27.1 C
Budapest
Friday, July 19, 2024

Három új Samsung kompakt | fototv.hu

A négy készülék közül tagadhatatlanul a gyorstüzelő WB2000 és a manapság ritka, nagy kezdő fényerővel rendelkező nagy tudású EX1 modellek kavarhatják fel az állóvizet.

Samsung WB2000

Az új készülék az eddigi WB modellek formavilágát és főbb stílusjegyeit viseli, de a belseje különleges funkciókat tartogat. A 10 megapixeles CMOS érzékelővel ellátott WB2000-es teljes felbontásban képes a 10 kép/mp-ces sorozatfelvételre és videó készítés téren sincs szégyenkezni valója. A 30 kép/mp képfrissítésű FullHD mozgókép rögzítés közben is készíthetünk teljes felbontású fotókat. 720p felbontásban elérhető a 60 kép/mp filmfelvétel, de a gyors mozgások megörökítésének érdekében, csökkentett felbontásban elérhető 240, 420 és 1000 kép/mp is.

A gyors képfeldolgozásért a DRIMeIII képfeldolgozó processzor felel, az érzékelő elé egy 24mm-től induló 5x-ös zoomátfogású Schneider-Kreuznach objektív került, mely optikai képstabilizátort is tartalmaz. A WB2000 rengeteg automata beállítást és a felhasználót segítő képmódot kapott, itt is megtalálható bizonyos Sony fényképezőgépekben már ismert svenkelés közben előállítható panorámakép készítés.

A haladó fotósok bizonyára értékelni fogják a készülék manuális módját és a RAW formátumban való képrögzítés lehetőségét.

A WB2000 hátuljára egy 3” átmérőjű, 614 000 képpontos AMOLED kijelző került, mely nagy betekintési szöget, alacsonyabb fogyasztást és mélyebb fekete tónusokat garantál.Bővebben…

Samsung EX1

A gyártó legújabb nagy tudású kompaktja a Canon G11-gyel és a Panasonic LX3-mal verseng majd a manuális funkciókat kihasználó fotósok kegyeiért. A Samsung EX1-ben mintha ötvöződne a némileg tradicionálisnak mondható formavilág és gyártó legújabb technológiája.

A masina az átlagnál némileg nagyobb, 1/1.7” méretű CCD érzékelőt kapott, mely maximum ISO 3200-as érzékenységre képes. A képfeldolgozásért a DRIMeIII processzor felelős, fényképeinket szerencsére RAW formátumban is menthetjük. A Samsung legújabb zászlóshajójának egyik legnagyobb ütőkártyája az f1.8-as kezdő fényerejű 24-72mm ekvivalens objektívje (tele állásban f2.4). A gyártója természetesen a Schneider művek és optikai képstabilizátort is tartalmaz.

A teljes manuális vezérlés mellett külső fényforrást is csatlakoztathatunk a készülékre az EX1 vakupapucsának köszönhetően.

A WB2000-hez hasonlóan a hátsó kijelző itt is AMOLED, viszont 3”-os átmérőjének ellenére szerencsére kihajthatóra tervezték.

Videót sajnos csak VGA felbontásban rögzíthetünk, cserébe a H.264 tömörítést használja a Samsung EX1.

Samsung WP10

A WP10 a gyártó első vízálló fényképezőgépe, mely azonban nem ütésálló is egyben. Viszont három méteres mélységig bátran fotózhatunk vagy videózhatunk vele nyaralás közben. A karcsú, mindösszesen 2cm vastag kompaktba egy 12 megapixeles CCD került, mely egy 5x-ös zoomátfogású (36-180mm ekv.) belső prizmás elrendezésű objektíven át kapja a képi információkat.

A masina hátuljára egy 2.7” átmérőjű 230 000 képpontos LCD kijelző került, mozgóképeket 720p HD felbontásban rögzíthetünk 30 kép/mp frissítéssel, H.264 tömörítést használva.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,501RajongókTetszik
197KövetőKövetés
771FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles