezek a nyomtatók nagyszerű ár-érték arányt kínálnak, a felhasználók akár 4000 oldalt nyomtathatnak feketében és 6500 oldalt színesben.[2] Fekete-fehér nyomtatáskor alacsony, 50 filléres, színes nyomtatáskor pedig csupán 1,2 forintos laponkénti üzemeltetési költséggel működnek. Mindkét készülékhez két darab extrafekete tintapatron is tartozik, amely 8000 oldalra növeli a fekete-fehér nyomtatási kapacitást.

Jason Low az Epson Europe termékmenedzsere szerint: „Az ultranagy kapacitású tintatartályokkal és az utántöltőkkel mindkét készülék egyszerűen, problémamentesen nyomtat üzleti dokumentumokat és fényképeket is. Az Epson ügyfelei újra megbizonyosodhatnak arról, hogy nyomtatójuk a maximális értéket, megbízhatóságot és nyugalmat nyújtja számukra az Epson garanciájával.”

Az L800, L200 és az L100 készülék Magyarországon 2012 áprilisától kaphatóak. A készülékek 94.990, 59.990 és 49.990 forintos áron lesznek elérhetők.

Főbb jellemzők

L800

L200

L100

Színes nyomtató, lapolvasó és másoló beépített ultranagy kapacitású tintatartállyal

Csak nyomtató

Csak nyomtató

600dpi-s lapolvasó

10 x 15 cm-es fotók nyomtatása csupán 12 másodperc alatt

Kiváló minőségű, szegély nélkül fényképek nyomtatása akár A4 méretben

Közvetlen CD/DVD nyomtatás

Akár 4000 oldal nyomtatása feketében és 6500 oldal színesben az Epson legalacsonyabb oldalankénti költsége mellett

Akár 1800 kiváló minőségű 10 x 15 cm-es fénykép nyomtatása[3] az Epson legalacsonyabb oldalankénti költsége mellett

Hatszínű 70 ml-es Epson eredeti tintapatronkészlet tartozékként

Négyszínű 70 ml-es Epson eredeti tintapatronkészlet tartozékként

2 db kiegészítő 70 ml-es eredeti Epson fekete tintapatron

Gond nélküli nyomtatás az Epson jótállásának köszönhetően

ENERGY STAR-minősítés

[1] A nyomtatási sebesség (oldal/perc) megállapítása a leggyorsabb módban, A4-es egyszerű irodai papírra való nyomtatás közben, a 10 x 15 cm-es fotónyomtatási sebesség megállapítása Epson Premium Glossy Photo Paper papír használatával történt. A nyomtatási sebesség a rendszerkonfigurációtól, a nyomtatás módjától, a dokumentum összetettségétől, a szoftvertől, a használt papírtól és a kapcsolat minőségétől is függ. A nyomtatási sebesség nem tartalmazza a számítógép által feldolgozással töltött időt.

[2]A megadott kapacitás/CPP megállapítása az Epson eredeti módszerével, az ISO/IEC24712 szabványban megadott, a nyomtatási szimulációra vonatkozó mintatesztek alapján történt. A kiszámolt kapacitás/CPP NEM alapul az ISO/IEC24711 szabványon. A kiszámolt kapacitás/CPP a nyomtatandó képektől, a használt papír típusától, a nyomtatás gyakoriságától és az olyan környezeti körülményektől függően is változhat, mint pl. a hőmérséklet. A kiszámolt CPP nem tartalmazza a nyomathordozó költségeit.

[3] A színes patronok kapacitása/CPP 5 színt vesz alapul: cián, bíbor, sárga, világoscián és világosbíbor. A fekete patron/CPP kiegészítő tintaként szerepel. A megadott kapacitás megállapítása az Epson eredeti módszerével az ISO/IEC FDIS29102 szabvány alapján történt, a folyamatosan nyomtatott tesztminták az ISO/IEC FDIS29103 szabvány szerint lettek megadva. A patron kapacitása/CPP jelentősen eltérhet a nyomtatott képektől, a nyomtatási beállításoktól, a papírtípustól, a használat gyakoriságától, a páratartalomtól és a hőmérséklettől függően.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles