Két megújuló Nikkor objektív | fototv.hu

0
0

Két stabilizátoros optikáját frissítette a Nikon, név szerint a NIKKOR 70–200 mm f/2.8G telezoomot és a 18-200mm-es ultrazoomot.    

AF-S NIKKOR 70–200 mm f/2.8G ED VRII

A megújult nagy fényerejű telezoom teljesen kompatibilis mind az FX-es full frame, mind a DX-es APS-C méretű szenzorokkal. A legjobb képminőség érdekében bizonyos lencsetagokat Nano Crystal bevonattal láttak el, az optikai rendszerben 7db ED lencsetag kapott helyet. Az objektív belső fókuszmotort kapott, így az összes Nikon DSL-R vázzal kompatibilis, a csendes és gyors élességállításért a Silent Wave motor a felelős.

A továbbfejlesztett VRII-es optikai képstabilizátor akár 4Fé-kel hosszabb záridő használatát is lehetővé teszi.

Az optikába körkörös blenderendszer kerül, 77mm-es frontlencsével rendelkezik és valamivel nehezebb másfél kilogrammnál.

Várhatóan 2009 novemberében kerül a boltokba 2400 dolláros áron.

AF-S DX NIKKOR 18–200 mm f/3.5–5.6G ED VRII

A népszerű, nagy zoomátfogást kínáló objektívek közül most a 18-200mm-es, 11.1x átfogású objektívjét frissítette a Nikon. Ebbe a modellbe is az új, nagyobb hatásfokú VRII-es képstabilizátor került, mely szintén 4Fé-nyi kompenzációra képes. A tökéletes képminőség érdekében több aszférikus és ED lencsetag került az optikába, ezeken kívül a Super Integrated Coating bevonat igyekszik csökkenteni a képi hibákat.


Az élesség állításról itt is a Silent Wave motor gondoskodik, a legközelebbi tárgytávolság 50cm. Az 565g súlyú objektívre 72mm-es szűrőket helyezhetünk.

Várhatóan ez év szeptemberétül kerül forgalomban 850 dolláros áron, ezen kívül az új D300s vázhoz KIT formában is hozzá juthatunk majd.


 

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!