4.7 C
Budapest
Thursday, April 25, 2024

Három új Sigma objektív | fototv.hu

Három telejesen új Sigma zoomojektívet mutatott be a gyártó a PMA-n, valamint két régebben bejelentett modell is szállíthatóvá vált. 

Sigma 50-200mm F4-5.6 DC OS HSM

A gyártó megújította és optikai képstabilizátorral szerelte korábbi olcsó, belépő telezoomját. Az új 50-200mm optikában HSM motor biztosítja a gyors, precíz és halk élességállítást, a belső fókuszállásnak köszönhetően a frontlencse nem forog el, ezzel megkönnyíti a szűrők használatát. A frontlencséhez közeli lencsecsoportba SLD, alacsony színszórású elemet helyeztek el, de a Super Multi-Layer Coating bevonatok tovább segítik a tiszta és kontrasztos kép megszületését. Az OS képstabilizátor hatékonyságát a gyártó 4 Fé-nyi kompenzációban határozta meg, a legkisebb tárgytávolság 110cm, melynél a maximális nagyítás mértéke 1:4.5-höz. Az APS-C szenzormérethez optimalizált objektív Canon, Nikon, Sigma, Sony és Pentax csatlakozással lesz elérhető.

 

 

Sigma 18-50mm F2.8 DC OS HSM

Az átlagos kit-objektíveknél kedvezőbb fényerővel és optikai képstabilizátorral próbál hódítani a Sigma. Az APS-C szenzor előtt alapobjektívként (~28-80mm) funkcionáló új 18-50mm F2.8-4.5 optika egyik legfőbb vonzereje nagylátószögben a 2.8-as kezdő fényereje lehet. Ezt egészíti ki az OS optikai képstabilizátor, ami a gyártó szerint képes együtt működni a Sony és Pentax modellek vázon belüli CCD stabilizátoraival. A HSM motor itt sem maradhatott ki a repertoárból, csak úgy mint az SLD, alacsony színszórású optikai elemek. Ezt egészíti ki továbbá három aszférikus elem, melyek a gyártó állítása szerint kimagasló módon csökkentik az összes létező optikai aberrációt (kromatikus, szférikus). A nagyobb kezdő fényerő miatt a frontlencse elé 67mm-es ármérőjű szűrőket helyezhetünk fel, az objektív legkisebb fókusztávolsága 30cm, itt 1:4.1 leképzési aránnyal dolgozik.

Sigma 10-20mm F3.5 EX DC HSM

Megérkezett a jó pár éve piacra dobott változó fényerejű Sigma 10-20mm-es ultra nagylátószögű zoomobjektív frissítése, fix 3.5-ös fényerővel. A relatív nagy kezdőfényerő nem követelt hatalmas méretbeli változást, mindössze 10%-kal lett nagyobb elődjénél, a pontos súly adat még nem elérhető. A látószöge 102.4 foktól indul, ami APS-C szenzoron is igen szép nagylátószöget eredményez, a F3.5 kezdő fényerő pozitív tulajdonságait kár is taglalni. A tökéletes képalkotás érdekében két darab ELD (kimagaslóan alacsony diszperziójú) és egy SLD (speciálisan alacsony diszperziójú) elemet ültettek az optikai rendszerbe, ezek a színhibákat hivatottak csökkenteni. Négy aszférikus elem felel a torzítási hibák kiküszöböléséért, valamint ezeknek köszönhetően érhető el a kompakt kialakítás. A többszörös rétegkezelés itt sem hiányozhat za üvegfelületekről, a HSM motor ennél az objektívnél is hangtalanul és villámgyorsan végzi a dolgát. A legközelebbi tárgytávolság 24cm, a maximális leképzési arány 1:6.6-hoz, a szűrőátmérő 82mm-es.

Bár az Sigma 18-250mm F3.5-6.3 DC OS HSM és 24-70mm F2.8 IF EX DG HSM objektíveket még a 2008-as Photokinán mutatta be a gyártó, a PMA kezdetétől vállnak szállíthatóvá világszerte, ráadásul nemcsak Canon és Nikon, hanem Sigma, Sony és Pentax csatlakozással is elérhetőek lesznek.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,492RajongókTetszik
197KövetőKövetés
692FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles