8.5 C
Budapest
Friday, April 19, 2024

Két új Canon TS-E objektív | fototv.hu

Hosszú idő után két új objektív gazdagítja a Canon tilt-shift optikáit. A perspektíva korrekcióra képes objektívek piacához mérten mindkét objektív, a TS-E 17mm F4 L és a TS-E 24mm F3,5 L II is tartogat igazi újdonságokat.

 

 

 

A 17mm-es TS-E objektív egyedülálló kategóriájában, hiszen teljes Leica-képkocka méretet képes kirajzolni a hatalmas, 104 fokos látószöge mellett. Az optika +/- 6,5 fokos döntést tesz lehetővé, az eltolás mértéke +/- 12mm lehet, ezt viszont a 90 fokos elforgatásnak köszönhetően mind a négy irányban megtehetjük. A képi hibák megszüntetésére jó pár speciális elem és bevonat került az objektívbe/ elemeire, ilyenek az SWC és Super-Spectra bevonatok, az aszférikus és UD lencsetagok. Ezek biztosítják a nagy felbontó képességet, a minimális torzítást és helyes színvisszaadást.

A TS-E 24mm F3.5 L II objektív a az első szériás 24mm-es Canon tilt-shift objektív utódja, mely nagy változásokon ment keresztül. Egyrészt megújult külsőt kapott, másrészt tudása is előnyére változott. +/- 8,5 fokban dönthető és +/- 12mm-el tolható el, ezzel a perspektíva korrekciós optikák közül az egyik legnagyobb alkotói szabadságot nyújtja.

 

 

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles