Gáti György – Érzék | fototv.hu

0
4

Gáti György ezúttal a Budapest Galéria termeit tölti meg képeivel. A kiállítás az ÉRZÉK. Képek az Antroposzférából címet kapta, s hogy miről is lehet szó, a képek mit sugallhatnak, milyen érzések támadnak az emberben, mikor ránéz Gáti György fotográfiáira, ezt Klein Berta így fogalmazta meg.  

„Függönyök libbenése, fémfelületek struktúrái, üvegek tükrözése és átlátszósága, lámpák furcsa fényei, zöldségesrekeszek halmaza, Freud Zsigmond árnyéka…

Látványok felületei, amelyek között napjaink peregnek.

Megtévesztő, a felületes szemlélő számára rögtön-élvezetes, azonnal-érthető képek.

Ám apró részleteik között a gondos néző egyre újabb és egyre mélyebb összefüggésekre lelhet. Ez működik egyetlen fotográfián belül, és a képek között is.

Gáti így ír:

"Amolyan képi üzenetnek szánom a késői jövő számára, hogy miféle formák – színek – felületek között élünk mi a második ezredfordulón."

A fentiek mellett azonban képe(ke)t ad egy sajátságos fotográfiai képalkotási és gondolkodásmódról: a rétegek közöttit és mögöttit láttatva hat különböző ÉRZÉKeinkre.

Szemben az üres divattrendekkel, nem teóriákkal és koncepciókkal traktálja a nézőjét, hanem megadja neki az érzékelés primér élményét. A látvány pótolhatatlan meglepetését.”

A kiállítás 2010. augusztus 29-én, vasárnap délután fél 5-kor nyílik meg a nagyközönség számára, melyet Baki Péter, a Magyar Fotográfiai Múzeum igazgatója és Fáy Miklós, kritikus fog megnyitni.

A kiállítás a Zsidó Nyári Fesztivál programja is egyben, így megtekinthető 2010. szeptember 19-ig, hétfő kivételével minden nap 10-18 óráig.

Helyszín: Budapest Galéria, Budapest Kiállítóterem

1056 Budapest, Szabad sajtó út 5.

 

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!