15.6 C
Budapest
Friday, March 29, 2024

Képstabilizátort és USD motort kaptak az új Tamron objektívek | fototv.hu

Megújult a Tamron legendás 90mm-es makró objektívje, optikai képstabilizátorral és USD motormeghajtással látták el csak úgy, mint a professzionális igényeknek is megfelelő fényerős 70-200mm telezoom 2012-es változatát.

A makró felvételeknél különösen fontos a precíz élesség és a bemozdulás mentes felvétel, ezért is volt szükséges a VC optikai képstabilizátor beépítésére az új SP90-es makró objektív esetében. A villámgyors automatikus élességállítás érdekében USD ultrahangos mozgatási elven működő motort kapott a konstrukció, mely nem csak gyorsan reagál, de igen csendes is. A teljes Leica képkocka méretet kirajzoló optika fix f2.8-as fényerőt kínál 1:1 leképzés mellett, melyet 30cm-es közelponton prezentál. A 9 lamellás blenderendszer szabályos kört formáz, a legszűkebb blende egyébként f32.

A legújabb SP 90mm f2.8 Di Macro 550g-ot nyom, ebbe belefért 14 lencse elem 11 csoportba rendezve,ezek között találunk LD és XLD ?hiper-szuper? alacsony színszórású tagokat és a lencséknek kijutott a eBAND (Extended Bandwidth & Angular-Dependency) lencsebevonatból is.

A frontlencse 58mm-es szűrők fogadására képes, Canon, Nikon és Sony bajonettekkel kerül a boltokba még idén késő ősszel.

Az előbbi objektívhez hasonló újításokkal vértezték fel a szintén népszerű f2.8-as telezoomot, mely korábbi változataiban mindig a nehézkes fókuszálást sérelmezték a felhasználók. ennek most vége, hiszen ez az objektív is USD ultrahang motort kapott, tehát garantált a csendes automatikus élességállítás. A Tamron SP 70-200mm f2.8 Di VC USD lencserendszerében 23 elem található 17 csoportba rendezve, ezek között találunk négy LD és egy XLD alacsony színszórású tagot. Persze nem maradhatott le a lencsék felületéről a speciális rétegkezelés sem, a blenderendszer itt is 9 lamellás. 200mm-es álláson 1:8-hoz a leképzési arány, ami 1.3m-es közelpontot jelent. A frontlencse elejére 77mm-es szűrők helyezhetőek fel.

A majdnem grammra pontosan másfél kilós fényerős telezoom állványgyűrűvel is rendelkezik a stabilabb és komfortosabb használhatóság érdekében, a biztonságosabb terepi munka érdekében pedig csepp- és porálló kivitelben készül.

A pontos ár és megjelenés a Photokina-n fog kiderülni, de az már biztos Canon, Nikon és Sony csatlakozással lesz majd elérhető.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles