13 C
Budapest
Thursday, March 28, 2024

Fujifilm X100s | fototv.hu

Egy plusz s-betű került a Fuji első távmérős gépeket idéző készülékének frissített modelljének neve mögé. Maradt az objektív és felbontás, változott azonban a szenzor típusa és a működési sebesség.  

 

Leginkább frissítésnek mondhatnánk a Fujifilm X100s-t, hiszen csak a belül változott az elődmodellhez képest a készülék. Ez persze nem baj, ami jó, azon mindek változtatni. A Fuji X-szériás gépeit gyakran érte a lassú működés vágya, így a képlet egyszerű volt; érjünk el jobb képminőséget érezhető sebességjavulás mellett. Ennek érdekében az X100s az X-Trans CMOS szenzorok II. generációját kapta meg, mely jelen esetben 16 millió képpontot tartalmaz a korábbiakhoz hasonlóan APS-C méretű képérzékelőre pakolva. A megnövelt teljesítményű EXR Processzor II verziójától jobb zajszűrést is várunk a gyorsaság mellett, az érzékenységi skála ISO100-12 800-ig tart alapértelmezetten. A többi Fujifilm modellhez hasonlóan az új érzékelő lehetővé teszi a Hybrid AF rendszert, tehát a szenzor pixelei besegítenek a fázis- és kontrasztalapú automatikus élességállító rendszer kombinált működésbe.

A hibrid kereső egy 2 360 000 képpontos elektronikus modult kapott (mely az X-E1 felbontásával megegyezik, de nem OLED technológiájú), így igazán részlet gazdag keresőképet kapunk majd. A hátsó LCD kijelző maradt 2.8” átmérőjű 460 000 pixeles felbontás mellett. A Fujifilm X100s objektívje is maradt a régi, a 23mm-es f2 fényerejű lencse 34.5mm-nek megfelelő látószöget nyújt.

A képérzékelőnek hála 60 kép/mp képfrissítésű lett a készülék maximális felbontású 1080p videó rögzítése, melyet kiegészít a mikrofon bemenet, a Focus Peak kontraszt alapú élkiemelő segédlete és az új Digital Split Image kézi élességállítást segítő funkciója.

 

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,487RajongókTetszik
197KövetőKövetés
678FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles