26.9 C
Budapest
péntek, augusztus 19, 2022
Kezdőlap!frissítveItthon a Robert Capa gyűjtemény | fototv.hu

Itthon a Robert Capa gyűjtemény | fototv.hu

Ez a gyűjtemény a magyar kulturális örökség és kincs olyan rendkívüli gyarapítása, amelyre érdemes időt, energiát és pénzt fordítani" – jelentette ki Hiller István oktatási és kulturális miniszter kedden, a Magyar Nemzeti Múzeumban azon a sajtótájékoztatón, ahol először mutatták be a közelmúltban megvásárolt Robert Capa-anyagot. 

Több éves tárgyalási procedúra után végre Magyarországra került Robert Capa (Friedmann Endre Ernő) 1010 fotográfiájából álló képgyűjteménye. A fényképeket ezidáig a New York-i International Center of Photography őrizte, amit Cornell Capa alapított 1974-ben többek között azzal a céllal, hogy gondozza testvére életművét.


Hiller István beszámolt arról is, hogy a képekkel a nagyközönség először a Magyar Nemzeti Múzeumban találkozhat március 5. és 15. között, amikor betekintést nyerhetnek a rendkívüli anyagba. Az új gyűjtemény első nagyszabású kiállítása július 2-án nyílik majd a Ludwig Múzeumban, és október 16-ig lesz látogatható. Ezt követően több mint 10 vidéki városban lesz látható a képekből összeállított vándorkiállítás.

A megnyitókról természetes videóbeszámolót is készít majd a FotoTV.hu

 

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Budapest
tiszta égbolt
26.9 ° C
27.3 °
26.7 °
53 %
4.1kmh
0 %
pén
38 °
szo
27 °
vas
25 °
hét
26 °
ked
28 °

További friss hírek