Fujifilm X20 | fototv.hu

0
0

Frissült a Fujifilm legkisebb retro-prémium kompaktja, az X10 helyett érkezik az utódmodell X20. Bár világmegváltó újdonságokat elsőre nem fogunk felfedezni az készüléken, a belsejét szerencsére érte egy-két pozitív változás.

 

 

A Fujifilm X20 felbontását és érzékelőjének fizikai méretét az elődtől egy az egyben megörökölte, tehát 2/3”-os lapkával állunk szembe melyre 12 millió képpont került. A CMOS szenzor viszont már a második generációs X-Trans II, melyhez a szintén II-es jelzésű EXR Processzor társul. Az új érzékelő teszi lehetővé a Hybrid élességállító rendszert, melyben megtalálhatóak kontraszt- és fázisérzékelő pontok is. A megnövelt pontosság és sebesség mellé 60kép/mp frissítésű Full HD videó rögzítés is társul. Javítottak a videó funkciókon, így végre Focus Peak élességállítási segédlet és külső mikrofon fogadására alkalmas csatlakozó is belekerült az X20-ba.


A hátsó kijelző maradt 2.8” átmérőjű 460 000 képponttal, az átnézeti kereső viszont Advanced Optical Viewfinder-ré változott. Egy Digital Trans Panel-nek nevezett megoldást szereltek bele, mely kijelzi a legfontosabb képi információkat. A Fujifilm X20 objektívje változatlan maradt, a 4x átfogás Fujinon lencserendszer f2-f2.8 kezdő fényerő mellett garantálja a 28-112mm ekv. gyújtótávolságok lefedését.


 

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!