22.5 C
Budapest
Sunday, July 21, 2024

Két új fix Nikkor objektív és egy SB-700 a Nikontól | fototv.hu

A Nikon bemutatta legújabb 38-as kulcsszámú külső vakuját, mely az SB-700 nevet viseli. Két új fix optikával is gazdagodott a Nikkor objektív park, itt a képstabilizátorral felvértezett AF-S NIKKOR 200mm f/2G ED VR II AF-S NIKKOR 200mm f/2G ED VR II és a AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G alapobjektív.

 

Nikon SB 700

A Nikon Europe örömmel jelenti be az új Speedlight vakut – az SB-700 modellt. Egy könnyedén használható, ám egyúttal kifinomult vaku kompakt vázban és tele funkciókkal. Örömmel fogják fogadni mindazok, akik szeretnék bővíteni világítási technikáik tárházát, vagy fel kívánják fedezni a Nikon Kreatív megvilágítási rendszerének lehetőségeit.

Zurab Kiknadze, a Nikon Europe BV objektívekért, kiegészítőkért és szoftverekért felelős termékmenedzsere a következőket mondta: "Az SB-700 használatával a felhasználók a fényképezőgépek általános, beépített vakui által nyújtott lehetőségeken túl is kiélhetik kreativitásukat. A vaku hibátlanul használható a Nikon digitális tükörreflexes fényképezőgépeivel, az i-TTL révén pedig optimális képeket biztosít, minimális erőfeszítés mellett."

Alkalmazások széles körében ideális, a portréktól és stúdióban készült felvételektől az eseményeken át az éjszakai fényképezésig. Minden helyzetben a Nikon vakuktól elvárható magas minőséget nyújtja.

Az új vaku intuitív felhasználói felülettel és könnyedén érthető operációs rendszerrel bír, mindeközben azonban számos fejlett funkciót is rejt, amelyeket a professzionális SB-900 modelltől örökölt. Rendelkezik a Nikon i-TTL (objektíven keresztüli mérőrendszer) rendszerrel, biztosítva a pontos fénymérést. A több fokozatú, automatikus zoom pedig automatikusan érzékeli az alkalmazott gyújtótávolságot, és beállítja a vaku teljesítményét a 24 mm és 120 mm közti képszögre. A felhasználók három fényeloszlási minta közül választhatnak, amelyek gyorsan kiválaszthatók a különböző fényképezési helyzeteknek megfelelően.

Sokoldalú kialakítás

Az SB-700 modell kompatibilis az FX- és DX-formátumú fényképezőgépekkel, gyors vezeték nélküli vezérlése pedig sok vásárló számára vonzóvá teszi, köztük azon haladó fotósoknak, akik a Kreatív megvilágítási rendszerüket kívánják bővíteni. Működhet fővakuként, akár két vakucsoportot és azok fényarányait vezérelve. Az SB-700 lehet azonban távoli egység is vakuk összeállításában.

A forgatható fej és a beépített derítőlap révén a fotós úgy irányíthatja a fényt, hogy visszaverődjön a mennyezetről vagy a falakról. Az SB-700 rendelkezik a praktikus Nikon diffúzorral is, amely egyenletessé teszi a fényt és lágyítja a közvetlen vakuzás okozta árnyékokat.

A vaku rögzítőtalp-zárral is fel van szerelve, melynek révén biztonságosan csatlakoztatható fényképezőgéphez, megelőzve az esetleges meglazulást. Külön tartozékként az időjárás viszontagságaival szemben szigetelt bajonettzár is kapható, szabadtéri fotózáshoz.

Fő jellemzők:

• Az új, továbbfejlesztett LCD-felület és a kapcsolók intuitív elrendezése gyors és könnyed beállítást biztosít.

• 38-as maximális kulcsszámával (FX- formátumú fényképezőgép esetén; normál megvilágítás, ISO 100 és 120 mm távolság mellett) igazán ütős vaku, amely a mindennapi fotózás legtöbb helyzetéhez elegendő fényt képes biztosítani.

• A többfokozatú, nagy teljesítményű zoom automatikusan igazodik a fényképezőgéphez csatlakoztatott objektív gyújtótávolságához, és 24 mm-től 120 mm-ig terjedő képszöget fed le.

• A három fényeloszlási minta bármelyike gyorsan kiválasztható a különböző fényképezési helyzeteknek megfelelően, így ez a modell számos helyzetben ideális választás. A Középre súlyozott minta nagyobb teljesítményt és magasabb kulcsszámot biztosít, ideális a téma kiemeléséhez a környezetéből. Az Egyenletes beállítás jól alkalmazható beltéri csoportképekhez vagy sima felületekhez, míg az Általános beállítás enyhén középhangsúlyos, és ideális a legtöbb egyéb helyzetben.

