Két új Olympus telezoom a Micro 4/3 rendszerhez | fototv.hu

0
0

Az Olympus PEN családja két új Zuiko Digital objektívvel bővült. A 40-150mm-es közép-teleobjektív a KIT lencsék kiegészítéseként szolgálhat, míg a 75-300mm-es telezoom kategóriájának legkisebb méretű optikája.

 

 

Az Olympus bemutatja PEN fényképezőgépekhez tervezett középtartományú teleobjektívjét:

M.ZUIKO DIGITAL ED 40-150mm 1:4.0-5.6

Pár héttel azután, hogy egyik M.ZUIKO DIGITAL ED objektívje által nyert neves díjat, az Olympus ismét egy nagyszerű modellel bővíti a PEN fényképezőgépek Mikro-NégyHarmad rendszerét. Az új M.ZUIKO DIGITAL ED 40-150mm 1:4.0-5.6 (80-300mm) kis- és középtartományú teleobjektív rendkívül halk működésű autofókusz mechanizmussal rendelkezik, így ideális HD videók készítéséhez – mely a PEN tulajdonosok körében az egyik legnépszerűbb funkció. Az új objektív fekete és ezüst kivitelben, 99.990 Ft-os fogyasztói áron, 2010 októberétől kapható.

Az új M.ZUIKO DIGITAL ED 40-150mm nem csak rendkívül halk, de ugyanakkor könnyű, kompakt és extrém gyors élességállítással büszkélkedhet – tökéletes portrék készítéséhez és minden, közepes gyújtótávolságot igénylő témák felvételéhez. Kivételes sebessége, finom működése és csendessége a csupán két hátsó lencsetagot mozgató mechanizmusnak köszönhető: így az új objektív a HD videofelvételekhez tökéletes hangrögzítést és az egyes objektívek esetén, lejátszáskor kifejezetten zavaró mechanika működési zajok kiküszöbölését biztosítja. A Mikro-NégyHarmad szabvány, valamint a kiváló optikai teljesítmény tökéletes képminőséget és problémamentes videofelvételt garantál.

A közép-tele objektív a 3x zoomos nagylátószögű objektívet (M.ZUIKO DIGITAL ED 14-42mm 1:3.5-5.6) egészíti ki és a standard PEN kitben található meg. Mindkét objektív a PEN dupla objektív kitben érhető el.


A világ legkisebb 600mm teleobjektívje*: az új Olympus M.ZUIKO DIGITAL ED 75-300mm 1:4.8-5.6

Az Olympus forradalmi PEN fényképezőgép rendszere újabb „leggel” bővül: a világ legkisebb és legkönnyebb* 600mm teleobjektívjével. Az új M.ZUIKO DIGITAL ED 75-300mm 1:4.8-5.6 (150-600mm) objektív az Olympus díjnyertes Mikro-Négyharmad objektív rendszerét kivételesen gyors élességállítással és nagyszerű kezelhetőséggel rendelkező, valamint képek és HD videók kiváló minőségét biztosító kompakt teleobjektívvel egészíti ki. Az új objektív fekete és ezüst színben, 259.990.- Ft-os fogyasztói áron, 2010 decemberétől kapható.

A gyors, kompakt méretű (70 x 116mm) és kis súlyú teleobjektív kényelmes használatot és könnyű kezelést tesz lehetővé – valamint biztosítja a tájelemek, valamint a gyermek- és állatportrék természetes hangulatának megörökítését. A nyújtott teljesítmény és a precizitás által a fotós úgy emelheti ki a kívánt részleteket, ahogy ezt más objektívvel szinte lehetetlen – például a Szabadságszobor arcát a földről fotózva. Az új M.ZUIKO DIGITAL ED 75-300mm HD videofelvételek készítéséhez is ideális. A mindössze a két hátsó lencsetagot mozgató mechanizmus kivételesen gyors és halk működést tesz lehetővé. Az Olympus ezzel a fejlesztéssel az állóképrögzítés mellett problémamentes HD videofelvételt garantál a lejátszáskor rendkívül zavaró mechanika működési zajok kiküszöbölése által.

* Az összehasonlítható gyújtótávolsággal rendelkező objektívek között, 2010. augusztusi adatok alapján. Az M.ZUIKO DIGITAL ED 75-300mm 1:4.8-5.6 gyújtótávolsága a 35mm-es kisfilmes rendszerben 600mm fókusztávolságú objektívnek felel meg.