1.9 C
Budapest
Wednesday, November 29, 2023

Indul a Sony World Photography Awards | fototv.hu

Ismét lehet nevezni a profi és amatőr fotósok egyik legnagyobb szabású versenyére, a mintegy 20 millió forint összdíjazású Sony World Photography Awards-ra.  

A minden évben megrendezésre kerülő megmérettetés lehetőséget kínál az elhivatott fotósok számára, hogy megmutassák képeiket a nagyközönségnek. Az ingyenes, nyílt verseny világraszóló méreteit mutatja, hogy történetének hat éve során 179 országból több mint 430 ezer fényképet neveztek be rá, melyeket a szakemberekből álló bizottság értékelt.

A Sony World Photography Awards 2013 kategóriái:

  • Szakmai verseny, a komoly és gyakorlott fotográfusok számára
  • Nyitott verseny az amatőröknek és rajongóknak
  • Diák verseny a magasabban képzett, 18-28 éves fotográfus tanulóknak
  • Ifjúsági verseny a 20 év alattiaknak
  • Mozi kategória a mozgóképekkel kísérletezők számára
  • 3D megoldások bárkinek, aki a képeit vagy videóit 3D technikával készíti

A nevezés 2013. január 4-én zárul, a szakmai kategória kivételével, melyre 2013. január 9-ig lehet nevezni. A döntősök listáját februárban hozzák nyilvánosságra, a nyerteseket pedig 2013.áprilisában a Londonban megrendezésre kerülő díjátadó gálán hirdetik ki. 

A győztes a Sony World Photography Awards év fotósa cím mellett 6 millió forinttal lesz gazdagabb, míg az amatőr kategória nyertese 1 millió forint pénznyereményben részesül. Az egyes kategóriák legjobbjai Sony digitális fényképezőgép-felszereléseket is hazavihetnek, míg a tanuló  kategória nyertese 12 millió forint értékben válogathat iskolája számára felszerelést Sony legújabb termékei közül.

A WPO (World Photography Organisation) ezenkívül közzéteszi a nyertes fotókat a honlapján, nemzetközi kiállításokon és az évente megjelenő Sony World Photography Awards könyben egyaránt, valamint 2013 tavaszán kiállítja azokat a londoni Somerset Houseban.

Scott Gray, a WPO ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a beérkező  alkotások évről évre felülmúlják a várakozásaikat. „Lenyűgöző látni, hogy milyen változatos képeket küldenek a fotósok.  Alig várjuk, hogy a legjobb alkotások a nagyközönséget is magával ragadják” – emelte ki a szakember.

A nevezéssel és a versennyel kapcsolatos részletek www.worldphoto.org oldalon találhatók.

A 2013 Sony World Photography Awards kategóriái részletesen:

 

Szakmai verseny (tapasztalt fotósoknak)

? Építészet

? Művészet és kultúra

? Kampány

? Fogalom

? Kortárs kérdések

? Aktuálisok

? Divat és szépség

? Tájkép

? Életmód

? Természet és vadvilág

? Emberek

? Portré

? Sport

? Csendélet

? Utazás

 

Nyitott verseny (amatőrök és rajongók számára)

? Természet és vadvilág

? Emberek

? Utazás

? Kevés fény

? Építészet

? Panoráma

? Művészet és kultúra

? Mosoly

? Pillanat felvétel

? Továbbfejlesztett

Ifjúsági verseny (20 évnél fiatalabbaknak)

? Környezetvédelem

? Portré

? Kultúra

 

Mozgóképek

? Művészet

? Fotóújágírás & dokumentumfilm

 

3D kategória (bárkinek, aki 3D technikát alkalmaz)

? 3D fotózás

? 3D videózás

Tanuló verseny (18-28 év közötti, képzettebb fotográfiai tanulóknak)

Általános információk:

Minden kategóriában 2012. június 1-én, pénteken indul a verseny, és 2013. január 4-én zárul, pontosan 23:59-kor, kivéve a Professional versenyt, ami 2013. január 9-én, 23:59-kor ér véget.

Minden nevezés ingyenes, és egy kép sem készülhetett 2012-től korábban. Olyan fotográfusok is nevezhetnek, akik korábban már neveztek Professional vagy Open kategóriában; a jelentkezés mindkét versenyre egy időben nem megengedett. A jelentkezés részletes részleteiről bővebben a wwwworldphotoorg található információ. A 2012-es verseny képei a WPO központján keresztül érhetők el.

A World Photography Organisation által szervezett World Photography Awards (WPA) verseny a

Sony támogatásával jött létre 2007-ben. A World Photography Organisation (WPO) a profi, amatőr és a még tanuló szakaszban lévő fotósokat támogatja azáltal, hogy az egész világra kiterjedő kommunikációs platformot biztosít a fotós újságírás, a szépművészet és a reklám területén tevékenykedőknek. Számos kezdeményezés és program szervezőjeként egyesíti a tagokat a „World Photography” brand ernyője alatt: a fotósokat a legkülönbözőbb területről származó előadók, szakemberek segítik, és olyan kulturális események születnek, amelybe a nagyközönség is bekapcsolódhat.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,481RajongókTetszik
197KövetőKövetés
644FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles