1.3 C
Budapest
Monday, December 11, 2023

Két új Panasonic objektív a Micro 4/3-os rendszerhez | fototv.hu

Sokak számára eddig talán visszatartó erő lehetett a Micro 4/3-os rendszer ”szegényes” objektív kínálata, de az már a tavalyi Photokina-n is kiderült, hogy a gyártó nem mindössze közép- és telezoommal kívánja a tükörreflex jellegű Micro 4/3-os gépeit szerelni. 

A Lumix G Vario HD 14-140mm F4.0-5.8 ASPH Mega OIS objektív 10x-es átfogással bír és ahogy azt megszokhattuk a 4/3-os rendszer esetében, az ekvivalens értéket a 2x-es szorzószámmal kapjuk meg. Tehát, az objektív egy 28-280mm ekvivalens értékkel rendelkező utazózoomot takar. A képstabilizálást az OIS optikai rendszer végzi, az élességállítás természetesen belső és az eddigi G- mikro-rendszer optikáihoz hasonlóan nagyon csendes. A hangtalan működés előfeltétele a jó hangminőségű videófelvételnek.


A 17 lencsetagból álló lencserendszere 4 aszférikus és 2 ED lencsetagot is magába foglal, jelentősen csökkentve a képi hibák lehetőségét. A 7 db lekerekített lamellából álló blendeszerkezet kör alakú blendenyílásokat eredményez. Az objektív közelpontja 50 cm, szűrőmenete 62mm. A 460 grammos tömegéből érezhető, hogy egy jól konstruált lencsével állunk szemben. A gyári csomagban az objektívhez napellenzőt és tokot is találunk. Az optikán díszelgő HD felira.

Újdonságként üdvözölhetjük a Lumix G Vario 7-14mm F4 ASPH ultranagylátószögű objektívet is. Kissé meglepő, – ha már adott a több éves gyártói tapasztalat – hogy egy, a kategóriájában egyedülálló Panasonic lencse nem kapott stabilizáló rendszert. A maximális képszöge 114°. A lencse a teljes tartományban F4 kezdő fényerővel rendelkezik. Kompakt méretű, tömege mindössze 300 gramm. A 16 lencsetagból álló objektív két aszférikus és 4 ED lencsetagot tartalmaz. Közelpontja 25 cm, 7 db lekerekített lamellája kör alakú blendenyílásokat erdményez. Az objektívhez napellenzőt és tokot mellékel a gyártó.

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,481RajongókTetszik
197KövetőKövetés
645FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles