8.9 C
Budapest
Tuesday, April 23, 2024

Három Panasonic kiskompakt | fototv.hu

Hirtelen felindulásból elkövetett modellfrissítéssel vádolható a Panasonic, ugyanis minden előzetes pletyka vagy híresztelés nélkül mutattak be három belépő FS szériás Lumix modellt. Ráadásul múlt héten megrendezett gyártói napon sem árultak el semmiféle információt a lehetséges új modellekről. 

A Panasonic Lumix DMC-FS12, a most bejelentett trió legnagyobb tudású tagja, mely 12,1 megapixeles effektív felbontást kínál. Ehhez egy optikai képstabilizátorral szerelt, négyszeres zoomátfogású (31-124mm) Lumix DC Vario objektív és egy 2,7”-os 230 000 képpontos LCD kijelző társul. Az Intelligens Auto módnak köszönhetően a készülék a témának megfelelő programautomatikát választ, akár arcfelismerést és digitális vörösszem effektus korrekciót is végez. Az érzékenység alapjáraton ISO80 és 1600 között állítható, de a magas érzékenység témaprogram akár 6400-as értéket is alkalmazhat. Videó felvételek maximum 848 x 480 pixeles WVGA felbontásban rögzíthetünk 30kép/ másodperces képfrissítéssel, a beépített memória mérete 50MB. A képeket SD/ SDHC kártyára rögzíthetjük, az energiaellátásért Li-ion akkumulátor gondoskodik.

A DMC-FS42 és FS62 modellek csak felszereltségükben különböznek egymástól, a számozásból is kikövetkeztethetően az FS42 dicsekedhet szerényebb tudással. Ez a típus az eddigi Lumix család legegyszerűbb tagja, ugyanis nem kapott benne helyet az optikai képstabilizátor, pedig pont ez volt a gyártó egyik legnagyobb erénye. Minden készülékbe belerakták a MEGA OIS rendszert. Ezen kívül az IA, intelligens autómódot is szanálták a legkisebb FS-ből, helyette 26 témaprogram igyekszik enyhíteni a fájdalmat. A 10,3 megapixeles CCD-t szintén egy négyszeres zoomobjektív szolgálja ki, mely Leica DC Vario/ Vario-Elmarit felségjelzést visel és 35mm-es formátumban kifejezve 33-132mm-es gyújtótávolságot fed le, 5cm-es makróközelponttal rendelkezik. Ugyan ez az optikai dolgozik az FS62 nagytestvérben is, azonban ebbe a modellbe már a képstabilizátort belerakta a Panasonic. Mindkét modell hátuljára egy 2,5”-os, 230 000 pixeles LCD kijelző került, a nagyobb FS12-höz hasonlóan WVGA videó rögzítésre képesek, SD/ SDHC kártyát fogadnak és Li-ion akkumulátort használnak. Az FS42-ben manuálisan maximum ISO 1000-es érzékenységet állíthatunk be, míg a nagytestvérnél ez ISO 1600, mindkét gépben megtalálható azonban a magas érzékenység témamód, ahol a készülék akár 6400-as értékkel is dolgozhat.

Az FS62-ben azonban már megtalálhatóak az Intelligens Auto és My SCN módok.

Színkombinációk:

DMC-FS12: ezüst, fekete, kék, zöld, pink

DMC-FS42: ezüst, fekete, pink

DMC-FS62: ezüst, fekete, kék, piros, pink

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
688FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles