33.4 C
Budapest
Friday, July 12, 2024

KEREKES GÁBOR ? ÉG ÉS FÖLD KÖZÖTT | fototv.hu

Kerekes Gábor, az egyik legmeghatározóbb, kortárs magyar fotográfus, akinek most minden nagyobb sorozata bemutatásra kerül. A FOTOFORUM felkérésére összeállított, több mint hetven képet tartalmazó kiállítás, az egyik legnagyobb lesz az idén, amit kortárs magyar művész munkáiból rendeznek külföldön.  

A nagyszabású kiállítást április 14-én, 18.30-kor Esther Woerdehoff nyitja meg.

A fotográfus éltének rövid történeti áttekintése:

  • Kerekes Gábor 1945-ben született egy német kis faluban, egy a háború elől menekülő család gyermekeként. A háború után a család visszatért Budapestre és Kerekes Gábor most is itt él.

  • 1971-ben, egy ajándékba kapott Voigtländer fényképezőgéppel kezdte el pályáját. Az első pillanattól kezdve teljesen egyéni úton járt, megközelítése, alkotói habitusa és képei nagyon gyorsan a fotográfus világ megkerülhetetlen alakjává tették. Kiállításai mindig eseménynek számítottak. Elkötelezett szemlélete és művészi projektjeinek komplexitása és minősége miatt a jelen nemzedék számára is referenciának számít.

  • Kerekes szeme szigorú és a vizuális megfogalmazás a lehető legkoncentráltabb. Az évtizedek folyamán ez az út fokozatosan mélyült el, váltak képei egyre absztraktabbá, szinte rajzszerűvé.
Kerekes Gábor – Hal, 1980 Kerekes Gábor – Lenfonó, 1978

 A kiállításon látható lesz a „’70-es, ’80-as” sorozat, az „Alkimista” sorozat, az „Over Roswell”, a „Selfcloning” és az „Eletrocity” című sorozat is. A kiállított anyag, a hetvenes évektől kezdve 2011-ig, felöleli a teljes alkotói pályát, több mint 35 év munkáját.

Különböző hangulatot, különböző műfajt láthatunk, de még is az összes kép egyet mutat. Egy embert, egy látásmódot, egy stílust.

A kiállítás 2011. április 15. és május 7. között tekinthető meg az innsbrucki FOTOFORUM-ban.

Az innsbrucki FOTOFORUM-ban megrendezendő kiállítás a Nessim Galéria és a párizsi Galerie Esther Woerdehoff együttműködésében, az NKA támogatásával, valósul meg.

Kerekes Gábor – Over Roswell 1-2, 2002

Kerekes Gábor – Szemlencse, 1993

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,501RajongókTetszik
197KövetőKövetés
768FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles