8.5 C
Budapest
Thursday, April 18, 2024

Fujifilm XC 10-24mm f4 R OIS | fototv.hu

Ultranagy látószögő zoommal bővült a Fujifilm X rendszere, a XC 10-24mm f4 R OIS objektívre már régóta vártak a gyártó MILC rendszerének használói. Az eddigi 14mm-es XF bajonettes optika mellett immáron egy stabilizátorral megspékelt valódi széles látószöget biztosító zoommal kényeztethetjük például a legújabb X-E2 gépvázat.

Fujifilm XC 10-24mm f4 R OIS

A Fujifilm már az év elején, egész pontosan március folyamán nyilvánosságra hozta objektív road map-jét, azaz milyen optikákkal bővíti majd a jövőben X-rendszerét. Az év végére sikerült piacra dobni a végre igazán nagylátószöget biztosító zoom lencsét, az XC 10-24mm f4 R OIS-t. A látószöghöz mérten kellemes és konstans f4-es kezdőfényerő mellé OIS optikai képstabilizátor is társul, így nem lesz akadálya gyengén megvilágított helyeken történő fotózásnak. Kisfilmes formátumban kifejezve 15-36mm-t fed le a zoom, közelpontja 24cm.

A kiváló képminőséget 4 aszférikus , 3 extra alacsony szórású lencsetag  és HT-EBC (High Transmittance Electron Beam Coating) tükröződésmentesítő bevonat biztosítja.  A lencserendszer egyébként 14 tagot tartalmaz összesen 10 csoportba rendezve. Az léptető AF motor csendes és gyors működésű. A belső élességállítású rendszer frontlencséjét könnyen szűrőzhetjük (72mm), a legújabb Fujifilm X vázakban dolgozó LMO névre hallgató szoftveres képjavító mechanizmus pedig képes tovább tökéletesíteni az optikai minőséget.

Megvásárolni viszont csak jövő év elejétől fogjuk tudni, március körül indul el az európai forgalmazás. Hazánkban a 300.000Ft-os árcédulát fogja verdesni a XC 10-24mm f4 R OIS

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles