Fujifilm X30 | fototv.hu

0
0

Frissül a Fujifilm X családjának majdnem legkisebb tagja, az X20-at váltó X30 az elődmodell fő tulajdonságait megtartotta, azonban minőségi cserén esett át a kereső, az LCD kijelző és mostantól az akkumulátor is lényeges hosszabban bírja majd. Lássuk a Fujifilm X30 részleteit?

Fujifilm X30

Kívülről az X30-ra pillantva két dolgot szúrhatunk ki, az első az átdizájnolt markolat, melyre szükség is volt a komfortosabb használat végett. Bár az objektív maradt 4x zoomátfogású és nem nőtt a nagylátószög sem (28-112mm ekv.), a fényerős f2-f2.8 fényerejű optika tubusán két gyűrűt is látunk. Az egyik a korábbiakban megszokott ki- és bekapcsoló, valamint zoom gyűrű a hátsó pedig egy új értékállító gyűrű. Kicsit letisztultabb és elegánsabb lett a ház, a többi gomb a helyén maradt.

Fujifilm X30

A Fujifilm X30 megőrizte az elődök 12 megapixeles 1/2.3? méretű X-Trans CMOS II érzékelőjét, viszont a komolyabb X modellekhez hasonlóan itt is elhagyták az aluláteresztő szűrőt, mely nagyobb képrészletességet ígér. Érdemleges változáson esett át a kereső, az optikai képtől megvált a gyártó és az X30-ban egy 0.65 nagyítású, 2.36 millió képpontos OLED EVF keresőt találunk 0.005mp-es késési idővel.

Fujifilm X30 EVF keresője

Az LCD kijelző nagyobb ész szebb lett, immáron 3? átmérő mellé 920.000 képpont jár, ráadásul dönthető kialakítást kapott a képernyő. Fontos megemlíteni az akkumulátor üzemidő megnövelését, ugyanis 470 kép készíthető CIPA szabvány szerint egy feltöltéssel, mely majdnem megduplázza az X20 képszámát.

Classic Chrome képstílus

Bekerült a film szimulációs módok közé a Classic Chrome stílust, melyet akár a 60fps frissítésű FullHD videóknál is alkalmazhatunk.

Fujifilm X30

A Fujifilm X30 fekete és ezüst színekben, 600 dolláros áron startol az ősz folyamán a tengerentúlon.

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!