• A nagy sebességű újratöltés mindössze nagyjából 2,5 másodpercet igényel NiMH- vagy alkáli elemek használata esetén, illetve körülbelül 3,5 másodpercet lítium elemekkel.

• A gyors vezeték nélküli vezérlés lehetővé teszi az A és B csoportú vakuegységek fényarányának módosítását, és távoli egységként is működhet a Nikon Kreatív megvilágítási rendszerben.

• Az SB-700 automatikusan érzékeli a vakufej hőmérsékletét, és a vakufej túlhevülése esetén késlelteti az újratöltés idejét, így védve a vakut a károsodástól.

• A vaku firmware-e könnyedén frissíthető a Nikon digitális tükörreflexes fényképezőgépein keresztül.

• Az SB-700 tartozékai a kemény, műanyag izzólámpa- és fénycső-szűrők, amelyek tartósabbak, hőállóbbak és könnyebben használhatók a hagyományos filmes szűrőknél. A vaku automatikusan érzékeli a két kemény színes szűrőt, és jelzi a fényképezőgépnek, hogy az SB-700 modellből érkező szűrőinformációk alapján állítsa be az optimális színhőmérsékletet. Külön tartozékként SJ-4 színes szűrőkészlet is kapható.

AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G

A Nikon Europe örömmel jelenti be a teljesen új, gyors rekeszű NIKKOR objektívet, az AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G modellt. Az elmúlt hat hónapban ez a harmadik kifejlesztett f/1,4 NIKKOR fix objektív, a kreativitás új lehetőségeit megnyitva a professzionális fotósok számára szerte a világon.

Zurab Kiknadze, a Nikon Europe objektívekért, kiegészítőkért és szoftverekért felelős termékmenedzsere a következőket mondta: "Az AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G új távlatokat nyit a fotóriportereknek és a mindennapi élet fotósainak. Egyszerre biztosít kiváló kontrasztot és felbontást, valamint kiemelkedő teljesítményt gyenge fényviszonyok mellett. A közelmúltban bejelentett 24mm-es f/1,4 és a 85mm-es f/1,4 objektívek mellett az új objektív is tanúbizonysága a Nikon elkötelezettségének, hogy a legkiválóbb optikák választékát biztosítsa a fotósok számára."

A NOOR ügynökség díjnyertes fotóriportere, Kadir van Lohuizen az elsők közt próbálta ki az új AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G objektívet. A következőket mondta: "Sokunk számára a NOOR-nál a 35 mm-es a megszokott "utcai" objektív, és mindannyian nagyon izgatottan vártuk az új verziót. Bámulatos. A gyors fix objektív lehetővé teszi a legjobb minőségű felvételek készítését szinte minden elképzelhető fényviszony mellett." Hozzátette: "Bizonyosan mondhatom, hogy ez az objektív új szintre emeli majd az ismeretterjesztő projektjeinket."

A fény az úr

Az AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G használatával minden helyzetben lenyűgöző felvételek készíthetők. Teljesen új optikai kialakítású, tíz lencsetaggal hét csoportban (köztük egy aszférikus üvegtaggal) és kerekített kilenclamellás írisszel. Így a fotósok valóban kihasználhatják a f/1,4 rekeszű objektívek kis mélységélessége által nyújtott lehetőségeket. Kristálytiszta részletek és rendkívül lágy háttérelmosódás révén valóban rivaldafénybe kerül a téma, egész más megjelenéssel, mint a professzionális f/2,8 rekeszű zoomobjektívekkel készült felvételeken.

Csillag a sötétben

Az AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G modellel készült éjszakai felvételek olyan legendás optikákra emlékeztetnek, mint például a Noct-NIKKOR. Az optikai kialakítás magába foglalja a Nano Crystal Coat bevonatot, és minimalizálja a tükröződéseket és a nyíl alakú elmosódást. Az objektív természetes tisztasággal képezi le a pont alakú fényforrásokat és az árnyékokat, így ideális éjszakai felvételekhez és csillagok fényképezéséhez. A gyors rekeszhez fényes kereső tartozik, így kiválóan felfedezhetőek azok a kreatív lehetőségek, amelyeket a kis mélységélesség nyújt a művészi fotósok és a fotóriporterek számára.

Életrevaló

Az AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G a keményen dolgozó fotós ideális társa. Egy robusztus, megbízható és minden helyzetben kiválóan teljesítő eszköz. Külön SWM (Silent Wave Motor) biztosítja a csöndes ám pontos automatikus élességállítást. Finom áttételes működésű és széles élességállító gyűrűvel van felszerelve, mely segíti a pontos manuális élességállítást egészen a minimális 30 cm-es fókusztávolságig. A kemény magnézium felépítés finom barázdákkal rendelkezik a kényelmesebb balkezes fogás elősegítése érdekében, a gumiszigetelésű bajonettzár pedig távol tartja a port és a nedvességet. Erőt sugalló, 600 grammos tömegével kiváló egyensúlyt alkot az FX-formátumú digitális tükörreflexes fényképezőgépekkel, például a D700-as és a D3-as sorozattal.

Az objektív tartozéka egy speciálisan tervezett HB-59 napellenző, valamint egy puha tok.  

AF-S NIKKOR 200mm f/2G ED VR II

A Nikon Europe örömmel jelenti be az AF-S NIKKOR 200mm f/2G ED VR II professzionális telefotó-objektívet, amely az AF-S VR NIKKOR 200mm f/2G IF-ED helyébe lép. Az új objektív jellemzői közt megtalálható a Nano Crystal Coat bevonat, az új generációs Rázkódáscsökkentő technológia (VR II), valamint egy új A/M élességállítási mód. Ideális objektív a kompromisszumok nélküli teljesítményt kereső, komoly fotósoknak.

Az objektív optikai felépítése az előző modellt követi, kiemelkedő képminőséget biztosítva kiváló élességgel, kontraszttal, felbontással és lágy háttérelmosódással. Színpadi előadások vagy beltéri sportesemények során derül ki igazán, mi mindent tud ez az objektív.

Zurab Kiknadze, a Nikon Europe objektívekért, kiegészítőkért és szoftverekért felelős termékmenedzsere a következőket mondta: "A frissítések és fejlesztések révén, amelyeket e népszerű 200 mm-es objektíven végeztünk, ez a modell a legújabb NIKKOR technológiákkal büszkélkedhet, még kényelmesebb fényképezést és stabilitást nyújt, egyben kiemelkedő felvételeket biztosít."

E népszerű objektív továbbfejlesztése a professzionális fotósoktól érkezett visszajelzések alapján történt. A továbbfejlesztett kezelhetőség és használhatóság, valamint a kiemelkedő képminőség mind hűen tükrözik a Nikon elkötelezettségét a professzionális fotósok igényeinek való megfelelés, valamint a professzionális, nagy teljesítményű NIKKOR objektívek választékának folyamatos fejlesztése iránt.

Tűéles akciófotók

Az AF-S NIKKOR 200mm f/2G ED VR II második generációs Rázkódáscsökkentő technológiával (VR II) rendelkezik, amely négy lépésközzel hosszabb záridővel megegyező kompenzációt nyújt, ezáltal megkönnyítve éles felvételek készítését kézi fotózás során. A rendszer két módot kínál: Normál mód az általános kézi fotózáshoz, illetve Aktív mód a rázkódások kompenzációjához, amelyeket például mozgó jármű okozhat.

A Silent Wave Motor (SWM) biztosítja az automatikus élességállítás csöndes és pontos működését, a téma vagy az esemény megzavarása nélkül.

Az eddig meglévő M/A és M módok mellett már A/M mód is rendelkezésre áll. Az új élességállítási mód akkor is lehetővé teszi az automatikus élességállítás prioritását, ha a fotós fényképezés közben állítja az élességállító gyűrűt.

Kristálytiszta

 

Az objektív felépítése garancia a legjobb minőségű képekre: 13 lencsetag kilenc csoportban, három ED- és egy Super ED-üvegelem, valamint a Nikon egyedülálló Nano Crystal Coat bevonata. Az ED-üvegelem kialakítása biztosítja az éles és kiváló kontrasztú képeket, amelyeket a fotósok elvárnak a NIKKOR objektívektől. A Nano Crystal Coat bevonat pedig hatékonyan csökkenti a szellemképet és a tükröződéseket, így akár még ellenfényben is magabiztosan lehet fotózni. Az objektív további kiemelkedő jellemzői a kellemes háttérelmosódás, valamint a téma és a háttér elkülönülése, melyek a nagy f/2 rekesz és a kerekített, kilenclamellás írisz kombinációjának köszönhetők.

A legkeményebb körülmények közt is megállja a helyét

Az AF-S NIKKOR 200mm f/2G ED VR II objektívet úgy alakítottuk ki, hogy a professzionális fotósok szigorú elvárásainak is megfeleljen. Tartós, az időjárás viszontagságaival szemben szigetelt magnézium váza kívül tartja a nedvességet és a port, így az objektív a legkeményebb körülmények között is ideális választás. Az extra nyugalom érdekében a Nikon exkluzív, levehető meniszkusz üvege védi a nagy első üvegelemet az esetleges karcolásoktól.

Az objektív az összes jelenleg kapható Nikon telekonverterrel kompatibilis, tovább bővítve a sokoldalú telefotós fényképezés lehetőségeit. Az AF-S NIKKOR 200mm f/2G ED VR II modell tartozéka egy HK-31 napellenző, egy állványrögzítő, egy bedobós szűrőtartó, valamint egy minőségi, válltáska stílusúként kialakított CL-L1 ballisztikus nejlon tok.

   

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,502RajongókTetszik
197KövetőKövetés
771FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles